Pentru a trai mai mult, femeile trebuie sa aiba mereu greutatea de la 20 de ani

Pentru a trai mai mult, femeile trebuie sa aiba mereu greutatea de la 20 de ani

Pentru a trai mai mult, femeile trebuie sa aiba mereu greutatea de la 20 de ani

Pentru a trai mai mult, femeile trebuie sa aiba mereu greutatea de la 20 de ani. Un studiu recent a constatat ca femeile cu varsta cuprinsa intre 68 si 70 de ani aveau cea mai buna sansa sa atinga anii nouazeci, daca erau slabe.

Concluzia este clara: femeile traiesc mai mult, cu cat raman mai aproape de greutatea lor de la varsta de 20 de ani.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Pentru a trai mai mult, femeile ar trebui sa aiba intotdeauna aceeasi greutate ca la 20 de ani
Are legatura greutatea cu varsta?
De ce femeile trebuie sa-si pastreze tineretea cu orice pret
Nu putem controla inaltimea asa cum putem controla greutatea
Care este BMI-ul ideal pentru femei?

Pentru a trai mai mult, femeile ar trebui sa aiba intotdeauna aceeasi greutate ca la 20 de ani

Cat de mult cantareai cand aveai 20 de ani? Greutatea ta s-a schimbat de atunci?

Ei bine, acestea sunt doua intrebari dificile de tipul celor care ar putea aduce o liniste ciudata intr-o incapere cu femei. Insa aceste intrebari sunt cele care ne vin natural in minte atunci cand vedem stirea publicata in ziarul The Times : Femeile traiesc mai mult, cu cat raman mai aproape de greutatea lor de la varsta de 20 de ani.

Are legatura greutatea cu varsta?

Potrivit ziarului The Times, un studiu din Jurnalul de Epidemiologie si de Sanatate Comunitara a constatat ca femeile cu varsta cuprinsa intre 68 si 70 de ani aveau cea mai buna sansa sa atinga anii nouazeci, daca erau slabe.

Femeile obeze cu varste intre 68 si 70 de ani aveau o probabilitate de 32% mai mica de a ajunge la 90 de ani. Aceste femei au fost, de asemenea, intrebate ce greutate au avut la varsta de 20 de ani, iar concluzia a fost ca in timp ce diferenta de greutate a barbatilor intre 20 si 68-70 are o influenta mica asupra capacitatii lor de a ajunge la 90, femeile care ar dori sa-si vada aniversarea a 90 de ani ar trebui sa incerce sa ramana de-a lungul vietii aproape de greutatea lor de la varsta de 20 de ani.

De ce femeile trebuie sa-si pastreze greutatea din tinerete cu orice pret

Atunci cand se ia in considerare daca vor atinge varsta de 90 de ani, este mult prea putin important la barbati cat de mult cantareau la varsta de 68-70 de ani, comparativ cu varsta de 20 de ani. Desigur, acest studiu se refera doar la acei barbati care au reusit atinga 68-70 de ani in Olanda in 1986, unde speranta de viata a barbatilor era de doar 73 de ani. Cu toate acestea, impactul cel mai semnificativ asupra probabilitatii unei femei de a atinge 90 de ani nu este greutatea ei, ci inaltimea – femeile mai inalte tind sa ajunga mai usor la 90.

Bineinteles, nu putem controla inaltimea asa cum putem controla greutatea

Dar pentru multi, controlul greutatii poate fi simtit la fel de imposibil ca si controlul inaltimii. Sa se ceara mentinerea unei anumite greutati, cea pe care o are corpul la varsta de 20 de ani, cand organismul nici macar nu este maturizat in intregime, nu ii va ajuta cu adevarat pe acei oameni, nu-i asa?

In plus, participantii la studiu nu au fost intrebati in fiecare an al vietii lor ce greutate au. Ei au fost pur si simplu intrebati in 1986, cand aveau varsta de 68-70 de ani, pentru greutatea lor actuala si li s-a cerut sa-si aminteasca greutatea de cand aveau 20 de ani. Au fost apoi cautati de cercetatori la mijlocul anilor '90, pentru a afla daca au ajuns si ei la varsta de 90.

Greutatatea femeilor mai slabute s-ar putea sa fi fluctuat foarte mult pe tot parcursul vietii, mai ales in timpul sarcinii, unde se asteapta ca o femeie complet sanatoasa, sa castige 10 kg-12,5kg. Insa datele studiului nu arata acest lucru. De asemenea, nu prezinta nimic pentru a sugerea de ce femeile mai subtiri ar putea sa atinga varsta de 90 de ani. Discrepanta mare pe care am observat-o a fost ca femeile cu varsta de 68-70 de ani au mai multe sanse (34%) sa ajunga la 90 decat barbatii de aceeasi varsta (17%). Nu este acesta un titlu mai interesant?

Ceea ce este sigur este ca exercitiile fizice regulate sunt bune pentru noi toti, indiferent de sex si varsta. si oricine a facut multe din acestea va sti, desigur, ca musculatura cantareste mult mai mult decat grasimea, oricum.

Care este BMI-ul ideal pentru femei?

Indicele masei corporale (body mass index - BMI) este folosit in medicina pentru a determina riscul unei persoane de a dezvolta boli pe fondul greutatii prea mici ori prea mari. Totusi, acesta este o aproximare si nu masoara procentul de grasime din corp.
Formula folosita este una simpla: greutatea (kg)/inaltime (m)2. De exemplu: o femeie cu greutatea de 55 kg si 1,65 m, va avea un IMC de 55/(1,65 x 1,65) = 55/2,7225 = 20,2

In prezent, definesc BMI-ul normal ca fiind intre 18.5 si 24.9. vezi detalii despre cum se calculeaza BMI si care este cel sanatos aici.

Care este BMI-ul ideal pentru femei?

De ce ne ingrasam o data cu trecerea anilor?

Ingrasarea persoanelor de varsta mijlocie este considerata o tragedie de catre multe femei si multi barbati de o anumita varsta. Acum, oamenii de stiinta spun ca sunt cu un pas mai aproape de a intelege motivul pentru care se produce acest lucru.

Ei cred ca motivul se gaseste in cele doua tipuri de grasimi care se afla in corpul nostru, din care una devine mai putin activa o data cu varsta citeste mai departe aici> 

Te asteptam pe forumul unde se dezbat diete si se tine cura de slabire: DIETE si GRUPURI DE SUPORT.

autor: desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2019
referinte www.womansday.com/health

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Greutate

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII