4 lucruri pe care orice tată ar trebui să le facă pentru fiica lui - pentru că tati este pentru fetița lui un model de viață 💕

4 lucruri pe care orice tata ar trebui sa le faca pentru fiica lui - pentru ca tati este pentru fetita lui un model de viata

4 lucruri pe care orice tată ar trebui să le facă pentru fiica lui - pentru că tati este pentru fetița lui un model de viață 💕

Tati este prima dragoste și cel mai perfect model pentru fetița lui. Tatăl poate sparge munții, poate îndoi fierul și poate conduce orice armată de monștri. Tatăl îi poate da încredere și forță mentală. Pentru că tatăl este pentru fetița lui un model. Dar ce fel de tată este partenerul tău pentru fetița ta? Merită să reflectați și să discutați împreună despre acest aspect... 💪❤️

Din perspectiva unei mămici, iată 4 lucruri pe care orice tată ar trebui să le facă pentru fetița (sau fetițele) lui... 💕

in acest articol veti citi mai multe despre:
Fa-i complimente
Sprijina-i eforturile – fii acolo
Las-o sa planga
Iubeste-i mama

Ce rol a avut tatal tau in educatia ta? Si ce rol vrei sa aiba tatal fetitei tale in educatia sa?

Iata ce povesteste o mamica de la Desprecopii:

Aș dori să încep această postare prin a sublinia că nu am deprins aceste lecții din propria mea copilărie.

Nu am fost binecuvântată cu acea relație tipică tată-fiică. Acea relație care ar fi putut să mă protejeze de ani întregi de neîncredere, incertitudine și prea multe relații toxice. Fără poreclele "Fata tată", fără dansul tată-fiică, fără nicio doză de feedback masculin pozitiv, în niciun moment din copilăria mea.

Totuși, cu toate acestea, într-un fel sau altul, printr-o mulțime de auto-reflecție și printr-o învățare profundă din experiențele trăite, am reușit să depășesc inegalitățile. Am învățat să mă vindec și să mă eliberez de povara acelei absențe, transformând-o într-un impuls puternic pentru a fi un părinte mai bun și mai iubitor pentru propria mea fiică.

Am vrut ca fetele mele sa aiba alt model

Privind la fiecare statistica ce a incercat sa demonstreze ca toate fetele care au crescut fara o puternica figura a tatalui erau destinate pentru o viata de relatii esuate si mizerie, m-am straduit sa ies din sentinta acelei vieti triste. Mi-am gasit printul fermecator.

El mi-a oferit o fiica minunata - iar prin observarea atenta a relatiei lor, care infloreste si devine mai puternica cu fiecare zi ce trece, am invatat cele mai importante 4 lucruri pe care fiecare fiica ar trebui sa le primeasca de la tatal ei. Lucrurile care, cu siguranta, m-ar fi ajutat sa trec altfel prin copilaria mea.

Iata-le aici, nu sunt intr-o ordine speciala fiindca toate sunt la fel de importante:

Fa-i complimente

Toate fetele trebuie sa auda asta. Cu cat o vor auzi mai mult de la tine, cu atat mai putin vor cauta confirmare in alt loc. Un simplu “esti frumoasa” nu o vor transforma intr-un adolescent vanitos si absorbit de sine. Un “esti asa de inteligenta si capabila” in momente de frustrare nu o vor transforma intr-un laudaros care le stie pe toate.

Aceasta va ajuta doar la sublinierea faptului ca cel mai important barbat din lume o considera absolut minunata in atat de multe feluri. Iar pentru increderea unei tinere fete nu exista nimic mai important decat aceasta.

fetita tata

Sprijina-i eforturile – fii acolo

Recital de dans? Te va cauta in multime. Joc de fotbal? Va juca mai bine cu tatal alaturi de ea. Isi ia un hobby/ un job/ o relatie cu care nu esti de acord? Ascult-o, sprijina-i eforturile, ofera-i sfatul de care ar avea nevoie.

Nu o fa niciodata sa planga. Nu raspunde niciodata esecurilor ei cu un “ti-am spus eu”.

Nu acesta este rolul tau. Rolul tau este sa-i amintesti fiicei tale ca o sprijini la fiecare pas din drumul ei si in fiecare etapa din viata sa, ca vei fi acolo, fara ca ea sa poata pune aceasta vreodata sub semnul intrebarii.

Las-o sa planga

Femeile sunt fiinte emotionale. Fetele tinere sunt deosebit de emotionale, iar barbatii au, de obicei, o problema cu lacrimile. Te rog, daca nu exista nimic altceva ce poti face pentru fiica ta – las-o sa-si exprime sentimentele. Las-o sa-si posede propriile emotii. Ascult-o, discuta impreuna cu ea si asigura-te ca umarul tau este intotdeauna pregatit pentru lacrimile ei.

Nu ii spune niciodata “sa se opreasca din plans si sa treaca peste”. Nu poti intelege incarcatura emotionala, aceasta poate stapani pe cineva – si face o fata sa se simta neinteleasa si irationala.

Iubeste-i mama

Indiferent de situatia ta, iubeste-i mama pana in punctul in care fiica ta spune “Hei Tati, esti gretos.” Respecta parerile mamei ei, respecta faptul ca aceasta femeie ti-a oferit-o pe fiica ta. Fiica ta va invata din relatia ta cu mama ei exact ceea ce va tolera in popriile ei relatii.

Nu-i oferi un model de lipsa de respect si suferinta, vei sfarsi prin a o rani pe ea. Iubeste-i mama si iubeste-o puternic.

Si nu uita... “In spatele fiecarei fiice minunate se afla un tata cu adevarat uimitor.”

5 motive pentru care tatii sunt mai buni decat mamele

Sunt si eu tatic de fetita si am o parere pe care trebuie sa mi-o fac publica pe un site cu pretentii care pare dominat de mamici. Chiar cred ca trebuie si vocea tatilor sa fie mai des auzita pe Desprecopii si nu numai la sectiunea Taticii.

Uite am sa scriu despre teoria mea: 5 motive pentru care tatii sunt mai buni decat mamele.

Despre Parenting ... mereu despre parenting 

Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata
Copiii materialisti: cauze, valori si de ce trebuie sa ii invatam ca fericirea este diferita
Cand copilul are cosmaruri: legatura intre anxietate si metodele de educatie primite
Cum sa critici un copil fara sa il distrugi in interior
Generatia Screenagers: dependentii de tehnologie si nevoia de alternative
Meseria de parinte si oxitocina, molecula dragostei: cum, cat si cum se produce
7 dovezi ca dai o educatie buna copilului tau, deci practici un parenting corect
Oare nu crestem o generatie de copii materialisti?
Parenting in era digitala: alfabetizarea digitala a parintilor

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII