Din fricile mamicilor incepatoare: oare voi mai avea corpul dinainte de sarcina?

Din fricile mamicilor incepatoare -  oare voi mai avea corpul dinainte de sarcina?

Din fricile mamicilor incepatoare: oare voi mai avea corpul dinainte de sarcina?

Este foarte adevarat ca odata ce devii mamica unui bebelus, nu prea mai ai timp sa te admiri in oglinda ... insa la un moment dar, dupa cateva saptamani de la nastere - una dintre fricile unei proaspete mamici este faptul ca nu va mai avea prea curand silueta dinaintea sarcinii ...

Primul sfat și poate cel mai important este să te scuturi de grija "Trebuie sa-mi intru din nou in forma, rapid!". Cel mai important este acum sa ai grija de bebe si sa te bucuri de meseria de proaspată mămica. Cand vei fi gata sa te ocupi de niste kilograme ramase in plus ... iti stam alaturi cu sfaturi pentru a reveni la formele de odinioară...


 

in acest articol veti citi mai multe despre:
Din fricile unei proaspete mămici: oare voi scăpa vreodată de aceste câteva kilograme in plus?
Prin ce trece corpul unei femei... si pentru ce!?
Kilogramele care răman in plus, dupa nașterea bebelușului - par de multe ori, greu de dat jos
La cât timp dupa naștere putem incepe exercitiile fizice ?
Suprizele unei mămici incepatoare
Alte frici de mamici de nou nascuti

Din fricile unei proaspete mămici: oare voi scăpa vreodată de aceste câteva kilograme in plus?

De fapt, aproape lumea are o parere despre cum sa-ti recapeti corpul de dinainte de sarcina! Dar nu este chiar asa de simplu.
Atunci cand o femeie este insarcinata, corpul ei pare sa devine un fel de domeniu public - cam toata lumea isi da cu parerea dimensiunea burticii si sa nu uitam chiar si unii necunoscuti vor sa il simta si pe bebe cum misca! Chiar si dupa ce ai nascut, nu vei scapa...

Si mai exista si presiunea starurilor care par sa slabeasca in 7 zile dupa nastere si sa arate ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.  De aceea poate exista o asteptare ...ca, dupa ce ai un copil, trebuie sa stergi orice urma a sarcinii de pe corpul tau. Ne-am invatat sa ne uram sanii lasati, abdomenul si pielea slabita cu nelipsitele vergeturi. Dar de ce majoritatea femeilor vor sa stearga fiecare urma care le-a transformat in mame, ca si cum ar fi murdare sau rusinoase?

Prin ce trece corpul unei femei in timpul sarcinii dar mai ales pentru ce

In timpul sarcinii, femeile dezvolta forme rotunjite, feminine care ne permit sa ne purtam si sa ne crestem bebelusii in crestere. Soldurile noastre se extind, sanii devin plini de lapte si pielea se intinde. Dupa sarcina, multe dintre aceste modificari raman, dar uitam repede care a fost scopul lor. Niciuna dintre aceste caracteristici nu este sarbatorita. Spre deosebire de sportivii ale caror cicatrici sunt onorate, femeilor li se spune sa-si acopere semnele maternitatii ca si cum ar fi ofensatoare.

Ne luptam cu o durere insuportabila pentru a da nastere si cu suferinte fizice continue pentru saptamani sau luni dupa venirea pe lume a bebelusului. Putem experimenta depresia postpartum, teama, epuizarea indescriptibila si anxietatea, pe masura ce hormonii nostri se schimba. In timpul acestor zile foarte intunecate post-sarcina ni se mai spune ca de acum e timpul sa "ne intoarcem la vechiul corp dinainte de sarcina" - practic sa nu ne mai concentram pe copii, pe maternitate, pe nevoia de a ne vindeca si sa ne odihnim ... nu?

Poate ca, daca am petrece mai mult timp sarbatorind femeile si corpurile incredibile care au condus la maternitate, am fi mai putin inclinate sa ne mai dorim sarbatorirea stergerii oricarei urme ce ne-a transformat in mame. Poate ca am putea invata sa iubim acel corp de dupa nastere. Poate ca il vom putea privi si ne vom da seama ca este frumos si ca ne-a oferit cel mai mare dar: copilasul nostru!

Kilogramele care răman in plus, dupa nașterea bebelușului - par de multe ori, greu de dat jos

Femeile vorbesc despre presiunile pe care le simt imediat dupa nastere, fara sa-si dea seama ca taierea caloriilor poate compromite capacitatea lor de a produce laptele atat de necesar pentru a-si hrani micutii. Echilibrul nutritional si aportul recomandat de alimente sunt, de asemenea, esentiale pentru stabilitatea mentala si emotionala a mamei.
Dupa nastere, multe din tinerele mamici sunt obsedate de silueta si lupta cu kilogramele ce au ramas dupa sarcina. De fapt, o mare parte din presiunea exercitata asupra lor vine din partea societatii in care traim...Citeste Silueta dupa nastere: presiunea vedetelor si a mediei

Ad-Extra3:

La cât timp dupa naștere putem incepe exercitiile fizice ?

Pe forumul proaspetelor mamici,  intrebarea La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice? - este citita cu mult interes. Revenirea la silueta dinainte de sarcina este una dintre dorintele secrete ale tinerelor mamici, acum coplesite de altfel de noile responsabilitati ale vietii de mamica. Pot exercitiile fizice sa afecteze capacitatea de alaptare sau sa afecteze muschii abdominali? Iata deci, sfatul medicilor de la Desprecopii.com.

Suprizele unei mămici incepatoare

Si iata... acel moment a venit. Ti-ai tinut bebelusul iubit in brate pentru prima oara si ai atins al noulea cer de fericire. Ei si acum? 

 

Toata lumea ti-a spus deja ca totul se va schimba si nimic nu mai este la fel. Insa te-ai pregatit din timp de tot, ati citit tot ce se putea citi pe Desprecopii.com si ai discutat la Odiseea Sarcinii cu alte mamici. 

Dar chiar totul este pregatit si stim la ce sa ne asteptam oare? Iata cateva surprize pe care le vei avea in calitatea noua de mamica incepatoare si sfatul intelept de la Desprecopii.com.

Alte frici de mămici de nou născuti

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia
Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului
Prima baita a bebelusului: sau una din fricile mamicilor incepatoare
Fricile mamicilor la prima iesire afara a nou-nascutului
Frica de a merge cu un nou-nascut in masina sau de ce primele drumuri sunt asa stresante

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2019   

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII