4 greșeli mari pe care părinții le fac in relația cu profesorii copiilor lor - explică profesorul

4 greseli mari pe care parintii le fac in relatia cu profesorii copiilor lor - explica profesorul

4 greșeli mari pe care părinții le fac in relația cu profesorii copiilor lor - explică profesorul

Părinții fac adesea multe greșeli în relația cu profesorii copilului lor. De pildă, uită că profesorul este un profesionist, că trebuie să respecte confidențialitatea sau că nu au voie să ridice tonul la el... dar și alte multe greșeli...

În rândurile de mai jos, un profesor de liceu explică modul în care părinții "otrăvesc" adesea relația părinte-educator.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Părintii și profesorii au aceleași obiective, nu?
Atat educatia de acasă cât și cea de la școală trebuie să se completeze reciproc
1. Educatorii/profesorii nu sunt tratati ca niste profesionisti
2. Uitam ca profesorii au un nivel ridicat de confidentialitate
3. Vorbiti prima data cu profesorul
4. Parintii devin automat avocatii propriilor copii
5 lucruri pe care profesorii ar trebui să le stie despre copilul tau

Părintii și profesorii au aceleași obiective, nu?

Atât părinții, cât și profesorii împărtășesc teoretic același obiectiv - și anume - binele copilului. Însă, se întâmplă adesea ca aceștia să se afle într-o situație de contradicție și de conflict. Meseria de părinte nu este una ușoară, iar fiecare părinte se concentrează asupra a ceea ce este mai bun pentru copilul său.

Profesorii, pe de altă parte, iau decizii cu privire la ceea ce este mai bine pentru grup. Această discrepanță între profesori și părinți creează frecvent un conflict de interese atunci când vine vorba de ceea ce este în interesul copilului.

Atat educatia de acasă cât și cea de la școală trebuie să se completeze reciproc

O educație bună nu poate înlocui ceea ce părinții îi învață pe copii, dar nici invers; ambele sunt indispensabile în creșterea copilului. Dar, ca profesor și părinte de-a lungul vieții, am observat cum conflictul dintre părți poate face mai mult rău decât bine. Nu trebuie să fie așa. În calitate de educatori, trebuie să fim mai buni în ceea ce privește transparența evenimentelor din sălile de clasă și să construim relații cu familiile pe care le deservim. Iar ca părinți, trebuie să nu mai privim la profesori ca pe o activitate exclusiv independentă și să tratăm școala și educatorii ca parteneri în creșterea copilului.

În acest scop, iată ce cred că sunt 4 greșeli pe care le fac părinții în mod obișnuit atunci când interacționează cu profesorii copiilor lor, precum și modalitățile prin care cele două părți pot promova un parteneriat mai pozitiv.

1. Educatorii/profesorii nu sunt tratati ca niste profesionisti

Predarea este un loc de munca dificil, totusi in Romania exista o anume lipsa de respect pentru profesie. Unii parinti cred ca totul re rezuma la niste vacante lungi. Alti parinti isi imagineaza ca meseria de educator nu presupune mai mult decat atribuirea temelor pentru acasa si a babysitting-ului cu plata...

Tratati profesorul copilului cu respect - asemenea medicului. Cand primim sfatul medicului sau un diagnostic, majoritatea dintre noi nu ar presupune automat ca medicul nu stie despre ce vorbeste. Profesorii sunt experti in domeniul lor si au invatat si educat sute, daca nu mii de copii in cariera lor. Nu cer parintilor sa accepte orbeste tot ceea ce spune un profesor (sau un medic) - in cele din urma trebuie sa va sustineti copilul. Acestea fiind spuse, tratati educatorii ca profesionisti instruiti in domeniul lor.

2. Uitam ca profesorii au un nivel ridicat de confidentialitate

Deoarece educatorii/profesorii sunt adesea primii care identifica problemele de sanatate mintala, dizabilitati si abuzuri la domiciliu, stiu lucruri despre familii si copii care sunt extrem de sensibile si private. Scolile stiu adesea mai multe despre vecinii si copiii lor decat parintii.

Daca simti ca profesorul nu ti-a povestit chiar totul despre o intamplare in care copilul tau este implicat, este posibil sa fie chiar asa. Si chiar daca este destul de frustrant, nu trebuie sa ceri detalii despre alti copii din clasa copilului sau despre parintii lor. Educatorii/profesorii sunt instruiti sa onoreze confidentialitatea studentilor si a familiilor pe care le deservesc si parintii trebuie sa respecte acest lucru.

3. Vorbiti prima data cu profesorul

Daca aveti o problema care trebuie abordata impreuna cu profesorul copilului, contactati prima data profesorul - nu mergeti imediat la biroul directorului. Administratorii scolii sunt oameni extrem de ocupati. Acestia se ocupa de un numar enorm de probleme in fiecare zi, dintre care multe implica siguranta a sute, daca nu chiar mii, de studenti.

Desi va puteti gandi ca mutarea copilului cu cateva banci mai in fata este de o importanta deosebita, apeland la director nu este intotdeauna cel mai bun mod de a face fata situatiei.

4. Parintii devin automat avocatii propriilor copii

Copiii si tinerii adesea percep o situatie numai prin ochii lor si nu gandesc in afara propriei experiente. Adaugati emotia si haosul vietii de zi cu zi la scoala, iar interpretarea evenimentelor de catre copil poate deveni distorsionata atunci cand apare un incident.

Desi este important sa contactati profesorul copilului daca sunteti de parere ca exista un conflict sau o problema, nu presupuneti in mod automat ca versiunea copilului vostru este si cea adevarata. Desi am vrea sa credem ca toti copiii manifesta un caracter remarcabil, copiii mint adesea pentru a sscapa de necazuri. Acest lucru nu ar trebui sa fie o surpriza, dar uneori copiii actioneaza diferit la scoala decat acasa.

In perioada in care am fost profesor de scoala primara, am avut nenumarate intalniri cu parinti care au sarit imediat la concluzii bazate pe versiunea povestita de copiii lor. Incercati sa aflati intai versiunea povestita de un adult inainte de a face presupuneri. Educatorii sunt experti in rezolvarea conflictelor, aveti incredere in judecata lor si nu uitati ca isi doresc doar binele pentru copii.

copil la scoala

5 lucruri pe care profesorii ar trebui să le stie despre copilul tau

Rolul profesorului este extrem de important pentru ca elevul sa iubeasca sau dimpotriva sa urasca o anumita materie. Insa, pentru ca profesorul sa gaseasca calea cea mai buna de interactionare cu fiecare copil, are nevoie de informatii suplimentare oferite de parinti. Cititi despre ceea ce nu ar trebui sa ascundeti niciodata de profesorii copiilor vostri.

Iată câteva lucruri importante pe care profesorii ar trebui să le cunoască despre copilul tău si de ce este important ca părintii sa aibă o bună comunicare cu școala.

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 
Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII