Rolul carbohidraților în alimentația din timpul sarcinii

Rolul carbohidratilor in alimentatia din timpul sarcinii

Rolul carbohidraților în alimentația din timpul sarcinii

In timpul sarcinii se recomanda ca macar jumatate din aportul caloric al femeilor sa provina din carbohidrati.

Cele mai multe femei incearca sa manance sanatos in timpul sarcinii. Se pare ca multe dintre noi au fost invatate ca dieta cea mai buna pe care o putem adopta este cea cu un nivel redus de carbohidrati sau cea fara carbohidrati. Desi sunt multe persoane convinse ca aceste diete sunt cele mai ideale, exista si multi sceptici. Sunt oare dietele cuun continut redus sau cele fara carbohidrati sigure in timpul sarcinii? Desprecopii va ofera o privire mai atenta asupra problemei carbohidratilor si a modului in care afecteaza sarcina...

- veti citi:
Femeile insărcinate si carbohidrații
Este posibil ca evitarea carbohidratilor in timpul sarcinii să-i dauneze bebelusului din burtică
Exista anumite tipuri de carbohidrati pe care ar trebui să le consumati in timpul sarcinii?
Ce tipuri de carbohidrati trebuie evitati in timpul sarcinii?
Cele mai bune alimente pentru gravidute
Alimentatia in timpul sarcinii: ghid complet
Sunt gravida, pot manca ...?

Alimentatia in sarcina si carbohidratii

Probabil orice specialist va spune ca femeile insarcinate nu ar trebui sa urmeze diete cu un continut redus de carbohidrati, ca sa nu mai vorbim de dietele fara carbohidrati. De fapt, se recomanda ca macar jumatate din aportul caloric al femeilor insarcinate sa provina de la carbohidrati.

Motivul principal este ca acestia se transforma in glucoza, necesara bebelusului din burtica. Se stie despre carbohidrati ca ofera bebelusului nutrienti, proteine si grasimi sanatoase. Toate acestea sunt foarte importante pentru buna dezvoltare a bebelusului.

Este posibil ca evitarea carbohidratilor in timpul sarcinii sa-i dauneze bebelusului din burtica?

Ceea ce este important de stiut este faptul ca o alimentatie fara carbohidrati poate dauna bebelusului din burtica. Pentru inceput, este foarte posibil ca bebelusul sa nu primeasca toti nutrientii care ii sunt necesari pentru o dezvoltare sanatoasa cand urmati o dieta fara carbohidrati, cu continut ridicat de proteine.

In cazul in care optati pentru o dieta cu un continut ridicat de proteine in timpul sarcinii, se stie ca rezultatul este cresterea nivelului de cortizol din organismul lor.

Cad bebelusul din burtica este expus unor niveluri mai ridicate de cortizol, sunt sanse sa aiba tensiunea marita ulterior, in copilarie sau la maturitate.

Desi o dieta cu un continut redus de carbohidrati poate sa nu fie chiar asa de rea, este important sa retineti ca aceleasi efecte secundare va pot afecta bebelusul nenascut atunci cand limitati prea mult consumul de carbohidrati.

Ce tipuri de carbohidrati trebuie consumati in timpul sarcinii?

Exista variate tipuri de carbohidrati pe care ar trebui sa ii consume femeile insarcinate pentru a asigura cea mai buna sanatate si dezvoltare a bebelusului.

Printre acestia se numara fructele, legumele si cerealele integrale. Acestia mai sunt numiti si „carbohidrati buni“, iar pana la urma sunt cei ce ofera bebelusului nutrimentele necesare pentru o dezvoltare sanatoasa.

Ce tipuri de carbohidrati trebuie evitati in timpul sarcinii?

Exista multe tipuri de carbohidrati pe care ar trebui sa ii evite femeile insarcinate, sau macar sa-i consume cu moderatie. Acestia sunt numiti „carbohidrati rai“. Unele dintre aceste tipuri de carbohidrati includ gogosile, acadelele, alimentele fast food si pizza, ca sa numim doar cateva. Despre acestia se stie ca produc diabet legat de cresterea in greutate si diabet gestational la femeile insarcinate.

Desi consumarea carbohidratilor rai nu este obligatoriu sa dauneze bebelusului, acestia nu-i vor aduce beneficii pentru sanatate. Consumarea carbohidratilor rai cu moderatie poate sa nu fie daunatoare, dar daca se pune problema, nu ar trebui sa ii consumati prea frecvent in timpul sarcinii daca vreti sa asigurati o sanatate optima bebelusului dumneavoastra.

O regula de baza in privinta consumarii carbohidratilor in timpul sarcinii este ca ar trebui sa luati in considerare daca un anumit preparat ce contine carbohidrati este benefic pentru voi. Daca nu este, sunt sanse mari sa nu fie bun nici pentru bebelus. Insa nici limitarea completa sau restrictionarea carbohidratilor din dieta voastra in timpul sarcinii nu este cea mai buna metoda. 

Cele mai bune alimente pentru gravidute

In timpul sarcinii, viitoarea mamica are responsabilitatea de a manca si pentru bebelusul ei in formare. Tot ceea ce mananci poate afecta sanatatea fatului si este foarte important sa obtii toate vitaminele si mineralele necesare pentru a mentine sanatatea ta si a copilului in timpul sarcinii.

In timp ce multe viitoare mamici opteaza pentru vitaminele prenatale pentru a-si suplimenta dieta, in realitate nu exista niciun substitut pentru un regim alimentar echilibrat si sanatos.Iata care sunt cele mai sanatoase alimente in timpul sarcinii. Iata care sunt considerate a fi cele mai bune alimente pentru femeile insarcinate

Alimentatia in timpul sarcinii: ghid complet

Daca esii insarcinata si crezi ca poti manca cam tot ce se poate si oricat de mult, ei bine NU. Vechea idee conform careia viitoarea mama trebuie sa manance "pentru doi"- nu mai este valabila. Acum, se considera ca este mult mai importanta calitatea alimentatiei, nu cantitatea de alimente pe care le consumati.

Iata un ghid complet despre alimentatia in timpul sarcinii.

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.


 

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iunie 2023)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. tepes lenuta
    tepes lenutatrimis la 29/5/2012

    de la a cata luna se stie la ecograf cati bebe ai in burtica?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII