Ulei de nuca de cocos in rol de pasta dinti pentru bebelusi

Ulei de nuca de cocos in rol de pasta dinti pentru bebelusi

Ulei de nuca de cocos in rol de pasta dinti pentru bebelusi

Periajul dintisorilor poate incepe imediat ce primul dinte al bebelusului a erupt. Utilizati o carpa curata, umeda, un tifon sau o perie pentru a sterge cu grija primii dintisori si partea din fata a limbii, dupa mese si la culcare. Periile de dinti - umezite cu apa si putin ulei de cocos - ar trebui sa fie foarte moi.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ar trebui sa curat gingia bebelusului?
Pasta de dinti pentru bebelusi
Cum sa utilizati ulei de nuca de cocos ca pasta de dinti?
Ce trebuie sa faceti daca bebelusul uraste "spaltul" pe dinti?
5 motive pentru utilizarea uleiului de nuca de cocos ca pasta de dinti

Ar trebui sa curat gingia bebelusului?

Stomatologii pediatrici recomanda curatarea gingiilor bebelusilor dupa hranire, lucru care ajuta la combaterea cresterii bacteriilor si promoveaza o buna sanatate orala, cu mult inainte de aparitia primilor dinti. In loc sa curatati gingiile bebelusului cu o periuta de dinti, incercati o carpa moale, umeda si inmuiata in putin ulei de nuca de cocos.

Pasta de dinti pentru bebelusi

Dupa ce bebelusul are cateva luni, puteti incepe sa-i masati gingiile pentru a usura durerile dentare si a imbunatati igiena orala si dentara. De indata ce copilului ii creste primul dinte, puteti incepe sa utilizati pasta de dinti pentru a va asigura ca dintii si gingiile bebelusului sunt sanatoase si nu prezinta infectii. Chiar daca exista multe paste de dinti disponibile pe piata care sunt considerate sigure, este posibil sa nu doriti sa le oferiti bebelusului - mai ales ca acesta le va inghiti, nestiind sa scuipe. Daca sunteti ingrijorat de utilizarea pastelor de dinti, dar doriti sa va asigurati ca dintii si gingiile bebelusului sunt curate, puteti incerca utilizarea uleiului de cocos ca alternativa naturala.

Cum sa utilizati ulei de nuca de cocos ca pasta de dinti?

Luati putin ulei de nuca de cocos pe degete si masati usor gingiile bebelusului. Masati usor in acelasi mod in fiecare zi, dimineata si seara, odata ce copilului ii iese primul dintisor.

Ce trebuie sa faceti daca bebelusul uraste "spaltul" pe dinti?

Din pacate, nu fiecare bebelus are rabdare ca parintii sa ii perie dintisorii - si cand copilului ii cresc dintisorii si are gingiile dureroase si inflamate, poate opune multa rezistenta rezistenta. Uleiul de nuca de cocos ii poate oferi o alinare totusi. Iata ce sa incercati daca nu accepta spalatul/masatul dintisrilor/gingiilor:

Gingiile bebelusului sunt sensibile (chiar daca nu au aparut inca dintii), asa ca, daca nu pare sa-i placa periajul, incercati doar cu un prosopel fintu sau cu degetele.

Pentru unii copii, o mica distragere a atentiei este tot ce este necesar pentru a face periajul dintilor mai placut. Cantati o melodie preferata in timp ce curatati dintii bebelusului.

Aratati-i cum se face. Vazandu-si mama sau tatal spalandu-se pe dinti, micutul va fi mai linistit si va dori sa imite.

Lasati-l sa se joace. Bebelusul va fi probabil curios de periuta de dinti. Incurajeaza-i interesul, permitandu-i sa tina periuta si sa o examineze in ritm propriu.

5 motive pentru utilizarea uleiului de nuca de cocos ca pasta de dinti:

 Nu are substante chimice nocive
 Este eficace impotriva bacteriilor cauzatoare de carii
 Nu are agenti de spumare
 Este ieftin
 Este natural

 Totul despre periajul dentar al bebelusilor

Una dintre preocupările permanente ale mămicilor trebuie să fie menţinerea unei stări de igienă corespunzătoare a copilului. După câteva luni de la naștere, proaspăta mămică începe să își pună o serie de întrebări privind igiena dentară a bebelușului:,,De la ce vârstă trebuie să-mi spăl copilul pe dinţișori ?’’ sau ,,Cum ar trebui să periez dințișorii bebelușului meu?’’

Citeste mai departe AICI 

Forum de intrebari si raspunsuri despre sanatatea dintilor copiilor,

Cabinet stomatologic pentru copii

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII