Masa de Craciun cu idei de la dm

Masa de Craciun cu idei de la dm

Masa de Craciun cu idei de la dm

Craciunul este sezonul iubirii, al pacii si al familiei. Pregatirea si decorarea casei pentru sarbatorile de Craciun este o modalitate de a implica intreaga familie, un motiv de a-i aduna si bucura pe toti.


Daca ati decis sa petreceti sarbatorile de Craciun acasa, o parte foarte importanta a acestor sarbatori este cu siguranta masa in familie.

O casa plina de dragoste si caldura si un decor frumos, sunt lucruri care vor umple caminul cu pace si liniste.

O masa aranjata frumos si pregatita cu fler, adauga la atmosfera festiva o nota de eleganta si va fi cu siguranta, ceva apreciat de toata lumea, indiferent daca aveti oaspeti sau nu.

Traditia mesei de Craciun - Cina de Craciun

Nu intentionam sa repetam ​​ceea ce toata lumea stie deja despre Craciun, de fapt in intreaga lume exista diferite obiceiuri si traditii despre cum sarbatorim zilele de Craciun.

Unele familii sunt obisnuite sa aiba o cina mare in Ajunul Craciunului, adesea bazata pe mancaruri traditionale, altele se pastreaza pentru prima zi de Craciun.

Ceea ce au in comun toti insa, este pregatirea unei mese speciale si a unui meniu delicios.

Cum pregatim masa de Craciun?

Indiferent daca este vorba de cina din Ajunul Craciunului sau din prima zi de Craciun, aranjarea mesei, decoratiile, modul in care ati stabilit masa, alegerea felurilor de mancare, a tacamurilor si a tuturor celorlalte piese pentru decor sunt de o importanta deosebita daca vrem sa-i impresionam pe invitatii nostri.

Ca intotdeauna, la ocazii importante cum ar Craciunul, este mai bine sa pregatiti masa in avans, de exemplu, dimineata devreme pentru pranz sau la amiaza pentru cina.

Puteti folosi o fata de masa alba, brodata sau una rosie de Craciun clasica, dar important este sa aiba dimensiunea potrivita pentru a atarna de pe masa cu cel putin 15 centimetri pe fiecare parte.

Puteti folosi servete speciale textile sau chiar servetele de hartie pliate in forma de triunghi. Dar, ideal, este sa nu folositi niciodata servetele de tip fast food, albe.

Stilul felurilor de mancare ar trebui sa fie adecvat tipului de decor interior, stilului casei si traditiilor, fara a exagera totusi.

Un alt lucru important este elementul central (unul sau mai multe, in functie de lungimea mesei). O compozitie frumoasa de flori uscate sau proaspete, facute de voi insiva, ar avea cu siguranta un efect grozav ... si nu este deloc dificil.

Chiar si unele decoratiuni de Craciun plasate ici si acolo pe masa ar contribui la adaugarea unei atmosfere festive. Puteti gasi cateva idei frumoase pentru decor in articolul nostru precedent AICI.

Meniul de Craciun

Meniul este doar un "accesoriu", dar ar putea fi util, mai ales daca urmeaza sa aveti multi oaspeti. Cu toate acestea, chiar sunteti adeptii unui meniu traditional, va puteti impresiona oaspetii cu cateva feluri de mancare si deserturi mai variate.

Eu deja am optat pentru niste fursecuri super usoare din faina de nuca cocos. De ce faina de cocos? Pentru ca este bogata in fibre si proteine, ceea ce inseamna ca va poate mentine mai plin pentru mai mult timp si este de asemenea o optiune excelenta pentru cei care urmeaza o dieta paleo sau care nu pot consuma gluten.

Daca nu ati cumparat niciodata faina de nuca de cocos si sunteti ingrijorati ca nu o veti folosi, va inteleg! Ma simt la fel, dar incercati aceasta reteta de fursecuri - va provoc!

Fursecuri cu faina de cocos

Ingrediente:

• 1/2 ceasca unt de arahide (sau de migdale)
• 1/2 ceasca zahar de cocos
• 2 linguri ulei de cocos
• 2 oua mari
• 1 1/2 lingurite extract de vanilie
• 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
• 1/4 lingurita scortisoara
• 1/4 lingurita sare
• 1/2 ceasca faina de cocos
• 1/2 ceasca "chips-uri" de ciocolata neagra

Mod de preparare fursecuri:

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C si pregatiti o tava cu hartie de copt.
Asezati untul de arahide, uleiul si zaharul de nuca de cocos in vasul unui procesor de bucatarie dotat cu o lama de otel. Procesati pana cand aveti un amestec neted. Adaugati ouale si vanilia si procesati din nou pana cand se combina uniform.
Se presara bicarbonatul, scortisoara, sarea si faina de nuca de cocos. Procesati din nou pana rezulta un aluat omogen. La final, incorporati ciocolata cu o spatula.
Cu ajutorul unei cupe de inghetata sau unei linguri, portionati aluatul in tava pregatita. Cu degetele sau cu baza unui pahar, presati usor fiecare biluta de aluat din tava, deoarece nu se va raspandi in timpul coacerii.
Fursecurile se lasa in cuptorul incins timp de 7 minute sau pana cand devin maro-aurii pe margini si se vor simti usor uscate. Vor fi foarte moi. Se lasa la racit pe foaia de copt timp de 3 minute, apoi se transfera pe un gratar de sarma pana sunt complet reci. Repetati procedeul cu aluatul ramas.

Puteti inlocui faina de cocos cu cea obisnuita?

Raspuns scurt: Nu, din pacate, nu puteti. Faina de cocos este foarte grea si uscata in comparatie cu alte tipuri de faina. Cel mai bun pariu este sa gasiti o reteta care a fost dezvoltata special pentru faina de nuca de cocos.

Eu am folosit faina de nuca de cocos BIO de la dm si sunt mai mult decat multumita. Sa mai zic ca fursecurile au disparut imediat dupa preparare!? :)

Si daca tot intrati la dm pentru faina de cocos, veti gasi si zahar din nuca de cocos BIO, perfect pentru reteta de mai sus, plus muuulte alte ingrediente, pungi si forme pentru ornat prajiturile sau torturile, la un pret accesibil. Gasiti ofertele si in catalogul online dm.

Incepeti noul an cu un partener foarte special!

dm Lifebook 2019, in editie limitata este mai mult decat un planificator saptamanal sau un calendar anual. Chiar si pentru zilele in care nu stiti ce sa gatiti, sau vreti sa gatiti altceva pentru sarbatori, in dm Lifebook veti putea gasi retete sanatoase, pentru toate gusturile!

Editie limitata! Mai multe detalii aici


 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII