Meditatiile suplimentare: de ce ar putea fi utile copilului

Meditatiile suplimentare: de ce ar putea fi utile copilului

Meditatiile suplimentare: de ce ar putea fi utile copilului

Cand copilul are probleme cu o anume materie avem de ales sa ridicam din umeri sau ne gandim cum sa il sprijinim cu o serie de meditatii. Sa ii cautam un meditator care va petrece niste ore de 1-1 cu copilul si ii va explica pe indelete ce nu a inteles. Sunt parinti care acorda acest suport copilului iar altii care 'nu isi doresc sa faca un geniu din copil'. Evident, fiecare parte are o explicatie si un ideal. 

Iata cateva ganduri si multe subiecte pe forumul Desprecopii care abordeaza aceasta tema: meditatiile suplimentare - intre da si nu.

- veti citi:
Materia e multa, imbacsita, grea si ne depaseste cunostintele
Copiii pot beneficia major de meditatii
Despre meditatii - ce spun parintii de la Desprecopii
Matematica si copilul: intre cheia succesului in viata, meditatii si legatura cu muzica
Alte discutii despre meditatii - pe forumul parintilor

Materia e multa, imbacsita, grea si ne depaseste cunostintele de parinti

Am un copil in anii de liceu. Materia e multa, imbacsita si grea. Grea de tot.

Eu, cu studii de inginer am trecut inclusiv prin matematici speciale in anii de facultate (care nu mi-au folosit la nimic) - dar am lapsusuri mari si gauri negre cand e vorba despre problemele de matematica pe care le face fiu-meu in clasa 11-a. Nu imi aduc aminte formulele de la integrale, derivate si alte atatea lucruri. Plus ca abordarea este complet diferita - ceea ce ma face sa cred ca metoda de predare a matematicii s-a schimbat oarecum - sau s-a schimbat creierul meu de mama...(stiu ca neuronii obosesc dupa 24 de ani)

Taica-su, ca ITst - este mult mai fresh in toate amintirile de matematica si isi poate ajuta copilul la toate problemele de matematica. Insa, nu are intotdeauna timp sa o faca. In plus - cand rezolva impreauna niste probleme, se contrazic amandoi pana se cearta.

Pe de alta parte, la istorie sau biologie, se cer eseuri peste eseuri si o anume arta a scrierii lor care pe mine - vorba aia o moldoveanca care a fost intotdeauna o specialista in cuvinte, ma lasa ...fara cuvinte.

Uneori copilul vine acasa cu eseuri de istorie - care mie mi se par geniale - notate cu un biet 7,5 alteori ceea ce imi pare mie un eseu de nota 7 e notat cu 9,5. Eseurile trebuie ssa fie concise dar nu foarte concise, frazele trebuie sa fie nu prea simple dar nici prea alambicate - daca pui  informatii in plus nu e bine, daca lipseste un anume termen, taie tot paragaful la notare.

In plus, la examene - trebuie sa iti alerge mana pe foaie in timp record, trebuie sa te asiguri ca termini la timp si mai faci si cate un final bombastic.

Pregatirea pentru chimie, fizica sau biologie - are o componenta de experiente ciudate de laborator - iar intrebarile pentru examen sunt atat de surprinzatoare incat si copiii cei mai buni sunt lasati fara cuvinte.

Deci ce e de facut? E OK sa iti lasi copilul sa face ce poate ... cu toate consecintele de rigoare sau e cazul sa luam un meditator? Competitia e acerba, nivelul e ridicat si, ca orice parinte -  iti doresti sa te asiguri ca ai facut tot ce se putea pentru ca el sa ajunga acolo unde isi doreste - fie o facultate de top din Romania fie din afara tarii - este de parere Mirela - o mamica de la Desprecopii.

Copiii pot beneficia major de meditatii

Desi unii copii au performate bune iar explicatiile de la scoala sunt suficiente pentru a intelege materia  - alti copii pot beneficia major de ajutorul unui meditator. Trebuie sa accetam faptul ca orice parite isi doreste performante bune la scoala din partea copilului iar daca avem posibilitate sa ii oferim un meditator - de ce nu am face-o?

Despre meditatii - ce spun parintii de la Desprecopii

Meditatiile sunt folositoare copilului daca

- ai un copil care este timorat la clasa (ii este rusine sa intrebe de teama de a nu se face de ras, nu raspunde din acelasi motiv nici atunci cand este ascultat decat daca este absolut sigur), care nu are incredere in el. In acest caz este bine sa lucreze in particular individual cu un profesor pe care sa-l placa. Dar intotdeauna acasa la profesor! Acelasi lucru daca ai un copil orgolios. Aici profesorul trebuie sa-i induca nevoia de exercitiu (copilul isi va da singur seama ca lucrand mai mult stie si atunci este apreciat), sa nu-l certe cand greseste si sa-l incurajeze permanent, chiar daca nu are rezultate spectaculoase.
- ai un copil care lucreaza incet si nu tine pasul cu clasa sau este sub nivelul clasei la materia luata in calcul. 
- doreste performanta (desi conteaza enorm studiul individual, fara indrumare constanta si autorizata nu se obtin rezultate pe masura potentialului si al asteptarilor). In acest caz este bine pentru copil sa lucreze cu inca 1-2 copii de nivel apropiat. Spiritul de competitie trebuie cultivat si de multe ori face minuni.
Observatie: nu sunt pentru meditatiile facute la domiciliul elevului.
Nu merita daca:
- copilul nu este motivat (daca nu are un obiectiv este greu sa motivezi un copil care nu are in fata un examen. Deci meditatiile sunt eficiente in anul terminal).
- este autodidact iar obiectivul este sub potentialul lui.
Observatie: nu recomand sa se lucreze cu profesorul de la clasa (marile esecuri sunt des intalnite in aceste situatii). Daca scoala este sub potentialul copilului poate ca este oportuna alegerea unui profesor din afara scolii. 
Si mai sunt multe de spus dar nu vreau sa plictisesc.
Succes! Gratiela.
PS: acestea sunt opinii personale  - spune grati.ela pe forumul Desprecopii

Cred ca, in cazul in care copilul nu intelege suficient de bine la scoala si nici nu se descurca sa inteleaga ulterior, singur acasa, ar trebui ajutat cu meditatii.

Altfel sunt bani pierduti si timp irosit, care nu numai ca nu ajuta, ba dimpotriva.
Vad ca acum sunt la moda meditatiile inca din clasele mai mici. Am auzit de la prieteni ca cei care nu participa la meditatii cu anumiti profesori au note mai mici, chiar daca au cunostinte mai bune decat participantii la meditatii [bang] Degradant...
Profesorul trebuie sa predea materia in bune conditii in cadrul orelor de curs, astfel incat sa inteleaga majoritatea elevilor; daca nu e in stare, sa isi caute altceva de lucru !

In legatura cu cercul de mate, ce ar fi sa ii spui profesoarei ca baiatului tau ii place matematica si ai vrea sa il dai la un cerc de mate ? intr-un fel sa ii ceri parerea, dar sa lasi sa se inteleaga ca il vei da la cerc. Daca ea nu ofera asa ceva, ce sa faca ?! Pe de alta parte poate i se trezeste orgoliul... - spune Mihai pe forumul Desprecopii

Eu, desi sunt profesoara, nu sunt de acord cu meditatiile.

Totusi ar fi niste situatii in care cred ca sunt indicate:
- pentru performanta, si numai daca exista interes din partea copilului, nu numai din partea parintilor[:D]
- pentru copii cu nevoi speciale, si e nevoie de un profesor foarte rabdator, cu tact pedagogic si mai ales un bun psiholog

Va asteptam opinia la topicul de discutii pe Forumul Desprecopii.

 

Matematica si copilul: intre cheia succesului in viata, meditatii si legatura cu muzica

Matematica este esentiala pentru a invata copilul sa gandeasca logic si rational Multi pedagogi considera ca este una din cheile sucesului in dezvoltarea intelectuala si in cariera profesionala. Matematica, si mai modern Statistica, sunt considerate cele mai importante subiecte pe care copiii le studiaza la scoala.

Va invitam la discutie intre parinti: Matematica si copilul: intre cheia succesului in viata, meditatii si legatura cu muzica citeste in continuare aici >

Alte discutii despre meditatii - pe forumul parintilor

Meditatii la clasa a treia ?
Meditatii romana si matematica la clasa a patra???
meditatii matematica
Meditatiile - pro si contra!
Vine simularea pentru BAC si... nimic!

Recomandare de citit: Școala de acasă. De ce fac meditaţii preșcolarii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2017

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII