Vrei să crești un copil puternic? Invață-l aceste 4 lucruri esențiale

Vrei sa cresti un copil puternic? Invata-l aceste 4 lucruri esentiale

Vrei să crești un copil puternic? Invață-l aceste 4 lucruri esențiale

Vrei să crești copii puternici din punct de vedere mental, de succes? A fi puternic mental este o calitate foarte importanta pentru a reusi -  iar noi parintii avem intotdeaua in gand dorinta de a oferi copiilor cele mai bune sanse pentru a reusi in viata.  Dar mai intai trebuie sa ii ajutam să-și dezvolte abilitățile de invatare si de echilbru. Cheia cresterii unui copil puternic din punct de vedere mental ce il apara pe copil de stari emotionale emoționale distructive - si care il indreapta catre stari pozitive este o atitudine ce are la baza aceste ingrediente esentiale.

→ Pshihologii specializati in psihologia copilului ne spun că, pentru a crește un copil puternic, părintii trebuie să ii invețe aceste 4 lucruri.

veti citi
Vrei să crești un copil puternic din punct de vedere mental?
Echilibru - Un copil puternic este echilibrat
Reziliență - Un copil puternic este rezilient
Autocunoaștere - Un copil puternic știe care sunt limitele sale emoționale
Empatie - Un copil puternic are empatie
Copilul echilibrat: 9 sfaturi pentru părinți
Despre părinti și copii inteligenți

Vrei să crești un copil puternic din punct de vedere mental? 

Dacă parintii tai au stiut cum sa te invete cum sa fii puternic fara sa fii agresiv, modest fara sa fii umil si mandru de tine fara sa fii arogant, acum e randul tau sa iti inveti copilul/copii sa fie puternic/i.

A fi puternic mental este o calitate foarte importanta pentru a reusi -  iar noi parintii avem intotdeaua in gand dorinta de a oferi copiilor cele mai bune sanse pentru a reusi in viata.  Dar mai intai trebuie sa ii ajutam să-și dezvolte abilitățile de invatare si de echilbru. Cheia cresterii unui copil puternic din punct de vedere mental ce il apara pe copil de stari emotionale emoționale distructive - si care il indreapta catre stari pozitive este o atitudine ce are la baza aceste ingrediente esentiale.

copil puternic

Echilibru - Un copil puternic este echilibrat

Aici este vorba despre a pastra copilul in ceea ce psihologii numesc „zona verde de echilbru”. Este acea stare in care copiii sunt sunt echilibrați, calmi, stăpâniți și capabili să-și gestioneze emoțiile și comportamentele. Cheia este să ii invatam sa nu scoata la lumina emoțiile negative pe care le-ar putea simti in momente anume. De aceea, este nevoie ca noi, parintii sa ne conectam cu copiii nostri si sa ii re-directionam catre emotii pozitive.

Reziliență - Un copil puternic este rezilient

Reziliența este definită drept capacitatea ființelor umane de a se adapta într-o manieră pozitivă la situații nefavorabile.  Psihologii sunt de parere ca trebuie sa ne invatam copiii sa isi rezolve singuri problemele si sa ii invatam sa caute intotdeauna o solutie pozitiva.

Lăsându-i să lucreze mai mult pe cont propriu, copiii isi depasesc zona de comfort pentru ca devin familiarizați cu faptul că se află într-un loc dificil, invatand sa ii faca față cu optimism, fără sa fie coplesiti de emoții.

Autocunoaștere - Un copil puternic știe care sunt limitele sale emoționale

Un copil puternic are nevoie de autocunoaștere si perspectivă. Aceasta este abilitatea copilului de a se cunoaște mai bine pe sine sau pe sine însuși, de a recunoaște mai bine când emoțiile negative încep să se apara, să eticheteze acele emoții pe măsură ce apar și, în momentul de față, să aleagă alternative mai bune.

Autocunoasterea nu e usoara - pentru ca un copil insa incepe cu a invata copilul despre rabdare. Autocunoasterea este insa unul din elementele centrale pentru a fi puternic psihic; adică fiind suficient de puternic pentru a detecta și îndoi emoțiile și comportamentele în mijlocul unei potențiale crize.

Ca părinte, vă ajutați când atrageți atenția asupra propriei experiențe a copilului. De exemplu,  puteți să vă întrebați: „A existat un moment în care știați că urmraza sa iti iesi din fire? ”, Urmată de „Când simti ca esti nervos si te infurii - ce simti? "
Desigur, aceasta este cea mai grea dintre trăsăturile de învățat. Cheia este să nu puneți aceste întrebări reflectorizante până când copilul dvs. nu s-a calmat suficient pentru a auzi și a reflecta asupra lor.

Empatie - Un copil puternic are empatie

Puterea mentala a unui copil creste atunci când copilul are capacitatea de a-și muta atenția de la sine către ceilalți și ceea ce gândesc și simt alții.

Forța mentală vine din a avea compasiune pentru ceilalți și dorința de a ajuta, nu doar de a observa. Este o formă pură de forță mentală, deoarece, mai ales la copiii mai mici, dorinta de a se concentra pe sine este aproape instinctivă. Și mușchii empatici se consolidează pe măsură ce învață să arate empatie. CIteste mai multe detalii despre empatie aici Empatia, o lectie necesara pentru stabilitatea emotionala a copilului

Ati invata copilul sa fie puternic mental este unul din darurile de educatie pe care i le puteti face. Faceți investiția ca părinte și veți vedea succesul copilului (în multe feluri).

Copilul echilibrat: 9 sfaturi pentru părinți

Un copil echilibrat este un copil echipat mental pentru succes. Iar noi parintii avem cea mai mare responsabilitate si impact in a ne pregati copiii pentru anii duri care urmează, după copilarie ...Iată 9 sfaturi pentru a sprijini dezvoltarea sănătoasă a copilului tău şi pentru a-l pregăti pentru succes, folosind metode de parenting pozitiv.

autor: Milena Sadova, Redactor Principal Desprecopii.com 

Milena este si psihoterateut sistemic pentru cuplu și familie, copii, adolescenți.

 referinte; Academia Suedeza de Educatie 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII