Decesele provocate de pojar in Europa: Tragice si inacceptabile

Decesele provocate de pojar in Europa: Tragice si inacceptabile

Decesele provocate de pojar in Europa: Tragice si inacceptabile

Faptul ca unii parinti decid sa NU isi vaccineze copilul si mai apoi copilul moare poate fi considerata o crima cu premeditare.

49 de copii si adulti din tarile UE au murit din cauza pojarului


in acest articol veti citi mai multe despre:

49 de copii si adulti din tarile UE au murit inutil
Tarile din Europa cu cel mai mare numar de cazuri de pojar sunt
Romania a inregistrat o crestere accentuata a cazurilor de pojar
Pojarul: Ce trebuie sa facem daca copilul a fost expus virusului?
Schema vaccinurilor in 2018: calendarul de imunizare a copiilor in Romania
 

 

 

Faptul ca unii parinti decid sa NU isi vaccineze copilul si mai apoi copilul moare poate fi considerata o crima cu premeditare.

49 de copii si adulti din tarile UE au murit din cauza pojarului

"Este tragic si inacceptabil ca 49 de copii si adulti din tarile UE au decedat din cauza complicatiilor provocate de pojar in ultimii doi ani, in timp ce exista vaccinuri sigure si eficiente", spune Dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European de Prevenire a Bolilor si Control (ECDC).

Cele mai multe cazuri - 87% - au fost printre persoanele care nu au fost vaccinate, in ciuda disponibilitatii pe scara larga a vaccinurilor MMR, care protejeaza impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei.

Vaccinarea cu cel putin doua doze de vaccin MMR ramane cea mai eficienta masura pentru a preveni raspandirea pojarului, a spus dr. Ammon, observand ca Europa se angajeaza sa elimine boala.

Vaccinul ROR (anti rujeola,oreion,rubeola) conţine variante atenuante de viruşi vii de rujeolă, oreion şi rubeolă. Vaccinul funcţionează prin a provoca sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi împotriva acestor trei boli ale copilăriei. Citeste siVACCINUL ROR: tot ce trebuie sa stii

Tarile din Europa cu cel mai mare numar de cazuri de pojar sunt

Datele furnizate de ECDC arata ca, incepand cu 1 ianuarie 2017, tarile din Europa cu cel mai mare numar de cazuri de pojar sunt:

Romania: 8,274
Italia: 4,885
Germania: 919
Grecia: 968
Franta: 77
Suedia: 26

Romania a inregistrat o crestere accentuata a cazurilor

Romania a inregistrat o crestere accentuata a cazurilor din octombrie 2016, iar tendinta a continuat pe parcursul anului 2017; in Italia, tendinta de crestere a inceput in ianuarie 2017, in timp ce in Germania a inceput in februarie 2017; Grecia a inregistrat o izbucnire incepand cu a doua jumatate a anului 2017, cu 250 de cazuri, inclusiv un deces, raportat in noiembrie 2017.

Pojarul afecteaza din ce in ce mai mult toate grupele de varsta din Europa si in 2017, 44% dintre cazuri au avut varsta de 15 ani sau mai mult.

Cele mai recente cifre disponibile privind acoperirea vaccinarii colectate de catre OMS (2016) arata ca acoperirea vaccinarii pentru a doua doza a fost sub 95% in 20 din 27 in tarile UE / SEE care raporteaza date privind a doua doza de acoperire.

Pentru a atinge obiectivul de eliminare a pojarului, ratele de acoperire a vaccinurilor pentru copiii vizati de programele de vaccinare de rutina ar trebui sa creasca in mai multe tari, deoarece acoperirea cu vaccinare a celei de-a doua doze trebuie sa fie de cel putin 95% pentru a intrerupe circulatia pojarului si a obtine imunitate. Acest lucru este deosebit de important pentru protejarea beblusilor sub varsta de 1 an, care sunt deosebit de vulnerabili la complicatiile pojarului, dar sunt prea mici pentru a primi prima doza de vaccin.

Pojarul: Ce trebuie sa facem daca copilul a fost expus virusului?

Iti este frica ca micutul tau poate intra in contact cu virusul - cu o persoana ce are pojar? Virusul este atat de contagios, incat aproape fiecare persoana nevaccinata poate fi expus.

Conform stirilor Protv, Romania se afla in pragul unei epidemii de pojar, fiind inregistrate aproape 10.000 de cazuri în toată ţara - in ultimele 12 luni. Iata ce trebuie sa stii, daca te temi ca micutul tau ar putea fi expus riscului de pojar citeste in continuare aici.

Schema vaccinurilor in 2018: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

Vaccinarea bebelusului este de o importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame.

In Romania, vaccinarea nu este ogligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului. Iata schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania 2018.   

 

 La Medicul va Raspunde veti gasi sute de raspunsuri la intrebarile puse medicilor Desprecopii.com  

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

 referinte: www.vaccinestoday.eu

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII