Alimente ce trebuie eliminate din alimentatia copiilor
Copiii sunt uneori foarte atasati de anumite mancaruri sau alimente, insa unele din acestea sunt sunt nesanatoase.
Parintii ar trebui sa fie dornici sa aleaga o alimentatie corecta pentru hranirea copilului lor. Iata pentru inceput, ce ar trebui eliminat din alimentatia copiilor, conform medicilor de la Academia Americana de Sanatate:
in acest articol veti citi mai multe despre:
Prea multe calorii duc la obezitate
NU mai oferiti copiilor bauturi destinate sportivilor (energizante)
Un alt aliment popular si foarte nesanatos este Nutella
Prea multe calorii duc la obezitate
Anumite alimente si combinatii alimentare si in special cele care includ ciocolata, bauturile sport, gustarile din fructe, sucurile si biscuitii graham, nu ar trebui oferite copiilor mici. Acestea sunt de prea multe ori oferite zilnic desi acest fapt este alarmant si foarte descurajator deoarece sunt bogate in calorii si pot cauza obezitatea copiilor la o varsta foarte frageda.
NU mai oferiti copiilor bauturi destinate sportivilor (energizante)
In trecut, bauturile sport si celelalte inlocuitoare ale apei erau destinate sportivilor insa acum ele sunt servite si utilizate la meciuri de fotbal, si multi parinti cred ca ai lor copii au nevoie de ele, desi aceasta nevoie este doar un mit, caci consecintele asupra sanatatii se vad pe termen lung.
De exemplu, o doza de bautura sport, ce cantareste nu mai mult de 0,5 litri, ce contine o multime de ingrediente inutile si nesanatoase pe care copiii nu ar trebui sa le consume la o varsta frageda, contine peste opt linguri de zahar si o multime de arome artificiale sau coloranti care se pot dovedi a fi daunatori pentru sistemul imunitar fragil al copiilor.
Un alt aliment popular si foarte nesanatos este Nutella
Aceasta contine, in mare parte, zahar si ulei. O portie contine 21 de grame de zahar, adica mai mult de cinci linguri – ce reprezinta aportul sanatos de zahar recomandat de American Heart Association.
Sucurile de fructe cumparate la cutie
Similar, sucurile acelea populare consumate foarte des de copii la o varsta foarte frageda pot fi si ele foarte daunatoare.
Afirmatia cum ca aceste sucuri ar fi facute din fructe, inseamna ca aceasta se rezuma, de fapt, la un concentrat de fructe caruia i s-a adaugat o multime de zahar si arome artificiale, care produc organismului mai mult rau decat bine. In mod identic, fursecurile graham, care sunt de obicei servite la scoala, reprezinta o optiune foarte nesanatoasa pentru copii.
10 alimente care stimuleaza creierul copilului
Doriti ca fiul sau fiica dumneavoastra sa se descurce mai bine la scoala? Atunci printre altele, este bine sa-i urmariti cu atentie alimentatia. Anumite alimente stimuleaza dezvoltarea creierului – si ii imbunatatesc functionarea, memoria si concentrarea.
Da fapt, creierul este un organ foarte flamand – primul dintre organele corpului care absoarbe nutrientele din alimentele pe care le mancam, explica nutritionistii. Daca hraniti corpul cu junk food, in mod sigur si creierul va suferi. Iata 10 alimente minune care stimuleaza creierul copilului si sfatul de la Desprecopii :)
5 alimente care NU sunt sanatoase pentru copilul tau
Cu totii stim ca mancarea de la fast-food nu e sanatoasa, ca majoritatea sucurilor contin doar chimicale si nicidecum extrase din fructe, ca E-urile ne invadeaza la tot pasul in chipsuri, in mezeluri in sosuri si in mii de alte alimente apetisante si totusi cati dintre noi ne putem lauda ca avem o alimentatie sanatoasa? Iata 5 alimente care NU sunt sanatoase pentru copilul tau
Tot despre alimentatia sanatoasa a copilului, mai cititi:
De ce este alimentatia copilului nostru atat de nesanatoasa?
Necesarul de fluoruri ale copilului
Cum stimulam copiii sa manance legume
10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului
Cum sa construiesc un meniu sanatos pentru copilul meu?
Cum ajutam copiii sa manince sanatos?
E-urile din mancarea copiilor nostri
E-uri "bune", E-uri rele
Cum ii afecteaza cofeina pe copii: ce trebuie sa stii neaparat
autor: desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2018
referinte: revista Pediatrics, SUA - 2018
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII