Am nascut la Clinica Sanovil si acum sunt o mamica fericita!

Am nascut la Clinica Sanovil si acum sunt o mamica fericita!

Am nascut la Clinica Sanovil si acum sunt o mamica fericita!

  • Sunt o mamica fericita ! In sfarsit pot sa rostesc aceste cuvinte cu zambetul pe buze si cu inima plina de emotii! Nota 10 pentru nasterea la Clinica Sanovil, din Bistrita!

Mi s-a rupt apa!
Contractii si dilatatie rapida
Prima atingere
Acum suntem acasa
Ce include pachetul de nastere la Clinica Sanovil?
Pregatirile pentru nastere si consultul preanestezic
Care sunt pasii unei nasteri la Clinica Sanovil?
Exista doua tipuri de operatie cezariana
Ati nascut sau veti naste la Sanovil Bistrita?


Am nascut la Sanovil si acum sunt o mamica fericita

Sunt mamica! In sfarsit pot sa rostesc aceste cuvinte cu zambetul pe buze si cu inima plina de emotii!

Nu cu mult timp in urma va povesteam ca voi naste la Clinca Sanovil din Bistrita, ei bine, acum revin sa va spun ca am nascut la Sanovil :)

In urma unui consult urma sa imi fac programarea la clinica intr-o Joi, insa constienta ca bebe s-ar putea sa vina mai repede. Si asa a si fost!

Mi s-a rupt apa!

Duminica seara m-am bagat in pat ceva mai devreme, insa fara nici o suspiciune, durere sau alte simptome. In miez de noapte, pe la 2:20 ma ridic sa merg la baie, insa inainte de a ajunge inapoi in pat am realizat ca tocmai mi se rupsese apa! Aveam 38 de saptamani si 3 zile. Imediat l-am trezit pe tati si i-am spus ca ar trebui sa ne pregatim de drum, fiindca bebe vrea sa vina.

In urmatoarele 10 minute nu am avut decat simple dureri de spate. Insa urcandu-ne in masina durerile au inceput sa creasca in intensitate iar contractiile erau tot mai dese. La nici jumatatea drumului spre clinica erau din 3 in 3 minute, ba chiar si din 2 in 2 minute, insa variau in intensitate - unele erau mai slabute iar altele ma faceau sa imi doresc sa apas pe acceleratie in locul lui tati si sa ajungem mai repede la destinatie.

Contractii si dilatatie rapida

Ajunsi intr-un final la clinica, la ora 5:00 dimineata, contractiile au pus stapanire pe corpul meu si imi era aproape imposibil sa ma misc. L-am gasit de garda pe dl. dr. Boca care dupa o consultatie m-a informat ca am deja dilatatie 4 si bebe e bine. Dupa ce mi-am pus bagajele in camera unde urma sa fiu cazata, am ajuns in sala de nasteri lasandu-l pe tati hoinarind pe holuri in plin stres :)

Fiindca totul a decurs bine in timpul sarcinii am ales sa nasc natural, cu anestezie peridurala. Pe la 6:30-7:00 cu aproximatie, mi-au facut si anestezia, apoi am reusit sa ma relaxez intr-un final, sa-mi trag sufletul si sa ma bucur de ultimele minute alaturi de burtica mea :) Una din marile mele temeri era aceasta anestezie, dar spre marea mea surprindere nici nu am simtit cand mi-au facut-o. Pe la 8:00 contractiile au devenit mai puternice, am inceput sa le simt chiar si cu peridurala, dar asta pentru a ma ajuta sa imping la momentul potrivit. Sub indrumarile dl. dr. Muresan, a dr. Boca, dr Irimia si a unei asistente foarte dragute ce a stat alaturi de mine si m-a incurajat continuu am nascut un baietel de 2850g la ora 8:30. Lacrimile m-au napadit instant si aveam impresia ca traiesc un vis, era atat de greu de realizat ca acea mica minune este a mea, parte din mine si din sufeltul meu...

Prima atingere

Imediat dupa ce am nascut si i-au taiat cordonul ombilical mi-au pus baietelul pe burtica si am putut sa-l ating si sa il vad pentru prima, apoi l-au luat sa il curete putin, l-au infasat si mi l-au dat inca putin in brate sa ii pot vedea ochisorii si sa il sarut. O piele mai fina si un sentiment mai presus de acesta nu cred ca poate trai cineva...

A urmat o jumatate de ora in care mi s-au facut suturile necesare, dupa care l-au chemat si pe tati sa ma vada. Nu cred ca are rost sa mai spun cat de emotionat a fost si fericit ca si-a vazut baietelul sanatos.

Au urmat 2 ore in care am stat linistita, dupa care am fost mutata in camera. 
Timpul scurs pana sa-mi vad iar puiul a trecut greu, insa dupa ce mi l-au adus am fost cea mai fericita mamica din lume. Am invatat cum sa il alaptez, cum sa ii schimb scutecelul, si asta fiindca mereu a fost cineva care sa ma ajute si sa imi raspunda la orice intrebare stupida pe care as fi avut-o in miez de noapte.

Ce mi-a placut cel mai mult insa, a fost faptul ca bebelusul a stat in camera cu mine aproape tot timpul. Singurul moment in care a lipsit a fost dimineata timp de 2-3 ore maxim, timp in care era baita si vizita medicala. Am scapat si de icter - bebe a stat la fototerapie 1 zi, o noapte si inca jumatate de zi, timp in care eu patrulam pe holuri sa ii duc sticluta de lapte muls, dar a meritat fiindca luase in greutate 90g de pe o zi pe alta.

Acum suntem acasa

Acum suntem acasa si ne-am obisnuit unul cu altul, invatam mereu ceva nou si ne bucuram de fiecare clipa alaturi de puiul nostru, care pe zi ce trece este tot mai maricel si mai activ.

Si fiindca v-am povestit cum a fost nasterea mea la Clinica Sanovil, urmatoarele informatii v-ar putea fi de folos daca alegeti sa nasteti tot acolo - si v-o recomand cu draga inima! Urmeaza inca o vizita peste cateva saptamani la Dr. Monica Pop si dl dr. Muresan sa ne confirme ca totul e ok si suntem sanatosi :)

Ce include pachetul de nastere la Clinica Sanovil?

 - Supravegherea si monitorizarea continua a travaliului, nasterii si a lauziei de catre echipa medicala formata din medic obstetrician, medic neonatolog, medic ATI, personal mediu specializat.
 - Monitorizare cardiotocografica de la internare pana la nastere.
 - Nasterea pe cale naturala, fara analgezie sau cu anestezie peridurala, nastere prin operatie cezariana.
 - Asistenta medicala completa, manevre pre si post-nastere, medicamentele, consumabilele si materialele sanitare necesare desfasurarii nasterii in cele mai bune conditii.
 - Manopera de recoltare a sangelui din cordonul ombilical folosind kituri diferite an functie de preferinta parintilor.
 - Supravegherea nou-nascutului in cadrul sectiei de neonatologie, care asigura asistenta medicala neonatala, exceptie prematuritatea sub 34 SA, necesitatea ventilatiei cu presiune continua pozitiva, detresa respiratorie a nou-nascutului, asfixia severa a nou-nascutului, greutate mica la nastere , malformatii cardiace, digestive, reno-urinare.
 - Analize de laborator pentru nou-nascut: hemoleucograma completa cu formula leucocitara, glicemie, test ASTRUP, determinare grup sanguin si Rh (in caz de incompatibilitate grup Rh), PCR, Bilirubina, TGO, TGP, examen bacteriologic - la recomandarea medicului.
 - Vaccinurile obligatorii pentru nou nascut - BCG, Engerix si vitamina K (in limita stocului furnizat de Ministerul Sanatatii).
 - Screening-ul auditiv al nou nascutului.
 - Screening-ul neonatal metabolic pentru depistarea fenilcetonuriei si hipotiroidismului congenital.
 - Montare cercei (pentru fetite) la cererea mamei.
 - Trusoul bebelusului - scutece, creme, pudre - folosite atat timp cat nou-nascutul se afla in maternitate.
 - 3 zile de cazare, in saloane cu  baie proprie, televizor, telefon, casti pentru urmarirea emisiunilor TV fara a deranja colega de camera, oxigen la fiecare pat, buton semnalizare asistente, patut pentru nou-nascut, masuta de infasat.
 - Servirea meselor in sistem room service, pe baza unui meniu personalizat in functie de tipul nasterii.
 - Cazarea nou-nascutului alaturi de mama in sistemul “rooming-in” (mama-nou nascut) sau la cerere, mama poate benficia de perioada de odihna si refacere in salon in timp ce bebelusul este atent supravegheat si ingrijit in departamentul de nou nascuti.
 - Consiliere privind alimentatia si ingrijirea post-partum specifice lauziei. Consiliere ingrijire nou-nascut (ingrijirea bontului ombilical, training-ul si promovarea alimentatiei la san, baia demonstrativa, recomandari privind obiectele necesare pentru ingrijirea nou-nascutului la intoarcerea acasa – la solicitarea familiei)
 - Pachet cadou pentru mama si nou-nascut la externarea din maternitate.

Pregatirile pentru nastere si consultul preanestezic

Pregatirile pentru nastere si consultul preanestezic sunt incluse in pachetul de nastere.

La nasterea normala se foloseste anestezie, astfel pacientei i se va administra un regim alimentar bine stabilit in functie de momentul nasterii. Pacientelor care vor fi supuse operatiei cezariene nu li se va administra nici o masa si vor fi supuse unei clisme (important ca ultima masa sa aiba loc cu 12 ore inainte de operatie, si sa se consume alimente usoare (lichide, iaurt, compot de fructe)). Premergator nasterii fie ea naturala, fie prin operatie cezariana zona pubiana va fi complet rasa, apoi aceasta si cea abdominala vor fi spalate bine cu un sapun antibacterian. Daca pacienta s-a epilat singura, asistentele vor verifica totusi daca procedura a fost efectuata corect si complet si, in caz ca este necesar, vor face ultimele retusuri. Clisma este o procedura destul de neplacuta pentru paciente, insa extrem de utila, pentru ca ajuta la golirea colonului (intestinului terminal) si la declansarea si progresia travaliului.

Consultul preanestezic este o intalnire intre anestezist si pacient, programata de preferat cu cateva zile inainte de interventia chirurgicala. Scopurile consultului sunt:
 - Sa furnizeze anestezistului informatii cu privire la istoricul medical al pacientei
 - Efectuarea unui examen clinic
 - Sa furnizeze pacientei informatii cu privire la procedurile anestezice disponibile

In urma acestei evaluari se stabileste statusul medical al pacientei la data respectiva si, in consecinta, capacitatea acesteia de a trece cu bine printr-o experienta anestezico-chirurgicala, pacienta fiind inclusa intr-o clasificare internationala a riscului anestezic (ASA – American Society of Anesthesiologists).

In functie de riscurile specifice ale fiecarei paciente, anestezistul poate propune una sau mai multe tipuri de anestezii. Pentru fiecare procedura in parte, pacientul va primi toate informatiile relevante, inclusiv riscurile si beneficiile care rezulta, in asa fel incat, la final, sa fie posibila stabilirea de comun acord a celei mai potrivite proceduri anestezice pentru pacienta.

Toate aceste discutii au ca finalitate nu numai o atitudine medicala mutual acceptata, dar si crearea unei legaturi psihologice intre anestezist si pacienta, legatura care ar putea constitui partea cea mai importanta, baza unei experiente anestezice reusite.

Consultul preanestezic inlatura astfel riscul acelui „daca as fi stiut…” al pacientei neinformate, care constata ulterior ca anestezia a fost „mult mai usoara decat am crezut”, dar evita si acel „daca as fi stiut…” al anestezistului care ar incepe o procedura fara sa fie pe deplin informat asupra starii de sanatate a pacientei si care s-ar putea confrunta intraoperator cu probleme uneori foarte serioase, din cauza acestei carente.

In urma unui consult preanestezic reusit, la finalul experientei anestezico-chirurgicale, atat pacienta cat si anestezistul vor putea spune, multumiti, „Ce bine ca am stiut!”.

Care sunt pasii unei nasteri la Clinica Sanovil?

In general pacientele ce sunt de departe pot sa vina la clinica si sa se interneze cu cateva zile inainte de nastere. De obicei pacientele programate pentru cezariana vin pentru operatie in dimineata zilei in care sunt programate pentru operatie, dar uneori este nevoie ca acestea sa fie in spital de cu o seara inainte (paciente cu patologie asociata sau paciente cu domiciliul la distanta). Pacintele care nu sunt programate pentru nastere prin operatie cezariana si nu sunt nici de la distanta vin la clinica la momentul declansarii nasterii (aparitia durerilor sau pierderea de lichid amniotic)

Exista insa doua tipuri de operatie cezariana:

Cezariana electiva pentru diferite indicatii, fie medicale, fie obstetricale (ex. asezarea transversa, sarcina gemelara) si aceste cazuri reprezinta acele cezariene programate de obicei cu 10-14 zile inainte. Aceste paciente vin la clinica cu cateva zile inainte, cand se vor recolta probe biologice si se va realiza consultul preanestezic in care li se vor explica optiunile de anestezie si anestezistul va raspunde la intrebarile pacientelor.

Cezariana de urgenta este operatia complet neprogramata sau care a fost programata sa aibe loc peste un interval de timp, dar din motive obstetricale (intotdeauna), este necesar ca aceasta sa aiba loc mai repede. De multe ori in timpul travaliilor pacientelor pot aparea situatii neprevazute care sa necesite cezariana de urgenta (fie nasterea nu progreseaza normal, fie ca fatul da semne de suferinta, fie o combinatie intre cele doua). Salile de nastere sunt situate in blocul operator, astfel incat la sesizarea unor complicatii in evolutia nasterii, se poate face operatie cezariana in cateva minute.

Exista posibilitati tehnice deosebite pentru asistenta la nastere naturala cu anestezie peridurala, pe care noi o promovam si in care avem mare experienta.

Fiecare nastere este asistata de o echipa formata din doi medici obstetricieni, medic anestezist, medic pediatru si bineinteles personal mediu si auxiliar, astfel incat viitoarea mamica si bebelusul sa fie in siguranta.

Pentru fiecare nastere fie naturala, fie prin operatie cezariana, daca nu exista complicatii sunt necesare cate 3 zile de spitalizare.
Plata se efectueza la externare si nu este necesar nici un avans.

Ati nascut sau veti naste la Sanovil Bistrita?

Pana atunci, daca ati nascut sau veti naste la Sanovil va invit sa impartasiti cu noi experienta la acest topic special creat pe forumul Desprecopii.

Va recomandam sa mai cititi:

Voi naste la Sanovil

Voi naste la Sanovil

Povestea noastra incepe intr-o zi ploioasa si friguroasa de februarie. Zic poveste pentru ca nimic nu a fost planuit sau pregatit si inca nu imi vine sa cred ca voi deveni curand mamica, deci putem…

 Informatia conteaza

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum.  

Forumul dedicat nasterii

Nasterea unei stele
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite

autor: Anda08 moderator Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII