Cum sa satisfaci curiozitatea copilului pentru telefoane intr-un mod educativ?

Cum sa satisfaci curiozitatea copilului pentru telefoane intr-un mod educativ?

Cum sa satisfaci curiozitatea copilului pentru telefoane intr-un mod educativ?

Trăim într-o perioada în care totul este într-o continuă mișcare, totul se schimbă cu viteza luminii, iar comunicarea între oameni este la un click distanță.


Fie că dăm un mesaj unei alte mame pentru a programa o sesiune de joacă cu cei mici, fie că suntem în căutare de o rețeta de diversificare, piticii noștri ne văd aproape tot timpul cu telefonul mobil în mâna. Astfel că, în mod absolut natural devin atrași de acest obiect atât de folosit de părinți.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Hipp Romania a lansat aplicația pentru copii Hippis
Care este timpul maxim pe care îl poate petrece în fața ecranelor un copil?
Scopul Hipp este de a crea un obicei sănătos de alimentație

Când este sugar, va caută telefonul și va încerca să-l guste pe toate părțile, chiar dacă noi vom încerca din răsputeri să nu-l lăsăm pentru că știm câți microbi poate transmite. Cu toate acestea, bebelușul va persevera și va profita de fiecare ocazie și moment de neatenție.

Mai târziu, când copilul începe să stea în funduleț, va căuta în continuare acest obiect magic și va încerca să-i testeze capacitățile de rezistență. Îl va lovi de pământ, de jucării, că să vadă ce știe efectiv să facă.

După 1 an și jumătate, provocarea devine și mai mare pentru că va învăța foarte repede de unde se aprindă telefonul, poate chiar să-l și deblocheze. La această etapă părinții încep să caute diferite aplicații pe care să le ofere copiilor pentru a folosi telefonul și pentru asta avem astăzi o recomandare pentru voi.

Hipp Romania a lansat aplicația pentru copii Hippis

Joi 17 Mai, în cadrul unei mese rotunde cu bloggeri de parenting, Hipp Romania a lansat aplicația pentru copii Hippis. O aplicatie ce oferă celor mici oportunitatea de a învăța lucruri noi într-o manieră educativă, dar și distractivă. De la jocuri de culori și numere până la jocuri de memorie și recunoaștere a sunetului, aplicația oferă o soluție foarte bună pentru copiii cu vârsta minimă de 2 ani.

Cele 8 jocuri au scopuri diferite și dezvoltă alte abilități practice ale copilului fiind gândit pe 5 nivele de experiență, fiecare având câte 3 probe. Astfel că, dacă identificați un nivel care îi provoacă dificultăți copilului, puteți să-l aprofundați până se sedimenteaza informațiile, ininte de a trece la următorul nivel. Iată câteva informații despre jocurile existente în aplicație:

Jocul despre animale este un joc de identificare a sunetului emis și de asociere a sunetului cu imaginea animalului corect.
 Jocul cu numere ajută copiii să învețe să numere până la 25
 Jocul de memorie dezvoltă atenția și memoria copilului. Astfel că prin întoarcerea a câte 2 cartonașe trebuie identificate perechile de animale până când dispar toate cartonașele.
 Căutarea de imagini presupune identificarea unuia dintre cele 8 personaje Hippis în cadrul unei imagini, iar când îl identificați trebuie să puneți degetul pe el. Este un joc tare distractiv, care în același timp va dezvolta atenția copilului.
 Despre culori este tot un joc de asociere și identificare. Seamănă cu jocul de animale doar că este cu culori. La apăsarea butonului rotund veți auzi pronunțată culoarea butonului, iar copilul trebuie să identifice culoarea corectă din cele 4 afișate.
 Cine se ascunde este încă un joc amuzant ce stimulează atenția și puterea de concentrare a copilului. După ce începe jocul apar câteva animale, iar după 7 secunde unul dintre acestea dispare, iar copilul trebuie să identifice acest animal dintre cele 3 sugerate în bara de jos.
 Puzzle este un joc extrem de important în dezvoltarea copiilor. Ajută la dezvoltarea răbdării, a gândirii logice și mai ales a perseverenței. Primul nivel din joc începe cu o imagine împărțită în 4 piese apoi trece la 9 și la 16 piese la nivelele următoare.
 Găsirea animalului este un joc care îmbină folosirea telefonului, atât de râvnit de copii, dar și joaca liberă și mișcarea. Jocul presupune ascunderea telefonului undeva prin casă și apoi pornește un sunet de animal. Copilul trebuie să găsească telefonul ghidându-se numai după sunet. Acest joc dezvoltă simțurile auditive ale copilului, interacțiunea dintre părinte și copil și chiar orientarea în spațiu.

Care este timpul maxim pe care îl poate petrece în fața ecranelor un copil?

Recomandarea HiPP este să nu lasaţi copilul să se joace singur, ci să vă jucaţi împreună, iar, după maximum 15 minute de joc, să luați o pauză pentru a vă juca în aer liber. Pentru a respectă această recomandare, după 15 minute de joc, în alicatie, apare un mesaj de avertizare care blochează accesul.

Conform specialiștilor consultați de către Hipp în dezvoltarea acestei aplicații, 15 minute ar fi timpul maxim pe care îl poate petrece în fața ecranelor un copil cu vârstă între 2 și 4 ani pentru a nu crea dependență și comportamente emoționale deficitare.

Scopul Hipp este de a crea un obicei sănătos de alimentație

Hipp România este un producător de hrană ecologică pentru copii, cu o experienţa în agricultură ecologică de peste 60 de ani.

Conform declarației din cadrul evenimentului a Corinei Verde, manager Hipp România, ”Scopul Hipp este de a crea un obicei sănătos de alimentație atât la preșcolari cât și la școlari. Ne dorim că printr-o strategie de marketing frumoasă și non-ivaziva să reușim să transmitem părinților toate informațiile necesare despre alimentația sănătoasă a copiilor pentru a lua o decizie informată în această privința”

Gama de piureuri HiPP HiPPiS nu conţin zaharuri adăugate sau sucuri concentrate pentru îndulcire şi au în compoziţie doar 100% fructe de calitate ecologică.

Aplicatia pentru copii Hippis poate fi descărcată gratuit de pe site-ul Hipp.ro, din AppStore sau GooglePlay. Odată descărcată aplicația, aceasta nu mai necesită conectarea la o rețea de internet așa că o puteți folosi oricând și oriunde v-ați afla cu copilul.

Distracție plăcută împreună!

autor: Ada Chindea - Colaborator Desprecopii.com


Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII