5 calitati ale iaurtului de care trebuie sa stii

5 calitati ale iaurtului de care trebuie sa stii

5 calitati ale iaurtului de care trebuie sa stii

  • Iaurtul este un aliment sanatos, bogat in calciu, proteine de calitate, foarte prietenos pentru sistemul digectiv si prietenos chiar si pentru persoanele care au intoleranta la lactoza - asadar merita sa ii oferiti mai multa importanta. Iata 5 calitati ale iaurtulului biologic.

1.Bogat in calciu
2. Proteine de calitate

3. Bun si pentru cei care tin dieta

4. Intoleranta la lactoza

5. Prietenul unui sistem digestiv prietenos
 
 

Bogat in calciu

Iaurtul BIO are un continut ridicat de calciu cu absorbtie durabila garantata. De exemplu, o ceasca de iaurt BIO furnizeaza nutrientii de care corpul nostru are nevoie pentru a construi, mentine si intari oasele. Mai mult decat atat, studiile arata ca, consumul a cel putin trei produse lactate degresate pe zi poate reduce riscul de boli si fracturi ale oaselor. Iaurtul, cu un continut scazut in grasimi poate fi cu siguranta unul din aceste trei produse de baza consumate zilnic.

Sanatate debordanta cu proteine

O cana de iaurt contine intre 5-9 grame de proteine complete care ofera corpului nostru toti aminoacizii necesari. Corpul nostru produce amino-acizi cu exceptia celor noua care trebuie sa fie furnizati de alimentatie. O proteina completa contine toti aminoacizii esentiali.

Iaurtul - bun si pentru cei care tin dieta

Un beneficiu semnificativ al iaurtului consta in faptul ca acesta contine cantitati foarte mici de grasime pe de o parte, si proteine, care contribuie la un sentiment de satietate pe de alta parte. Iaurtul este in mod clar un aliment sanatos, gustos, care nu ingrasa, care creeaza senzatia de satietate, astfel incat chiar si cei ingrijorati de greutatea lor se pot bucura de el. Consumul de iaurt zilnic, va oferi organismului nostru diverse substante nutritive importante, inclusiv o varietate de vitamine si minerale esentiale.

Armare naturala, atunci cand luam antibiotic

In timpul tratamentelor cu antibiotice, bacteriile bune care protejeaza organismul nostru sunt deteriorate. Consumul de iaurt este unul dintre cele mai bune si mai sanatoase moduri de a restabili populatia bacteriana deteriorata din corpul nostru si, astfel, de a ne intari  sistemul imunitar.

Iaurtul contine Bifidos si bacterii Acidophilus. Aceste bacterii ajung in intestinele noastre si se multiplica. Cand aceste bacterii ajung la cantitatea necesara, sanatatea noastra se inbunatateste, ne ajuta sa digeram alimentele si sprijina absorbtia mineralelor si vitaminelor in corpul nostrum.

Intoleranta la lactoza? Avem o surpriza pentru dvs.

Lipsa de lactaza (o enzima care descompune lactoza, zaharul din lapte) variaza de la o persoana la alta. Prin urmare, una dintre recomandarile pentru persoanele cu intoleranta la lactoza este de a alege produsele lactate care contin mai putina lactoza. De exemplu iaurtul, laptele de vaca cu continut scazut in lactoza, branza de vaca, cascavalul si branza maturata. Avand in vedere ca bacteriile din iaurt descompun lactoza, unii oameni se pot bucura de acest cadou sanatos pentru organism - iaurtul.

Prietenul unui sistem digestiv prietenos

Cele mai multe dintre alimentele pe care le consumam contin bacterii, virusuri si toxine. Dar nu va faceti griji: sistemul nostru digestiv protejeaza organismul si impiedica bacteriile sa intre in fluxul sanguin.
 
Tratamentele cu antibiotice, sau diferite medicamente, modificarile hormonale, stresul mental si obiceiurile alimentare vestice - toate pot deteriora bacteriile bune, distrugand echilibrul ecologic. Acesta este momentul in care iaurtul isi are rolul sau important - o cana de iaurt mentine echilibrul de bacterii in organism si incurajeaza cresterea lor.

 
Sper ca va simtiti acum usor mai informati asupra minunatei lumi a iaurtului si beneficiile lui asupra sanatatii.

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:


Alimentația sănătoasă crește IMUNITATEA. 15 alimente care trebuie cumpărate mai des pentru că merită

Alimentația sănătoasă crește IMUNITATEA. 15 alimente care trebuie cumpărate mai des pentru că merită

Doriti o metoda mai buna si in acelasi timp sanatoasa de a da jos kilogramele in plus? In plus, o alimentatie sanatoasa creste imunitatea si ea este extrem de importanta pentru a fi sanatos. Mergeti…

Indulcitorii artificiali va pot ingrasa

Indulcitorii artificiali va pot ingrasa

Nu este nici o surpriza ca indulcitorii artificiali, furnizori ai gustului dulce organismului nostru, fara a contine calorii, sunt folositi pe scara larga in diete si mancarea saraca in calorii.

Paine integrala poate fi daunatoare

Paine integrala poate fi daunatoare

Stim ca painea alba nu este buna pentru noi, dar si unele sortimente de paine integrala se pot incadra in aceasta categorie. Acest lucru se datoreaza faptului ca are indicele glicemic ridicat(ca…

 Comunitate, grup de support

 Femina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!


autor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com  (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII