Sindromul Metabolic: 5 factori de risc major pentru sănătate

Sindromul Metabolic: 5 factori de risc major pentru sanatate

Sindromul Metabolic: 5 factori de risc major pentru sănătate

Sindromul Metabolic reprezinta un grup de factori de risc care maresc posibilitatea aparitiei bolilor de inima, atacurilor de inima,dibetului si a altor probleme de sanatate. Aceasta conditie determina organismul sa inmagazineze mancarea consumata in grasimi, in loc sa o transforme in energie.

Medicul tau te poate consulta pentru 5 factori cheie de risc, printre care se includ cresterea centimetrilor din talie, nivelul ridicat al trigliceridelor, colesterol HDL crescut, hipertensiune arteriala si un nivel marit al glucozei din organism.

Tot ceea ce trebuie sa stii despre Sindromul Metabolic:
Sindromul metabolic - 5 factori de risc

Ce este Sindromul Metabolic?
Daca ai Sindromul Metabolic, esti rezistent la insulina
Identificarea alimentelor
Indicele de masa corporal dupa nastere: de ce trebuie sa fii cu ochii pe el si care e cel ideal
Scapati de grasimea periculoasa de pe abdomen
Abdomen plat: 4 metode care functioneaza
Forumuri si grupuri de suport pentru mamicile care vor sa slabeasca

Sindromul metabolic - 5 factori de risc

Fiecare dintre noi avem relatii diferite cu mancarea. Totusi, un singur lucru este un fir comun in mintile noastre, iar acest fir comun este reprezentat de dorinta de a consuma pentru procurarea energiei alimente golite de grasimi, decat sa inmagazinam grasimi in propriul organism.

Este dificil sa arzi grasimile din organism, este posibil cat tu sa fii unul din cei care sufera de ceva despre care poate nu ai auzit niciodata: Sindromul Metabolic.

Ce este Sindromul Metabolic?

Gale Bernhardt, co-autor al cartii Fat-BurningMachine, explica faptul ca Sindromul Metabolic,  reprezinta un grup de factori de risc care maresc posibilitatea aparitiei bolilor de inima, atacurilor de inima, dibetului si a altor probleme de sanatate. Medicul tau te poate consulta pentru 5 factori cheie de risc, printre care se includ cresterea centimetrilor din talie, nivelul ridicat al trigliceridelor, colesterol HDL crescut, hipertensiune arteriala si un nivel marit al glucozei din organism.

simdrom metabolic

Aceasta conditie determina organismul sa inmagazineze mancarea consumata in grasimi, in loc sa o transforme in energie. Carbohidratii si zaharurile simple sunt cele mai mari probleme si nici macar persoanele extrem de active nu sunt excluse din raza de actiune a acestei probleme.

Daca ai Sindromul Metabolic esti rezistent la insulina

Bernhardt arata ca insulina conduce glucoza in celule pentru a fi folosita drept energie, insa daca prezinti rezistenta la insulina, nu poti procura zahar in muschi la fel de eficient ca cineva care nu are MetS. Mai mult decat atat, Sindromul Metabolic poate fi o mare problema pentru atleti si pentru femeile care consuma cantitati mari de carbohidrati si zaharuri datorita antrenamentului lor sportiv.

Dna Bernhardt  afirma ca “pentru oamenii cu rezistenta la insulina, auzirea a tot ceea ce au nevoie (vointa, nivelul scazut al caloriilor si al grasimilor) reprezinta o reteta pentru dezastru. Oamenii trebuie sa fie mult mai strategici cu privire la momentul cand ar trebui sa consume carbohidrati si sub ce forma, ei trebuie sa manance mai multe grasimi bune; acesta fiind un gand infricosator pentru multi. Folosirea unui program specific de antrenament in combinatie cu alte exercitii si cu o strategie nutritiva imbunatateste capacitatea organismului de a arde grasimile.”

Identificarea alimentelor

Cand este vorba de arderea grasimilor, spusele lui Bernhardt reprezinta un bun punct de incepere. In primul rand, ea sugereaza identificarea alimentelor din dieta ta care provoaca arderea sau stocarea grasimilor din organism.

“Apoi as trece peste ideea ca orice mancare si bautura care le este comercializata oamenilor care fac sport trebuie consumata in orice situatie in care faci antrenamente”, aduga ea. “Daca dupa un antrenament esti extrem de infometat – si ai incercat din rasputeri sa tii pasul cu altcineva pe durata antrenamentului- ai putea sa te gandesti sa faci mai multe intervale scurte de timp destinate recuperarii generoase, in detrimental extenuarii tale.”

Indicele de masa corporal (BMI) dupa nastere: de ce trebuie sa fii cu ochii pe el si care e cel ideal

Dupa nastere - kilogramele in plus sunt o adevarata provocare. Pastrarea greutatii suplimentare dupa nastere a fost asociata cu o continua castigare de kilograme, ceea ce poate duce la obezitate, boli cardiovasculare si diabet.

In plus, kilogramele in plus de dupa nastere - nemuncite - cresc risc pentru prolapsul organelor pelvine. Acest lucru poate fi risccant pentru o eventuala urmatoare sarcina.

Femeile care pastreaza greutatea castigata in timpul sarcinii sunt in pericolul de a castiga mult mai multe kilograme la o viitoare sarcina, ceea ce poate conduce la complicatii ale sarcinei si probleme de sanatate pentru copil. Iata de ce trebuie sa scapi de kilogramele de dupa nastere...

Scapati de grasimea periculoasa de pe abdomen

Cantarul poate indica probabil, un numar, cu care dumneavoastra sunteti fericit(a), sau IMC-ul da din nou un numar foarte frumos, asta insa nu inseamna ca sunteti cu adevarat sanatos. Abdomenul este cel mai nesanatos loc pe corp pentru a avea grasime ... articolul complet aici

Abdomen plat: 4 metode care functioneaza:

Dieta de 7 zile pentru un abdomen plat
Secretul pentru a pierde in greutatate si legatura cu Eu-ul ascuns din spatele oglinzii
Masajul remodeleaza abdomenul proaspetelor mamici
10 activitati pentru un abdomen plat

Forumuri si grupuri de suport pentru mamicile care vor sa slabeasca: 

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022
referinte: WebMD, revista Reproductive Sciences

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII