Insarcinată doar cateva zile cu o sarcină chimică. Despre teste de sarcină și multă tristețe
Gandind un urma - cu tristete - ma vad la o săptămână după acea așteptare plină de agonie de două săptămâni, uitându-mă ca e cazul sa imi cumpar un test de sarcina.
Știam că este prea devreme, dar in magazin - testele parcă mă strigau pe nume și ma indemnau sa cumpar... Așa că m-am gândit că un test care spune imediat „DA” sau „NU” este testul perfect pentru mine.
- vei citi:
Nu ai cum să fii însărcinată
Și apoi, pe test scrie "DA"
Două zile mai târziu, povestea s-a terminat
M-am simțit prost pentru că m-am entuziasmat atât de tare
Două luni mai târziu, acea linie albastră pozitivă a apărut din nou
Sarcina chimică: simptome, cauze și urmări
Nu ai cum să fii însărcinată
În drum spre casă, m-am gandit ca am cumparat cel mai scumpt test de sarcina de pe raft si ca e prea devreme. Imi spuneam ca poate ar trebui sa mai astept câteva zile, cel puțin. Oricum nu ai cum să fii însărcinată. Încerci doar de o lună.... - imi spuneam singura
Dar ce credeti ca am facut - am intreat direct in baie si am facut pipi pe test ... Cui îi mai pasă de așteaptarea celor două săptămâni... În timp ce am așteptat rezultatul testului, mintea mea, din nou, s-a întrecut cu toate gândurile negative. "Este prea devreme, nici măcar nu folosești urina de prima dimineață."
Și apoi, pe test scrie "DA"
Testul mi-a spus clar - DA, ESTI INSARCINATA. Mi-a căzut fața și am amețit. Am fugit pe hol să-i spun soțului meu, care lucra in ture și atiunci dormea. "O să fii tată!" am strigat. Asta l-a trezit. Ne-am îmbrățișat, era fericit și emoționat. Apoi s-a dus la muncă, iar eu m-m dus să dorm, însărcinată.
Două zile mai târziu, povestea s-a terminat
Am mai cumpărat un test de sarcină, și altul și altul. Eram dependentă de teste. Nu mă puteam sătura de acea frumoasă linie pozitivă. Atâta timp cât vedeam acea linie, nimic altceva nu mai conta. De asemenea, nu a contat că linia a continuat să devină mai slabă în fiecare zi care trecea. Eram însărcinată, caz închis...
Apoi, sora mea, care a avut un avort spontan la 10 săptămâni, mi-a văzut testele, aliniate una lângă alta. „Nu cred că este un semn bun...”, a spus ea. „Cred că asta înseamnă că hormonul sarcinii dispare.”
Câteva zile mai târziu, fericirea mea s-a încheiat acolo unde a început: în baie... Se terminase. Știam. Am sunat la cabinetul medicului meu și mi-au spus să vin.
Într-o cameră tristă, fără ferestre, au dat vestea: „Ceva era acolo”, a spus asistenta. "Dar acum a dispărut."
Ceva era acolo. Am apreciat confirmarea că totul a fost real. Nu m-am înșelat. Dar cum să mă simt acum? Nu eram prea sigură. Știam că sunt tristă și confuză. Dar apoi a sosit un alt sentiment pe care nu-l așteptam: nesiguranta.
► CIteste pe larg Testul de sarcină: neclarităti, intrebări și răspunsurile medicului
M-am simțit prost pentru că m-am entuziasmat atât de tare
M-am simțit prost pentru că plâng. La urma urmei, eram însărcinată doar de cinci zile, nu de 12 săptămâni, 20 săptămâni, 34 săptămâni. Și nu treceam prin ani de infertilitate. Aceasta a fost chiar prima mea încercare! Medicul meu nici măcar nu l-a numit avort spontan. A fost o „sarcină chimică”. Acest termen a servit ca și o confirmare că nu ar trebui să simt ceea ce simțeam. Nu a fost un avort spontan. Revino-ți!
Și apoi a apărut învinovățirea: "De ce am făcut testul atât de devreme? De ce nu am putut aștepta? Dacă așteptam, nu știam niciodată că am fost însărcinată. Dar, nu, TREBUIA să aflu. Nerăbdarea m-a adus aici. E vina mea că mă simt așa."
Soțul meu a încercat să mă sprijine, dar, aceasta emotie si tristete este diferita pentru bărbați. În acele cinci zile, în timp ce el încerca să-și amintească că sunt însărcinată, alegeam deja haine pentru bebelususi.
M-am simțit tristă. M-am simțit singură și am simțit că nu ar trebui să simt nimic din astea.
Două luni mai târziu, acea linie albastră pozitivă a apărut din nou
M-am uitat la test, l-am lăsat distant pe blatul băii și am intrat în bucătărie pentru a face niște paste. Când l-am văzut pe soțul meu, am spus: „Se pare că sunt din nou însărcinată” și am continuat leneș să amestec pastele. Autoprotecția era în vigoare.
Ani de zile m-am uitat înapoi la ziua aceea cu regret. Regret că nu m-am simțit mai încântată de al doilea test pozitiv de sarcină. Nu am savurat acel „sunt însărcinată!”. Această sarcină - această linie albastră - a avut ca rezultat fiul meu minunat și nu l-am sărbătorit. Fiul meu merita să fie sărbătorit încă de la început, dar frica m-a ferit de entuziasm. Dar de ce?
Sunt destul de sigură că mamele au tendința de a privi în urmă cu o viziune 20/20 în momentele din viața noastră când - din cauza epuizării, fricii, furiei, tristeții, confuziei - creierul nostru funcționa doar la 50%. Și asta nu este corect pentru noi.
Trebuie să ne amintim motivele pentru care ne-am simțit așa. Motivele erau valabile. Sentimentele erau valabile. Eram atât de speriată că aș pierde a doua sarcină. Astăzi mă uit la fiul meu dulce și zâmbitor și știu că totul a funcționat. Dar, în acea zi, mi-a fost frică și am reacționat corespunzător.
Pur și simplu, toate sentimentele sunt normale. Este în regulă să te simți entuziasmată de un test de sarcină pozitiv, indiferent cât de devreme l-ai făcut. Ești însărcinată! Sărbătoriți dacă doriți. De asemenea, este în regulă să te simți devastată de un avort spontan, indiferent cât de devreme a fost avortul. Ai fost însărcinată. Drumul poate fi lung și epuizant. Dar nu nega, nu regreta.
În această lungă călătorie numită maternitate, ceea ce simțiți este corect. Ai încredere.
Sarcina chimică: simptome, cauze și urmări
O sarcină chimică este una care duce la pierderea sarcinii foarte timpurii, de obicei în primele săptămâni dupa conceptie. Cea mai clară indicație a unei sarcini chimice este un rezultat pozitiv al testului de sarcină care este urmat de unul negativ.
Iata mai multe detalii despre sarcina chimica inclusiv semnele și simptomele, cauzele și perspectivele.
Pierderea repetitivă (recurentă) de sarcină
Pierderea repetitive (recurenta) de sarcina (RPL) este un domeniu al medicinei de reproducere, care aduce cu sine controverse si confuzie. Adresati aceeasi intrebare si veti primi patru sau cinci raspunsuri diferite de la trei medici citeste in continuare aici.
autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
O poveste reala de pe forumul Desprecopii
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII