Paine integrala poate fi daunatoare

Paine integrala poate fi daunatoare

Paine integrala poate fi daunatoare

Stim ca painea alba nu este buna pentru noi, dar si unele sortimente de paine integrala se pot incadra in aceasta categorie. Acest lucru se datoreaza faptului ca are indicele glicemic ridicat(ca si painea alba), provocand astfel cresteri ale nivelului glicemiei cat si mari depozite de grasime.
Paine integrala poate fi la fel de daunatoare ca si cea ALBA

Stim ca painea alba nu este buna pentru noi, dar si unele sortimente de paine integrala se pot incadra in aceasta categorie. Acest lucru se datoreaza faptului ca are indicele glicemic ridicat (ca si painea alba), provocand astfel cresteri ale nivelului glicemiei cat si mari depozite de grasime.

Mai cititi: Ce fel de paine sa mancam? si Paine integrala de grau

Ca urmare, consumul unor cantitati mari de acest tip de paine poate duce la ingrasare, chiar daca este saraca in grasimi sau nu le are deloc. Aceste produse de panificatie nu sunt, de asemenea, foarte eficiente in a satisface pofta de mancare, deoarece carbohidratii siunt mai rapid digerati decat proteinele sau grasimile. Deci, este posibil sa va fie foame iar dupa o ora sau doua, sa aveti pofta din nou sa mancati ceva, incurajandu-se astfel supra-consumul.

Daca aveti dubii, optati pentru paine din faina integrala din grau fermentat in mod corespunzator, secara sau din orice alte cereale, care se va dovedi a fi destul de satioasa. Painea "usoara" integrala nu este o alegere buna.

autor: redactor Desprecopii.com Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Cititi mai multe despre - Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

Va recomandam sa mai cititi:

Iata retete sanatoase pentru copii - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Carte inteligenta de Bucate - cele mai originale si gustoase retete de pe internetul romanesc!

 Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII