Relațiile sexuale după nașterea bebelusului: iată ce anume se schimbă si sfaturi sensibile

Relatiile sexuale dupa nasterea bebelusului: iata ce anume se schimba si sfaturi sensibile

Relațiile sexuale după nașterea bebelusului: iată ce anume se schimbă si sfaturi sensibile

După nașterea bebelușului, activitatea sexuală a unui cuplu poate atinge temporar un nivel record de inactivitate. Nici tinerei mame, dar nici proaspătului tată, nu le sunt stimulați hormonii să treacă 'la acțiune'. Pe de o parte, oboseala, grijile pentru bebeluș și, desigur, schimbările hormonale sunt de vină.

→ Iată, pe larg și cu sinceritate, mai multe detalii despre viața sexuală a cuplului după nașterea bebelușului.

- veti citi:
Unde sunt noptile pline de pasiune pe care le imparteai cu sotul inainte de a fi parinti?

Apetitul sexual scade dupa nastere
Cauzele schimbarii libidoului
Si cu barbatii se intampla la fel - si ei au probleme de libido dupa nasterea sotiei
Care este solutia totusi?
Daca femeia are inca disconfort din cauza durerilor
11 secrete despre sex pentru parinti
8 lucruri trasnite pe care barbatii le cred despre sex
sfaturi despre sexul unui cuplu 

Unde sunt nopțile pline de pasiune pe care le imparțeai cu soțul inainte de a fi parinti?

Unde sunt nopțile pline de pasiune pe care le împărțeai cu soțul înainte de a fi părinți? Ehei... 🤔 sexul după ce devii mămică este un subiect destul de dificil, deoarece atât bărbații cât și femeile își pierd apetitul sexual după nașterea copilului. 🍼

Există mulți factori care influențează acest aspect, unii fizici 🏋️‍♂️ și alții psihologici 🧠, însă scăderea apetitului sexual poate afecta o familie care ar trebui să fie fericită. 🏡 Iată sfatul de la Desprecopii.com. 💡

Apetitul sexual scade dupa nastere

În cadrul unui sondaj efectuat în Olanda, la care au participat 5000 de femei în anul 2015, peste 54% dintre ele au raportat o pierdere a apetitului sexual în primele șase luni după naștere. Dintre acestea, 29% au declarat că apetitul pentru sex era încă destul de bun până în ziua în care au intrat în travaliu, ceea ce spune destul de multe. Asta înseamnă că la unele femei, nivelul hormonilor sau alte schimbări fizice ori psihologice s-au produs după naștere, ceea ce le-a modificat viața sexuală.

Cauzele schimbarii libidoului

Sa ne gandim mai intai, la actul in sine de a avea un copil. Din punct de vedere fizic, corpul femeii s-a schimbat. Ea a acumulat un exces de greutate pe care va dori sa-l piarda dupa nasterea copilului, ceea ce ii poate da o imagine de sine negativa.

Dupa ce a facut efortul de a impinge un copil mare prin canalul nasterii, este posibil ca dorinta ei de sex sa scada. Citeste pe larg: Ce este Libido-ul si de ce variaza? 

Nivelul hormonilor ei s-a schimbat dramatic, asa cum se intampla mereu in timpul sarcinii si imediat dupa aceea, poate i-au fost administrate medicamente (precum cele specifice epiduralei) ce pot inhiba si ele dorinta de sex. 

Din punct de vedere psihologic, ea tocmai a trecut prin niste dureri mari si probabil este extenuata. Pe cat era de fericita si incantata ca avea sa devina mama, acum este coplesita de o cantitate nemasurata de griji. Este ingrijorata pentru bebelus - daca este bine? - si stie ca o asteapta o experienta cu totul noua si cu totul diferita.

viata sexuala cuplu

Odata ce mama, tatal si copilul ajung acasa, mediul din familie se schimba si el. Lipsa de somn este aproape intotdeauna un factor, deoarece trebuie sa se trezeasca cineva pentru copil in toiul noptii. 

Programul fiecarui este schimbat in functie de nevoile copilului, deci este posibil sa nu ramana deloc timp pentru sex. Ambii parinti sunt ingrijorati de starea copilului - la fel ca toti cei care devin parinti pentru prima data - deci ambii parinti resimt tensiune si frica.

Si cu barbatii se intampla la fel - si ei au probleme de libido dupa nasterea sotiei

Bărbații ale căror soții tocmai au născut au șanse la fel de mari să le scadă libidoul. Bărbații, fiind protectorii naturali ai familiei, își doresc tot ce este mai bine pentru mamă și copil. Unii bărbați sunt îngrijorați de ideea de a face sex cu soția după naștere, deoarece se tem să nu o rănească fizic. Bărbatul nu poate ști exact cum se simte femeia imediat după ce a născut, iar sexul devine ultimul gând care îi trece prin cap.

Citeste Hormonii influenteaza viata sexuala a femeilor

Care este solutia totusi?

Cheia este, desigur, comunicarea. Soțul și soția (sau partenerul și partenera care tocmai au devenit părinți) trebuie să discute despre sentimentele lor cât mai des posibil. Dacă vă preocupă viața sexuală, sau dacă vă temeți să reveniți la activitatea sexuală obișnuită, întrebați-vă partenerul sau partenera ce simte despre acest lucru. Discutați despre posibilitatea de a face sex o dată sau de două ori pe săptămână, apoi intensificați ritmul pe măsură ce vă simțiți mai confortabil.

Este la fel de important să petreceți timp și fără bebeluș, oricât de greu ar părea această idee la început. Angajați un babysitter sau rugați pe cineva de încredere să stea cu copilul și ieșiți împreună pentru a petrece timp ca și cuplu. Este ușor să uitați de sex și căsnicie după nașterea copilului, însă încercați să mențineți sănătatea sexuală discutând despre toate aceste lucruri.

Mamele care au avut epiziotomii extinse, de exemplu până la rect sau la sfincterul anal, sau până la zone sensibile cum sunt cele periuretrale și labiale, pot resimți un disconfort mai mare, mai ales la urinare. În plus, mamele care au avut complicații postpartum, cum ar fi hemoragiile, pot avea nevoie de mai mult timp pentru vindecare.

Cititi: 12 subterfugii pentru proaspetele mamici

Daca femeia are inca disconfort din cauza durerilor

O epiziotomie necesită să fie reparată cu atenție de către medic pentru a minimiza durerea și a ajuta la vindecare. Uneori, medicul suturează prea strâns, ceea ce poate face ca primele acte sexuale după naștere să fie foarte dureroase. Ar putea fi necesar să dilatați deschiderea vaginală cu degetele. Folosiți puțin ulei de măsline și, după câteva zile, încercați să introduceți două degete în vagin. Poate necesita timp și răbdare, dar aceste țesuturi pot fi din nou întinse.

În cazuri rare, poate avea loc o ocluzie a vaginului din cauza coaserii unor țesuturi care nu ar fi trebuit suturate. Acest lucru se întâmplă când există țesut care nu necesită neapărat să fie suturat. Dacă aveți impresia că deschiderea vaginală este foarte mică, o vizită la medic ar putea clarifica situația. Puteți folosi și o oglindă pentru a încerca să identificați problema.

Există femei care raportează medicului că resimt încă efectele unei epiziotomii mari chiar și la un an după naștere. Deși acest lucru este foarte neobișnuit, reprezintă o altă preocupare de care trebuie să se ocupe medicii.

Cel mai bun sfat este să reveniți la medicul care a asistat la naștere și să solicitați o examinare care ar putea clarifica motivele durerii și disconfortului dumneavoastră. Este recomandat să mergeți la medic și cu partenerul dumneavoastră, astfel încât acesta să cunoască situația și să înțeleagă motivele disconfortului.

Morala? Găsirea timpului pentru a face dragoste când ai un copil mic este dificilă, și nimeni nu știe mai bine acest lucru decât părinții cu experiență. De aceea, i-am întrebat pe câțiva dintre ei cum reușesc să mențină flacăra vie. Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi și trucuri ale lor - pentru a găsi timp și pentru amor.

Intrati pe forumul Clubul Scutecelor si cereti parerea altor mamici. Puteti primi sfaturi utile de la cupluri care au depasit cu succes aceste probleme ale inceputurilor din viata de tineri parinti. 

secrete sex

11 secrete despre sex pentru parinti

Sa gasesti timp pentru a face dragoste atunci cind ai un copil mic este dificil, si nimeni nu stie mai bine asta decit parintii cu vechime :) De aceea i-am intrebat pe citiva dintre ei cum intretin  focurile arzand . Iata citeva dintre cele mai bune sfaturi si trucuri ale lor  pentru a putea gasi ceva timp si pentru amor.

Inainte de-a avea copilul, ne-am limitat la vechea rutina  in pat, spune Adriana din Arad. 

Acum o facem si in masina, citeodata jucandu-ne chiar si cind sintem blocati in trafic), pe canapea in timp ce bebelusul trage un pui de somn, in baie, sau oriunde altundeva putem citeste mai departe secrete de sex pentru parinti.   

Citeste si: Sexul dupa nastere: cand EL nu este pregatit


8 lucruri trasnite pe care barbatii le cred despre sex...

Barbatii sunt mereu intr-o competie cand fac sex. Se straduie sa ofere partide lungi, superbe, de ne-egalat, demne de tinut minte... Insa, prea rar cunosc ce doreste cu adevarat persoana iubita. Iata, 8 lucruri trasnite pe care barbatii le cred despre sex...  

Ca lectura interesanta, cateva sfaturi despre sexul unui cuplu:

Ghidul taticilor pentru reaprinderea pasiunii
Dupa sex: ce ar trebui sa se intample?

10 Secrete de-ale vietii sexuale pe care trebuie sa le stii

Barbatii sunt de pe Marte.. chiar si in pat

7 solutii pentru o viata sexuala mai buna
|
27 Prejudecati despre sex

Dependenta de pornografie a barbatilor si distrugerea relatiei de cuplu

Atractia sexuala in cuplu: sau mai precis cand atractia sexuala dispare

10 intrebari curajoase despre Dragoste si Sex si 10 raspunsuri date de barbati celebri
 

autor: Desprecopii.com, Senior editor: Milena Sadova,
Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII