Cum sa petreci mai mult timp de calitate cu copilul tau: cateva idei pentru rutina zilnica

Cum sa petreci mai mult timp de calitate cu copilul tau: cateva idei pentru rutina zilnica

Cum sa petreci mai mult timp de calitate cu copilul tau: cateva idei pentru rutina zilnica

Pe măsură ce fiecare aniversare a copilului tau trece, anii par să aibă viteză supersonică. Copiii de 5 luni devin repede în vârstă de 5 ani și cât ai clipi din ochi, în vârstă de 15 ani. Acest marș al timpului care transformă bebelușii în copii mari este "celălalt" ceas biologic cu care se confruntă cuplurile de parinti.  Fiecare zi aduce provocări, repere noi și minuni, dar uneori, provocările legate de jonglarea vieții noastre adulte ne împiedică să apreciem pe deplin nuanțele delicate ale copilăriei copiilor nostri...

Deși zilele petrecute împreună cu copiii par sa fie lungi, realitatea este ca anii zboară. Si intr-o buna zi, te trezesti ca al tau copil zboara din cuibul parintesc spre alte zari ...Iata cateva idei care te pot ajuta sa petreci mai mult timp de calitate cu copilul tau.

Cum să petreci mai mult timp de calitate cu copilul tău

Deși zilele petrecute împreună cu copiii mici adesea par a fi lungi, realitatea este ca anii zboară. Si intr-o buna zi, te trezesti ca zboara din cuibul parintesc spre alte zari ...

In caz ca vrei niste idei deja experiementate cu succes, utilizează acest ghid practic și semnificativ pentru a savura momentele pe care le aveți împreună.

Știrile de la ora zece nu au început încă, și ești prea epuizata să te uiți - cine poate să rămână treaz așa de târziu? Traficul din timpul zilei, pachetele de masă, activități post-școlare, cină, temă, baie, culcare.Toate acestea pe lângă propriul loc de muncă (sau locuri de muncă) și a celorlalte realități ale maturității. Ai doar suficientă energie pentru a te duce în pat, ca să te poți trezi devreme și să începi rutina din nou. Fiecare zi cu copii mici se simte ca o săptămână, fiecare saptămână ca o lună.

Anii par tot mai grabitit, copiii cresc prea repede

Cu toate acestea, pe măsură ce fiecare aniversare trece, anii par să aibă viteză supersonică. Copiii în vârstă de 5 luni devin incredibil de repede în vârstă de 5 ani și cât ai clipi din ochi, în vârstă de 15 ani. Acest marș al timpului care transformă bebelușii în copii mari este "celălalt" ceas biologic cu care se confruntă cuplurile tinere. 

Fiecare zi aduce provocări, repere noi și minuni, dar provocările legate de jonglarea vieții noastre adulte ne împiedică să apreciem pe deplin nuanțele delicate ale copilăriei.
Am auzit despre părinți detașați, părinți atașați și mame-tigru. Cu toate acestea, in calitate de mama a doi copii adolescenti, am aflat că există un singur adevăr care se aplică oricărei filozofii de parenting: Copiii trebuie să petreacă timp de calitate cu noi, parintii. Ei trebuie să vadă cine suntem și cum ne traim viața. Și, în plus, vă vor ajuta să vedeți mai bine cine sunteți.

Există doar 940 de sâmbete între nașterea copilului și plecarea lui la facultate.

Când aduni tot timpul petrecut în grădiniță, în școală, în timp ce dorm, în casele prietenilor, cu babysitteri, în tabără și alte activități care nu te includ pe tine, momentele rămase devin deosebit de prețioase. Există doar 940 de sâmbete între nașterea copilului și plecarea la facultate.Poate că sună mult, dar câte ați  consumat deja?

Dacă copilul dvs.are 5 ani, 260 sâmbete au dispărut. Oof! Și cu cât cresc copiii tăi, cu atât mai ocupați sunt sâmbetele lor cu prietenii și activitățile. Și ce zici de sfârșiturile de săptămână? În funcție de vârstele copiilor dvs. și dacă lucrați în afara casei, este posibil să vă petreceți o oră sau două ore pe zi în timpul săptămânii cu ei.

Transforma in memorabil cat mai multe momente pe care le petreci cu copilul tau

Cu toate acestea, în loc să vă îngrijorați cât de multe minute puteți petrece cu copiii dvs. în fiecare zi, concentrați-vă pe transformarea acelor minute în momente memorabile. Părinții deseori compensează faptul că au o cantitate aşa mică de timp prin planificarea "timpului de calitate". Două ore de plimbare la munte. O după-amiază la film. Cina la un restaurant. Dar adevărul este că poate apărea timp de calitate atunci când vă așteptați cel mai puțin - da, la plimbare pe munte, dar și în mașină în drum spre  lecțiile de balet.

Încercați acest truc mintal pentru a vă ajuta să vă reajustați gândirea: în cursul unei zile aglomerate, imaginați-vă că e momentul când copiii voştri au crescut și au plecat de acasă. Imaginați-vă dormitorul lor curat și gol.Vedeţi scaunul din spate al autovehiculului aspirat și fără firimituri. Rafturile din camera de joacă pline de jucării prăfuite. Rufele spălate. Apoi, întoarceți ceasul imaginar înapoi și vedeți minutele de astăzi ale haosului pentru ceea ce sunt: ​​finite și trecătoare.

Nu fiecare zi cu copiii tai va fi perfectă, dar poti spera ca într-o bună zi, la plecarea lor catre viata lor ...  veți avea un sentiment profund de satisfacție, pentru că le-ați dat ceea ce au avut nevoie pentru a reuși și, de asemenea, vă oferiți înșivă ceea ce trebuie ca să vă simțiți ca un părinte de succes. Deși nu știu cum să încetinesc timpul, am câteva idei despre cum să optimizați timpul pe care îl petreceți cu copiii dvs. - în timp ce ei încă sunt ascunși în paturile lor, unde puteți să îi priviți înainte de a vă culca.

Fiti intelepti

Când sunteți copleșiți de responsabilitățile dvs., este ușor să vă puneți în pilot automat cu copiii dvs. Dar dacă mintea voastră este în altă parte în timpul momentelor prețioase pe care le-ați adunat cu greu, ați pierdut copilăria copiilor la fel de sigur ca și cum nu ați fi petrecut timpul cu ei deloc. În schimb, încercați să rămâneți în acest moment într-o "meditație parentală", în care să vă concentrați asupra copiilor dvs., aţi înțelege și ați fi cu adevărat uimiți de ceea ce ați creat – niște miracole ale naturii, pline de viață care absorb orice cunoștință precum un burete și care cresc ca buruienile.

Plimbări în pijamale

Orele înainte de culcare pot fi haotice cu copiii mici. Una dintre tehnicile mele preferate pentru a-i ajuta să fie mai liniștiți - este o plimbare în pijamale seara. Nu numai că va oferi copiilor dvs. un timp bun și delicat pentru a-i pregăti de culcare, dar vă va oferi momente speciale cu aceștia, care altfel ar fi putut fi pierdute la televizor.

Cheia pentru plimbările cu pijama este, evident, pijamaua. Pregătiți copiii pentru somn:  să se spele pe dinți, pe față și apoi să se îmbrace în pijamale. Apoi, puneți-i în cărucior, pe tricicletă sau în adidași, și plimbați-vă încet în jurul casei sau blocului. Nicio gustare pe traseu (dinții sunt deja periați!); nu loviţi cu piciorul o minge de fotbal de-a lungul drumului; să amânați conversațiile animate până mâine. Poate dura câteva ture, dar când ajungi acasă, copiii tăi au respirat aer proaspăt și sunt pregătiți pentru pat.

Cina cu tema speciala

Cina acasă cu întreaga familie este specială, dar copiii dvs. vor fi chiar mai dornici să se așeze împreună când masa are o tematică anume. Puteți să aveți noaptea de taco, noaptea de pizza, noapte chinezească, noapte cu ouă sau noapte de clătite. Transformați bucătăria într-un sushi bar sau într-un bistro italian o dată pe săptămână. Atunci când copiii sunt încântați și se distrează, sunt energizați în conversația lor și în a-și împărtăși știrile la masă.

Serile cu cină tematica sunt speciale, de asemenea, pentru că sunt o ocazie unică de a crește implicarea copiilor în gătitul cu dumneavoastră. Atunci când există teme recurente pentru cină, aceștia își pot asuma un rol mai mare în a obține mâncarea la masă, deoarece își vor aminti rutina de la ultima oară. În timp ce spală legumele, stivuind tortilla, amestecând salsa, framântând brânza, pot spune despre ce se întâmplă la școală. Când părăsesc casa dimineața, asigurați-vă că le reamintiți: "Noaptea de Taco diseară!" O vor aștepta toată ziua.

Reparați împreună

Nu reparați niciodată un robinet cu scurgeri, nu schimbați anvelopa, nu vopsiți gardul sau nu înlocuiți filtrul cuptorului fără copiii dvs. Îmbunătățirile la domiciliu reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timpul cu ei, în timp ce îi învățați despre instrumente și viață în același timp. Mansarda, subsolul și toate sălile de clasă sunt pentru a învăța cum funcționează lucrurile și cum se pot rezolva în siguranță lucrurile. Dă-le o lanternă și vorbește-le despre treaba pe care o faci. Pe măsură ce cresc, țineți lanterna pentru ei. În loc să vă temeți de lucruri care se rup, veți vedea prin gresiile sparte sau crapate, rafturi ce urmează a fi asamblate și lucruri de vopsit șanse mari de a petrece timp cu copiii dvs.

Nu conduceți peste tot

Minutele pe care le "salvăm", conducând copiii noștri la o distanță scurtă până în parc sau la casa unui prieten, sunt momente de neprețuit pe care le pierdem în numele comodității. Data viitoare când trebuie să-i luați pe copii pe undeva în apropiere, încercați să ajungeți acolo pe jos. Plimbarea cu copiii dvs.este o modalitate foarte bună de a încetini ritmul vieții dvs. și de a avea mai multe momente cu ei. Discutați despre locul în care vă aflați, despre ce gândiți, despre ce gândesc, ce vedeți pe drum și cine ce a spus la școală astăzi. Să îi țineți și de mână, dacă nu au devenit prea cool pentru asta. Dacă îi lăsați undeva (la un loc de joacă, la o lecție de pian, la o clasă de karate) și în mod normal, ar trebui să plecați și să reveniți mai târziu, să luați un rucsac cu ceea ce trebuie să munciți sau să citiți și să găsiți un loc liniștit pentru a aștepta până termină. Timpul în care așteptați singur într-o cafenea sau la umbra unui copac vă va ajuta să vă încetiniți ritmul cotidian și să rămâneți sănătoși. Apoi luați copilul și mergeți acasă împreună.

Jucaţi jocurile lor

Dacă vă decideți să aduceți jocuri video în casa dvs., faceți tot ce este mai bun pentru a le examina și chiar pentru a afla cum să le jucați, astfel încât să puteți experimenta această parte din lumea copiilor dvs. De ce? În primul rând, copiii dvs.vă vor "bate măr", pentru a le folosi frazele; aceasta este o activitate în care nu va trebui niciodată să îi lăsați să câștige și este un lucru bun pentru copii să-și vadă ocazional părinții ca fiind umani și vincibili. În al doilea rând, va fi garantat amuzamentul față de lipsa dvs. de dexteritate. În cele din urmă, unele jocuri au o interfață oarecum reală, pentru că imită activitățile din lumea reală, cum ar fi tenisul de masă, bowling-ul, baseball-ul,  schiatul și dansuri (care sunt, cu siguranță, mult mai bune decât jocurile unde vă duelați unul cu altul). Dar stabiliți limite de timp, ca realitățile lor virtuale să nu le ia realitatea.

Savurați impreuna înghețata și popcorn-ul

Da, cu toții știm că există o criză a obezității în lume si nu vrem să-i învățăm pe copiii noștri să se bucure de mâncare mai mult decât e necesar. Cu toate acestea, copiii trebuie să fie copii, iar atunci când copiii cresc să devină adulți și părinți (vorbesc despre tine!), ei încă mai trebuie să se simtă ocazional ca niște copii.

Stabiliți tradiții speciale cu privire la distracții - devin mai speciale, deoarece acestea nu se întâmplă așa de des. Vară de vară, în fiecare duminică-după-amiaza înghețată, sau nopțile de iarnă la televizor cu ciocolată fierbinte, sau popcorn în ziua unui meci mare. Ornamentele fac înghețata specială, iar îmbrățisările merg bine cu ciocolata caldă. Acum, vă rog să nu spuneți în gura mare oamenilor că un pediatru v-a spus să daţi înghețată cu ornamente; am o reputație profesională de întreținut. Deci, doar pentru a înțelege mai bine, merele coapte cu scorțișoară și stafide sau prăjiturile cu banane cu iaurt fără grăsimi funcționează la fel de bine.

Mâncarea nu este punctul forte–dar ajută. Mâncărurile distractive și dulciurile pornesc conversațiile și produc memorii plăcute. Este posibil ca ai dvs. copii să nu-și amintească toate subiectele de discuție, glumele sau gâdilirea, dar își vor aminti mereu cu plăcere merele și stafidele coapte. Și, bineînțeles, își vor aminti de ocaziile care au meritat tratamentele speciale. Și că le-au împărţit cu voi.

Dacă găsiți o modalitate de a profita la maximum de fiecare clipă pe care o aveți cu copiii dvs., nu veți fi doar un părinte minunat, dar îi veți învăța, de asemenea, pe copiii dvs. cum să fie adulți buni și chiar părinți minunați într-o zi. Arătați-le copiilor cât de important este timpul cu ei și veți avea impact asupra generațiilor viitoare.

Copiii cresc atat de repede! Cum putem incetini totusi viteza timpului?

Bucati de lego si rujuri lucioase cu gust de capsuni. Fuga intre sali de sport, terenuri de fotbal si multa muzica in care canta Bieber. Si Untold ...Hainute care raman mult prea repede mici... Doamne, cat de repede trec anii astia in viata unui parinte. Parca pe fast-forward ...Oare copiii nu cresc prea repede? Ce putem face pentru a a incetini un pic timpul? citeste in continuare aici >

Taticii si acele momente care conteaza

Poate ca nu e chiar asa de usor precum pare - pentru un barbat sa devina tata ...In timpul sarcinii si a nasterii parca totul - dar absolut totul - se invarte in jurul femeii si al copilului (din burtica) Apoi insa...citeste in continuare aici ...

Esti mereu cu telefonul sau tableta in mana? E timpul sa te focusezi asupra copiilor

Ai observat ca momentele in care stai pe telefon sau tableta incep sa devina dominante in timpul tau liber? Ei bine, din pacate, noi parinti ne petrecem tot mai mult timp cu telefonul sau tableta in mana - furand  astfel timp din acela in care ar fi trebuit sa il petrecem cu copilul nostru. Asa ca ... inchide te rog televizorul, laptopul, tableta, totul, si pune deoparte smart phone-ul.  Este timpul sa ne focusam asupra copiilor citeste detalii cum sa faci aici.


 Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2018
referinte: 
Raising Kids With Character (Cresterea Copiilor cu Caracter)  - Elizabeth Berger
No Regrets Parenting: Turning Long Days and Short Years into Cherished Moments with Your Kids Paperback – February 21, 2012  - Harley A. Rotbart, M.D.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII