Stimularea declanșării travaliului: 9 metode naturale explicate

Stimularea declansarii travaliului -  9 metode naturale explicate

Stimularea declanșării travaliului: 9 metode naturale explicate

Se poate declanșa travaliul de naștere? Ei bine, din povestirile multor mămici - există metode naturale care pot stimula declanșarea travaliului - atunci când nașterea se lasă așteptată și bebelușul este perfect sănătos. 🤰

Iată 9 metode naturale despre care se spune ca ar putea contribui la stimularea declansarii travaliului, cu observatia ca intotdeauna, trebuie cerut sfatul medicului. 

- despre grabirea pornirii nasterii prin metode naturale veti citi:
Cand nasterea trebuie sa bata la usa
9 Metode naturale de stimulare a travaliului
Exercitiile Kegel
Pregatirea corpului pentru nastere
Forum despre nasteri

Cand nasterea trebuie sa bată la usa

Nasterea bate la usa cand sarcina ajunge in jurul saptamanii 38 de sarcina - atunci cand bebelusul este sanatos si pregatit pentru marea intrare in lume. In jurul acestor zile e si momentul in care viitoarea mamica incepe sa isi doreasca cu tot mai multa nerabdare sa isi tina cat mai repede pruncul in brate.

Exista numeroase povesti si sfaturi de la babe despre cum se poate stimula nasterea (travaliul) - si pe unele din ele, le vom povesti in cele ce urmeaza. Evident, cu recomandarea ca orice veti face sau va trece prin cap :) sa discutati mai intai cu medicul.

inducerea naturala a travaliului

8 Metode naturale de stimulare a travaliului

1. Uleiul de ricin

Uleul de ricin este un remediu vechi. Despre uleiul de ricin se spune ca acesta ar stimula contractarea muschilor uterini - fapt care ar grabi declasarea travaliului. Intr-adevar, exista o serie de studii care confirma calitatile acestei plante si se pare ca acest remediu este util in special femeilor care intra in travaliu prematur. Insa, exista si cazuri in care acest remediu nu functioneaza deloc. Atentie, ricinul este si laxativ.

Uleiul de ricin este un purgativ puternic și acționează prin stimularea contracțiilor intestinale. Se crede că aceasta poate declanșa, de asemenea, contracțiile uterine prin iritarea intestinelor și prin efectul indirect asupra uterului.

Cu toate acestea, este important să reții că inducerea travaliului prin utilizarea uleiului de ricin poate duce la contracții uterine puternice și poate crește riscul de a dezvolta contracții prea intense sau hipertonie uterină. Acest lucru poate avea consecințe negative asupra mamei și a fătului.

2. Decoctul de scortisoara si cuisoare

Un bol de apa fierbinte, 10 cuisoare, putina scortisoara si putina lamaie pot face minuni, sustin unele mamici. Nu exista insa nicio logica stiintifica in aceasta procedura. Totusi, este posibil sa fie vorba de un efect mai mult psihologic, foarte explicabil in aceasta situatie.

Exista unele crezuri și practici populare care sugerează că decoctul de scorțișoară și cuișoare poate avea un efect de stimulare a travaliului. Se spune că aceste condimente ar putea avea proprietăți uterotone și ar putea ajuta la declanșarea contracțiilor uterine. Cu toate acestea, este important să subliniem că nu există suficiente dovezi științifice care să susțină eficacitatea lor în declanșarea travaliului.

Este important să ai în vedere că administrarea oricărui tip de decoct, inclusiv cel de scorțișoară și cuișoare, poate avea și alte efecte asupra organismului. De exemplu, consumul excesiv de scorțișoară și cuișoare poate fi contraindicat în timpul sarcinii din cauza potențialelor efecte negative asupra sănătății. Scorțișoara poate avea proprietăți anticoagulante și poate provoca contracții uterine puternice, ceea ce poate fi riscant în timpul sarcinii.

3. Ananasul

Aici are loc efectul bromelainei asupra colul uterin.
Ananasul contine o substanta numita Bromelaina - care luata in cantitati mari poate elasticiza (inmuia) colul uterin si astfel - in mod logic - ar putea sa provoace nasterea. Citeste detalii aici Sarcina si consumul de ananas - sa clarificam ingrijorarea despre declansarea nasterii premature

4. Mancarea picanta

Despre faptul ca mancarea picanta ar declansa nasterea nu exista dovezi concludente dar este adevarat ca aceasta poate duce la iritarea stomacului care la randul sau ar putea sa provoace o serie de contractii.  In plus, mancarea picanta poate duce la deshidratare - care la randul sau poate provoca niste contractii. Partea pozitiva este ca mancarea picanta nu are efecte secundare nedorite - cel mult, gravida se poate alege cu un stomac deranjat.

5. Masajul, acupunctura si acupresura

Masajul si masarea punctelor tensionate prin acupunctura este o metoda dovedita de declansare a nasterii.

Insa in acelasi timp, acupunctura incorect efectuata poate produce niste probleme grave sarcinii asa ca nu incercati aceasta metoda in nici un caz - fara supraveghere medicala.

Citeste detalii aici Masajul perineal - de ce se face, cum si care sunt precautiile

Acupresura este o metoda derivata din acupunctura. Daca acupunctura inseamna folosirea de ace, acupresura inseamna a apasa asupra unor puncte din corp care astfel ar stimula anume centri nervosi.

In acest caz, ar stimularii declansarii nasterii - exista teoria ca exista un centru special in palma, intre aratator si degetul aratator (marcat cu bulina rosie in imaginea de mai jos). Tehnica ar consta in apasarea acestui punct si masare lui timp de un minut si apoi re-inceput.
 

6. Plimbarile si urcatul scarilor

Plimbarile sunt o metoda naturala care poate fi eficenta in multe cazuri. Intr-adevar, plimbarile hotarate sau urcatul scarilor pot declansa contractii care pot duce la randul lor la declansara nasterii. Plimbarule mai au un beneficiu: chiar daca nu provoaca travaliul, pot ajuta bebelusul sa se aseze in pozitia corecta de nastere.

7. Activitatea sexuala

Activitatea sexuala - poate, in ultimele saptamani sa stimuleze travaliul. Sexul poate produce hormoni (oxitocina) care pot stimula contractia uterului.

8. Stimularea sfarcurilor

Si stimularea sfacurilor poate duce la producere de extocina insa in cantitate mai mica, putand astfel stimula declansarea travaliului. Stimularea sfârcurilor este utilizată în timpul travaliului pentru a crește intensitatea și frecvența contracțiilor uterine. Această stimulare poate fi realizată manual sau cu ajutorul unui dispozitiv special, cum ar fi un pompa de sân electrică.

Cu toate acestea, este important să subliniem că stimularea sfârcurilor nu este o metodă recomandată pentru a induce travaliul în mod natural în cazul unei sarcini sănătoase și fără complicații. Această tehnică este de obicei folosită în cadrul asistenței medicale și sub supravegherea unui profesionist medical în situații specifice, cum ar fi inducerea travaliului în cazurile în care sarcina depășește termenul sau există o nevoie medicală.

Stimularea sfârcurilor poate provoca contracții uterine puternice și poate fi dureroasă. De asemenea, poate crește riscul de complicații, cum ar fi hipertonie uterină sau suferință fetală, în anumite situații.

(de citit pe larg: Travaliul - de la A la Z)

Citeste neaparat: 8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste

9.Uleiul esential de busuioc

Unele uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de busuioc, au fost folosite în aromaterapie pentru a promova relaxarea și potențialul declanșării travaliului. Cu toate acestea, este important să diluezi uleiurile esențiale corespunzător și să le folosești cu precauție în timpul sarcinii. 

Pregatirea corpului pentru nastere

Aceasta etapa are loc atunci cand capul sau alte parti ale corpului copilului incep sa se deplaseze in jos spre cavitatea pelviana. Inainte ca aceasta sa se intample, vei putea sa simti capul copilului plutind pe langa marginile pelvisului. Dupa aceasta nu il vei mai putea simti. Unii oameni spun ca fatul coboara in pelvis atunci cand este pregatit.

Adeseori, veti observa ca atat timp cat se afla in abdomen, copilul nu mai are dimensiunea pe care o avea inainte de a coborî in pelvis. Procesul de pregatire al copilului in pelvis este cunoscut sub numele de iluminare si este posibil sa simtiti crampe si dureri timp de cateva ore, pana cand ligamentele pelviene se adapteaza noii situatii. Citeste pe larg despre pregatirea corpului copilului pentru nastere.

Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024
referinte:
WebMD, Oudersonline, Natural News.


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII