Sarcina chimică: simptome, cauze și urmări

Sarcina chimica: simptome, cauze si urmari

Sarcina chimică: simptome, cauze și urmări

O sarcină chimică este una care duce la pierderea sarcinii foarte timpurii, de obicei în primele săptămâni dupa conceptie. Cea mai clară indicație a unei sarcini chimice este un rezultat pozitiv al testului de sarcină care este urmat de unul negativ.

Iata mai multe detalii despre sarcina chimica inclusiv semnele și simptomele, cauzele și perspectivele - sfatul medicului.

veti citi
Sarcină chimică - ce este și ce consecințe are
Semne și simptome ale unei sarcini chimice
Cauze și factori de risc in cazul unei sarcini chimice
Cât de curând poate o femeie sa rămâna din nou însărcinată?
Pierderea repetitivă (recurentă) de sarcină

Sarcină chimică - ce este și ce consecințe are

O sarcină chimică este una care duce la pierderea sarcinii foarte timpurii, de obicei în primele săptămâni dupa conceptie. Cea mai clară indicație a unei sarcini chimice este un rezultat pozitiv al testului de sarcină care este urmat de unul negativ.

Medicii o numesc o sarcină chimică, deoarece nivelurile hormonului gonadotropinei corionice umane (hCG) sunt inițial ridicate pentru a produce un rezultat pozitiv la un test de sarcină, dar scad înainte ca un medic să poată vedea sacul gestațional la o ecografie.

Multe femei poate nici nu știu că au suferit o sarcină chimică dacă nu fac un un test de sarcină.

Semne și simptome ale unei sarcini chimice

Un test de sarcină negativ după unul pozitiv poate fi un semn al unei sarcini chimice.

O sarcină chimică nu cauzează întotdeauna simptome.

Insa, unele din simptomele unei sarcini toxici pot fi

- sangerare usoara cu o săptămână înaintea datei preconizate a mentrustruatiei

- crampe abdominale, care sunt de obicei usoare

- sângerare vaginală care apare aproape de data preconizata a menstruatiei sau la scurt timp după aceea

Testele de sarcina tot mai moderne din ziua de aci fac ca femeile sa poata identifica acum sarcinile încă din prima zi de implantare a embrionului. Cu toate acestea, cercetările arată că până la 25 la sută din sarcini au ca rezultat un avort spontan înainte ca o femeie să aibă simptome de sarcină sau lipsa menstruatiei.

Simptomele enumerate mai sus pot apărea și cu o sarcină sănătoasă. Dacă o femeie crede că există probleme cu sarcina ei timpurie, ar trebui să discute cu un medic.

O sarcină chimică nu necesită de obicei intervenție medicală sau tratament. de citit Semne ale avortului spontan: de ce e bine sa le stii

Cauze și factori de risc in cazul unei sarcini chimice

Nu este întotdeauna posibil să se determine cauza exactă a unei sarcini chimice. Cu toate acestea, cauzele potențiale sau factorii contribuitori pot include:

Anomalii cromozomiale: Neregularitățile din aranjamentele cromozomiale pot împiedica dezvoltarea fătului. Anomaliile cromozomiale sunt principala cauză a pierderii precoce a sarcinii.

Vârsta maternă avansată: femeile în vârstă de 35 de ani sau mai mari pot găsi mai dificil să ajungă și să rămână însărcinate.

►  Niveluri hormonale insuficiente: organismul are nevoie de niveluri mai mari de anumiți hormoni, cum ar fi progesteronul, pentru a sprijini creșterea fătului.

Indice de masă corporală scăzută (IMC): Femeile care sunt subponderale în funcție de IMC sunt mai predispuse la un avort spontan.

Anomalii uterine: Prezența fibroamelor uterine sau a neregulilor în mucoasa uterină poate împiedica implantarea embrionului în uter.

Cât de curând poate o femeie sa rămâna din nou însărcinată?

O sarcina normala este posibilă aproape imediat după o pierdere precoce a sarcinii. Majoritatea femeilor pot încerca să rămână însărcinate din nou aproape imediat după o pierdere precoce a sarcinii, cu excepția cazului în care un medic recomandă altfel.

Potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi, este posibil să ovulați și să rămâneți gravide din nou la 2 săptămâni după o pierdere precoce a sarcinii.

Dacă o femeie a experimentat o sarcină chimică în trecut, acest lucru nu înseamnă că va avea dificultăți în conceperea în viitor.

De fapt, o sarcină chimică înseamnă că un embrion a ajuns în faza de preimplantare a dezvoltării. Acesta este un semn pozitiv că o femeie ar putea rămâne însărcinată în viitor.

Conform unor cercetări mai vechi, femeile care au avut o sarcină chimică în primul ciclu de FIV au mai multe șanse să aibă o sarcină de succes într-un ciclu ulterior de FIV decât femeile care nu au rămas însărcinate în timpul primului ciclu.

► Citeste Insarcinată doar cateva zile cu o sarcina chimică. Despre teste de sarcina și multă tristețe

Pierderea repetitivă (recurentă) de sarcină

Pierderea repetitive (recurenta) de sarcina (RPL) este un domeniu al medicinei de reproducere, care aduce cu sine controverse si confuzie. Adresati aceeasi intrebare si veti primi patru sau cinci raspunsuri diferite de la trei medici citeste in continuare aici.

autor: In exclusivitate pentru Desprecopii.com
Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, 
Toate drepturile rezervate (c) 2021
referinte: //americanpregnancy.org

Daca ti-a placut articolul, apreciaza-l cu un share!

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII