Comentarii la articole
0 | 7/2/2023

Comentarii la articole
-
In aceasta pagina gasiti toate observatiile voastre la diverse articole din site-ul nostru.
Ele nu sunt grupate pe articole ci ordonate in functie de data trimiterii.
Daca doriti sa vedeti lista unui anume articol, urmati "linkul" cu numele articolului si - in pagina articolului - apasati pe "Lista de discutii pe aceasta tema"!
Cauta in comentarii
Puteti sa folositi formularul de mai jos si tipul de sortare pentru a accesa comentariile la articole
Sortati dupa titlul articolului!
Nr. Comentarii: 18402
Output "
"
✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️
Subiecte tratate:
Tema:
Comentarii vizitatori
Citeste toate comentariileCe sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII
Am toata admiratia pentru cele si cei care scriu si administreaza paginile "desprecopii". Sunt foarte utile si bine scrise (mai ales cele legate de "mami"). Ar fi foarte util sa aflam unde mai putem gasi articole similare, as sugera o pagina de "link-uri". Personal, ma intereseaza si cele in franceza si engleza. Este o practica obisnuita in tarile civilizate, mai ales in domeniul medical, sa iti bazezi afirmatiile pe articole din revistele de specialitate. Am avut sansa sa cunosc destul de aproape, la fata locului as putea spune, cum se petrec travaliul si nasterea in doua spitale din SUA. Este vorba despre un spital universitar si un spital comunitar dintr-un orasel de 20.000 locuitori. Spre surpriza mea, lucrurile se petrec practic identic. La cursurile despre "scoala mamei" regula este sa participe si viitorii tatici. Este invitat si anestezistul, care prezinta optiunile pentru controlul durerii, insistand asupra analgeziei epidurale pentru nasterea vaginala si asupra anesteziei spinale, epidurale sau generale pentru cezariana. Acesta vorbeste si despre riscurile asociate, pentru ca viitoarea mamica sa decida in cunostinta de cauza. In continuare, invita participantii sa puna intrebari, care nu difera prea mult de cele de la "desprecopii.com". O intrebare interesanta a fost ce fel de analgezie ar recomanda pentru nasterea vaginala, in cazul in care sora sau sotia lui ar trebui sa nasca, iar raspunsul a fost epidurala, daca nu sunt contraindicatii. La sfarsit, a oferit si doua adrese de internet. Prima, a asociatiei anestezistilor, este dedicata educatiei gravidelor (http://www.asahq.org/patientEducation/childbirth.pdf), iar a doua este un articol despre analgezia epidurala pe pagina asociatiei medicilor de familie (http://www.aafp.org/afp/981115ap/vincent.html). Cu siguranta, traducerea lor in romaneste ar mai inlatura unele neclaritati. Cred ca experienta din tari care au norocul (si inteligenta practica, sa recunoastem) sa investeasca in cercetarea medicala se face treptat cunoscuta si in Romania. Este o mare bucurie sa citesti pagini de internet ca cele "desprecopii".
Acest test este SUPER.Rezultatul.....SUNT O MAMA SUPER...sper ca si baiatul meu sa spuna acelasi lucru mai tirziu.Va pup si tinet-o TOT ASA.
Sunt foarte curioasa daca se poate sa raman insarcinata daca sufar de amenoree si fac sex neprotejat. Stie cineva?
Testul e ok. Nu am inca copilasi, sunt proaspat casatorita :), rezultatul a iesit ca voi fi o mama perfecta. Sper ca asa o sa fie.
raspunsul este da. cunosc 2 cazuri in care tipele respective s-au trezit insarcinate in luna a treia, respectiv a patra.
testele de sarcina ce se gasesc in farmacii pot determina sarcina cu o anumita probablilitate care este in realitate undeva intre 20-40%. In aceste conditii este bine sa faci o ecografie. Semnele fiziologice care le ai pot fi si de factura psihologica (tu banuiesti ceva si creierul tau te poate insela dand niste semne false). Daca iti doresti sa fii insarcinata si se dovedeste a fi asa iti urez felicitari.
Minim 7 si se efectueaza cu urina de dimineta (ce s-a acumulat in timpul noptii). Probabilitatea raspunsului este sub 50 %.
Am citit articolele de pe site-ul dumneavoastra si mi se par foarte foarte interesante si utile. Continuati tot asa!
Raspuns la intrebarea din titlu:eu ma tem. Fetita mea are 21 luni. Dupa 1 an am inceput sa-i dau antibiotic. Pana acum a luat Ospamox si ampicilina. Diagnostice:faringita si ...sinuzita(desi am aflat ca se face dupa 3 ani). A fost alaptata la san 1 an si 2 luni, la 7 1/2 luni a facut rubeola, acum 2 saptamani a luat ampicilina, a mancat si a dormit bine o saptamana, apoi iar i s-a infundat nasul, acum "rupe" si din gat, se chinuie in timpul somnului, tuseste, nu prea mananca. Cantarul a devenit obsesia noastra, din cauza dezelor episoade de "raceala". Acum cantareste cam 11 kg, nascuta fiind cu 3, 250. Poate fi vinovat si episodul de la nastere: cezariana, Apgar 8,5, copil intubat putin. Nou nascut cu risc crescut, la 2 saptamani se "ineca". Mi s-a spus ca n-a fost bine aspirat la nastere. Am fost la 1 luna s-o desfunde, tot cu diagnostic "rinofaringita acuta". Am aflat ca in timp mucozitatile din organismul copilului care nu au fost aspirate pot adera la tesuturi, formand adevarati polipi care pot genera asemenea stari(simptome de raceala aproape permanente: nas infundat, respiratie grea, uneori cu gura deschisa, dificultati la inghitire). In plus de la 1 luna face aproape lunar "rosu in gat". I se prescriu antibiotice, insa nu prea i le-am dat. Am incercat si cu albastru de metil, ceai de macese si de foi de ceapa. Trecea momentan, insa peste vreo 2 saptamani o luam de la capat. Consider ca abuzul de antibiotice este el insasi o boala, alimentata chiar de medici.
A fost o nastere extrem de usoara...daca voi mai naste vreodata tot asa voi alege sa nasc...
Felicitari,intr-adevar interesant si util.
super poezioarele si mi-as dori sa vad si un top al cintecelelor!!!!merci
Este bine de avertizat mamele in privinta suzetelor pe care scrie "marime universala". Eu asa i-am dat la inceput bietului bebe, care s-a obisnuit de la o saptamana cu o tetina f. mare (noi o porecliseram "bomba"). Mai tarziu mi-am dat seama, facand comparatie, ca avea cam marimea recomandata pe la 8 luni!!!
ma duc la cateva luni in Elvetia si am recunoscut multe din impresiile tale...Ma gandesc inca daca sa ma stabilesc acolo...
Din pacate se mai intampla astfel de cazuri si in alte Maternitati... Unde este nasterea naturala?
Bine-ar fi sa ni se spuna si alimentele care contin cele mai nocive E-uri. Macar cate un exemplu in dreptul fiecarui E cancerigen sau toxic. Vom sti de ce sa ne ferim.
Carmen, ai uitat sa-ti scrii adresa de mail
of, doctorii astia! nu mai vrea sa administrez copilului meu antibiotice pentru o simpla raceala! si eu racesc, dar nu iau antibiotice. un ceai fierbinte, multa lamaie si, cel mult, paracetamol. ce sa fac? mamicilor din iasi le adresez rugamintea de a-mi recomanda un medic pediatru bun. multumesc
De ce nu sunt compensate medicamentele folosite in fertilizarea in vitro?se stie ca aceste medicamentele sunt cele mai scumpe. Se tot vorbeste de scaderea natalitatii in Romania dar nu se face nimic pentru ajutarea celor care isi doresc copii.As propune infiintarea unei organizatii care sa ne reprezinte si pe noi(cei care isi doresc copii si care nu pot avea) asa cum sunt cele cu avorturile.
cineva spunea mai spus ca este greu sa te lasi de fumat in timpul sarcinii, eu am gasit solutia .Sa zicem avantajul este ca locuiesc in Italia , a fost usor sa ajung la acest doctor care face practic minuni .am reusit sa ma las de fumat in mai putin de ...un sfert de ora . Las aici adresa si numarul de telefon pentru cei interesati , este eficient Dot. Calogero zuffante TERAPIE ANTIFUMO 24023 CLUSONE (BERGAMO) telefon 0039 / 034622781 incercati .Nu a fost greu pentru mine .