Beneficiile terapeutice ale uleiului de pin

Uleiul esential de pin

Uleiul esential de pin

  • Numeroasele beneficii ale uleiului esential de pin, l-au transformat in unul dintre cele mai importante uleiuri esentiale folosite in aromoterapie. Uleiul de pin se amesteca foarte bine si cu alte uleiuri, precum lemn de cedru, rozmarin, lavanda, salvie, labdanum, ienupar, etc, si prin urmare, poate fi utilizat pe scara larga in numeroase preparate pentru aromoterapie.

Numeroasele beneficii ale uleiului esential de pin, l-au transformat in unul dintre cele mai importante uleiuri esentiale folosite in aromoterapie. Uleiul de pin se amesteca foarte bine si cu alte uleiuri, precum lemn de cedru, rozmarin, lavanda, salvie, labdanum, ienupar, etc, si, prin urmare, poate fi utilizat pe scara larga in numeroase preparate pentru aromoterapie.

Uleiul esential de pin este uleiul obtinut din copacul cunoscut sub numele latin pinus sylvestris. Se crede ca acest copac isi are originea in Austria si Rusia, dupa care a fost raspândit in diferite parti ale lumii.

Beneficiile uleiului esential de pin sunt atribuite proprietatilor sale antibacteriene, analgezice, diuretice, energizante, antiseptice si desigur aromatice.

Beneficiile uleiului esential de pin includ urmatoarele:

Ingrijirea pielii: beneficiul cel mai important al uleiului de pin este  tratarea diferitelor probleme ale pielii. Dermatologii il prescriu adesea pentru a trata psoriazisul, pruritul, acneea, eczemele, bolile de piele, pielea uscata, scabia, ranile si chiar puricii. Acesta va ofera o piele echilibrata, neteda, reinnoita si stralucitoare.
 
Cosmetice: uleiul esential de pin are, de asemenea, o esenta fermecatoare si ofera, prin urmare, o aroma dulce produselor cosmetice. De asemenea, este utilizat in fabicarea parfumurilor, sapunurilor, aromelor, in indepartarea paduchilor, ca ulei de masaj si ca ulei de baie.
 
Metabolism: uleiul de pin intareste metabolismul si creste nivelul de activitate. Acesta ste util in purificarea organismului, datorita capacitatii sale de a trata problemele intestinale. Este diuretic si ajuta la eliminarea apei din organism. Poate fi utilizat in caz de intoxicatii alimentare.
 
Ameliorarea durerii: uleiul de pin este un analgezic si, prin urmare este un bun remediu pentru persoanele care sufera de dureri articulare, artrita si reumatism.
 
Eliminarea stresului: beneficiile uleiului de pin includ si unele beneficii emotionale. Acesta ofera un sentiment energizant, eficient in eliminarea stresului mental. Poate fi utilizat si ca un medicament pentru inlaturarea oboselii si imbunatatirea starii de spirit. Masajul regulat cu ulei esential de pin elimina anxietate si tensiunea nervoasa, si este util pentru persoanele care sufera de pierderi de memorie sau au probleme de concentrare.
 
Infectii: datorita proprietatilor sale antibacteriene, uleiul de pin este un remediu natural pentru diverse infectii, inclusiv infectii ale tractului urinar (ITU).
 
Accidentari: uleiul esential de pin este un antiseptic si, prin urmare este folosit in tratarea furunculelor, taieturilor si leziunilor sportive.
 
Probleme respiratorii: este foarte util in tratarea problemelor respiratorii, fiind utilizat in prepararea produselor pentru dureri de gat si tuse.

Uleiul esential de pin este eficace in reducerea inflamatiei vezicii biliare si a calculilor biliari. Este, de asemenea, adaugat in produse de uz casnic oferindu-le o aroma placuta (spray-uri de camera, lichide volatile si odorizante).

Atentie!

Consumul intern de ulei esential de pin poate fi periculos, deoarece exista o posibilitate de afectare a rinichilor. Acesta nu ar trebui sa fie acordat persoanelor care sufera de afectiuni renale. Mai mult, uleiul esential de pin poate provoca iritatii pe pielea foarte sensibila. Prin urmare, trebuie sa fie utilizat doar in forma diluata. Copiii si persoanele in vârsta nu trebuie sa foloseasca acest ulei pentru ca poate provoca hipertensiune.

In mod normal, uleiul esential de pin se obtine cu ajutorul distilarii cu vapori. Ramurile proaspete si acele sunt folosite pentru extragerea uleiului. Conurile de pin sunt si ele folosite de multi producatori pentru obtinerea uleiului. Din moment ce pinul este abundent in natura, uleiul este foarte ieftin si usor accesibil.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

 Super Sanatate Forumul SuperEvelor

Pentru un trup sanatos.

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII