Cele mai frecvente 5 cauze ale avortului spontan

Cele mai frecvente 5 cauze ale avortului spontan

Cele mai frecvente 5 cauze ale avortului spontan

Avortul spontan sau pierderea precoce a sarcinii (în primele 3 luni) este o tragedie pentru multe femei însărcinate. Din păcate, nu mai puțin decât 50% din toate sarcinile sfârșesc în acest fel.

Prin urmare, femeile însărcinate trebuie să cunoască acest risc și care sunt cauzele care pot declanșa evenimentul trist. Iată care sunt cele mai frecvente cauze ale unui avort spontan.

in acest articol veti citi mai multe despre:
50% dintre toate sarcinile sfarsesc printr-un avort spontan
Anomalii cromozomiale
Insuficienta cervicala
Cauze imunologice
Infectii
Stilul de viata
10 simptome care pot anunta pierderea sarcinii 
Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri
Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan
Despre durerea pierderii unei sarcini

50% dintre toate sarcinile sfarsesc printr-un avort spontan

Avortul spontan sau pierderea precoce a sarcinii (in primele 3 luni) este o conditie comuna la femeile gravide. Conform organizatiei americane March of Dimes, nu mai putin decat 50% din toate sarcinile sfarsesc in acest fel. Cele mai multe pierderi de sarcini se intampla de fapt chiar inainte ca femeia sa stie ca este insarcinata.

avort spontan

Mai mult de 80% dintre pierderile spontane de sarcina  a loc in primele 3 luni, ceea ce face ca saptamana 20 de sarcina sa fie o adevarata piatra de hotar pentru o sarcina.

Prin urmare, femeile insarcinate trebuie sa stie de acest risc. Iata care sunt cauzele posibile a unei pierderi devreme a sarcinii (sau avort spontan).

Anomalii cromozomiale

Cromozomul disproportionat este cauza a cel putin 60% din cazurile de avort spontan. Cromozomii sunt structuri mici ce se gasesc in fiecare celula, care poarta genele oamenilor; fiecare dintre noi are 23 de cromozomi, cu jumatate de la mama si jumatate de la tata. Anomalii cromozomiale structurale parentale - modificari cromozomiale structurale apar la aproximativ 3% dintre embrionii cu cariotip modificat. Se pare ca cele mai multe dintre ele sunt mostenite de la mama. Daca apar la tata, atunci produc modificari ale spermatogenezei cu infertilitate de cauza masculina.

Majoritatea avorturilor spontane in schimb, se produc din cauza modificarilor cromozomiale numerice aparute la embrion, cel putin dintre fetii pierduti in primul trimestru sunt anormali citogenetic. Frecventa avorturilor cu feti cu modificari cromozomiale creste cu varsta mamei.

Insuficienta cervicala

Daca uterul este deformat, embrionul nu se poate "cuibari" pe peretele uterului si nu poate obtine suficienta substanta nutritiva pentru a supravietui, cauzand avortul. Insuficienta cervicala reprezinta aproximativ 10% din cauza avortului spontan. Cand simtiti ceva neobisnuit, ar trebui sa va consultati medicul cat mai curand posibil pentru sfaturi.

Cauze imunologice

In unele cazuri, fatul nu este acceptat de corpul mamei. Sindromul antifosfolipidic este o afectiune autoimuna, caracterizata clinic prin aparitia de tromboze (venoase, arteriale si microvasculare) si/sau complicatii in sarcina, iar paraclinic prin prezenta persistenta a anticorpilor antifosfolipidici in plasma. Fosfolipida, un anticorp care ataca tesuturile organismului, inclusiv fatul, se spune ca este cauza multor cazuri de avort spontan inexplicabile.

Au fost facute multe studii pe aceasta tema. Desi aceste tratamente pot fi blocate la stadiul de studiu, exista totusi un numar de cazuri care sunt tratate cu succes cu aspirina, heparina (substante de subtiere a sangelui) si anumiti steroizi.

Infectii

Multe microorganisme daunatoare la nivelul organelor genitale ale barbatilor si ale femeilor pot provoca avort spontan, inclusiv hominii de micoplasma si urealiticul de uree. Mycoplasma hominis si Ureaplasma urealyticum sunt transmise sexual, provocand uretrita nongonococica (NGU) si inflamatia prostatei la barbati (prostatita), uneori asociate cu scurgeri vaginale si boli inflamatorii pelvine la femei. Pot fi transmise de la mama la copil in timpul nasterii.

La femei, infectia cu bacterii poate provoca inflamarea endometrului, facand ca fatul sa nu se dezvolte. Aceasta infectie bacteriana nu lasa niciun simptom si poate fi descoperita numai prin testarea microbiologica.

Stilul de viata (tutun, alcool, abuz de droguri, toxine din mediu)

Nicotina treze prin placenta si impiedica alimentarea cu sange a fatului. Fumatorii (inclusiv fumatorii pasivi) au o rata de avort de doua ori mai mare decat persoanele care nu se expun la tutun. In plus, utilizarea de droguri si consumul de alcool la gravide poate provoca, de asemenea, avort spontan.

Renuntati la toate obiceiurile daunatoare inainte de a ramane insarcinata, deoarece aceasta va contribui la cresterea ratei unei sarcini sanatoase si va fi sigura atat pentru dvs. cat si pentru copiii dumneavoastra.

10 simptome care pot anunta pierderea sarcinii

A discuta despre pierderea unei sarcini este dureros si nu ar trebui sa se intample nici unei femei care isi doreste un copil. Insa, din pacate acest lucru se intampla unor femei.Trecand peste greutatea in sine a subiectului, e important de stiut aceste simptome pentru ca ele, detectate la timp, ar mai putea eventual (sa nu) salva sarcina. Iata 10 simptome care pot anunta pierderea sarcinii.

► Citeste Tinandu-mi primul copil in brate, stiam ca il pierdeam pe al doilea - Meghan povesteste deschis despre durerea pierderii sarcinii

Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri

Avortul spontan este o trauma pentru o femeie care isi doreste un copil.

Iata o serie de intrebari si raspunsuri ... si cat de important este suportul emotional care te ajuta sa fii puternica si sa o iei de la capat. Succes! Citeste Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri.

Cea mai mare frica in timpul sarcinii: avortul spontan

Fricile de sarcina fac parte din galeria de spaime ale gravidelor. Un studiu facut pe Desprecopii a concluzionat ca cea mai mare frica de sarcina a gravidutelor este avortul spontan.

Fricile de sarcina, acele emotii si spaime pe care le traiesc femeile insarcimate sunt absolut normale. Pentru viitoarea mamica - fricile de sarcina sunt emotii si dragoste incipiente de mama. Gravidutele isi doresc un bebe sanatos si o nastere lina  - dar pana la momentul nasterii, intervin spaimele: de ce ma doare capul, de ce nu misca bebe, de ce am sangerari...citeste pe larg despre frica de avort spontan aici.

Despre durerea pierderii unei sarcini cititi:

Durerea pierderii unei sarcini
Doua liniutze....
Mi-e dor de bebele meu
Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor creste noi amintiri

Grupuri de suport pentru pierderea unei sarcini

Durerea unei pierderi de sarcina (82)
Durerea unei pierderi de sarcina (80)
Durerea unei pierderi de sarcina (79)
Durerea unei pierderi de sarcina (78)
Durerea unei pierderi de sarcina (77)
Durerea unei pierderi de sarcina (76)
Durerea unei pierderi de sarcina (75)
Durerea unei pierderi de sarcina (74)
Durerea unei pierderi de sarcina (73)
Durerea unei pierderi de sarcina (72)
Spulberarea viselor sau avortul spontan

autor: Desprecopii.com
Realizat cu sfaturile dnei Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal, Haga, Olanda, 
- Toate drepturile rezervate (c) 2023

referinte: https://americanpregnancy.org

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII