Saptamana 30-a de sarcina

Saptamana 30-a de sarcina

Saptamana 30-a de sarcina | pe scurt

 • Cum creste bebelusul:

  Bebelusul cantareste acum 1300 grame si are in jur de 38 de centimetri. 

  Da din cap pana-n picioare.  In ultimile 2 saptamani a luat in greutate in jur de 350 g. Are inca pielea ridata dar incepe din ce in ce mai mult sa semene a bebelus. La baieti, testiculele se deplaseaza din vecinatatea rinichilor spre scrot. La fete clitorisul este proeminent pentru ca nu este inca acoperit de labii  (aceste il vor acoperi in urmatoarele saptamani, dupa nastere).

  Capul bebelusului este mare, iar creierul creste cu o viteza mare in aceasta perioada. Aproape toti bebelusii reactioneaza la sunete, la aceasta varsta. Scheletul, creierul, muschii si plamanii continua sa se maturizeze.

  In acest timp comoara dvs invata sa-si focalizeze privirea. Tot acum, ar trebui sa se aseze cu capsorul in jos, gata pentru angajare. Probabil simte contractiile Braxton Hicks (care apar la intervale regulate) chiar daca dvs nu le percepeti.

   

VIDEO: Saptamana 30 de sarcina

Video: Saptamana 30 de sarcina

Cum se schimba viata dvs:

Nevoile alimentare ale bebelusului ating punctul maxim pe parcursul celui de-al treilea trimestru de sarcina. Ai nevoie de multe proteine, vitamina C, acid folic, fier si calciu ( in jur de 200 miligrame se depoziteaza in oasele bebelusului in fiecare zi).

Sfarcurile par ca si-au inversat directia? Ati putea deja sa alaptezi. Informati-va in legatura cu procedeul alaptarii. In pregatire, cititi aceste articole: