Bebelușul nou născut: cum îi menținem temperatura corporală adecvată cand ieșim cu el afară

Bebelusul nou nascut: cum ii mentinem temperatura corporala adecvata cand iesim cu el afara

Bebelușul nou născut: cum îi menținem temperatura corporală adecvată cand ieșim cu el afară

Vrei să ieși cu bebelușul nou-născut afară? Probabil te întrebi cu câte straturi de haine trebuie să îl îmbraci ca să nu îi fie frig. În primele zile de viață, corpul bebelușului își stabilește termostatul intern, iar acest proces poate dura 5-7 zile. După această perioadă inițială, bebelușul nu trebuie să fie îmbrăcat mai gros decât un adult.

Iată cum putem menține temperatura corporală adecvată pentru un bebeluș nou-născut. ❄️

veti citi
Bebelușul nou născut: iată cum ii mentinem temperatura corporala adecvată
Ești ingrijorată că nu l-ai înfofolit suficient pe bebe?
Dacă bebelușul strănută nu inseamnă că ii este frig
Bebelușul foarte mic (primele 30 de zile) are nevoie de protecție suplimentară că sa nu piardă căldură atunci când doarme

Bebelușul nou născut: iată cum ii mentinem temperatura corporala adecvată

Vrei să ieși cu bebele nou-născut afară? Probabil că te întrebi cu câte straturi de haine trebuie îmbrăcat bebelușul, ca să nu îi fie frig.

În primele zile de viață, corpul bebelușului își stabilește termostatul intern. Acest lucru poate dura 5-7 zile. După aceste prime zile de viață, bebelușul nu trebuie să fie îmbrăcat mai gros decât un adult. Așadar, alege pentru bebelușul tău aceleași straturi de haine ca și cum le-ai purta tu (desigur, mult mai mici și mai drăguțe).

Dacă tu, mami, te simți confortabil într-un tricou, același lucru este valabil și pentru bebeluș. Dacă ți se pare că afară e rece și ai nevoie de un pulover, atunci și bebe are nevoie de unul. Ai nevoie de o geacă? Atunci și bebe trebuie să aibă geacă pe el.

Ești ingrijorată că nu l-ai înfofolit suficient pe bebe?

Vrei să știi dacă lui bebe îi este prea cald sau prea rece? Nu îi verifica mâinuțele pentru a afla asta, deoarece mâinile și piciorușele bebelușului sunt puțin mai reci decât restul corpului din cauza sistemului circulator imatur. Cel mai bine îi verifici ceafa, brațele sau trupul (vezi cum ajungi mai bine pe sub haine) cu dosul palmei.

Ți se pare că este un pic rece? Mai adaugă un strat de hăinuțe.

Dacă bebelușul strănută nu inseamnă că ii este frig

Dacă bebelușul strănută, nu înseamnă neapărat că îi este frig - poate strănuta ca reacție la soare sau pentru că trebuie să-și curețe nasul. Dar tu, mami, ascultă-ți instinctul și observă-l bine pe bebe. De obicei, bebelușii transmit când le este cu adevărat frig - agitându-se sau plângând.

Singura parte a corpului bebelușului care are nevoie de protecție suplimentară pe toate anotimpurile este capul, mai ales că se pierde multă căldură prin capul descoperit (iar capul bebelușului este disproprțional de mare în comparație cu corpul) și mai ales că bebelușii nu au păr să-l protejeze.

În zilele mai reci, căciulița este o idee bună pentru un bebe sub un an - afară.

Pe vreme caldă și însorită, o pălăriuță cu boruri va proteja capul (și nu uita de crema de protecție).

Bebelușul foarte mic (primele 30 de zile) are nevoie de protecție suplimentară că sa nu piardă căldură atunci când doarme.

Bebelusul foarte mic (primele 30 de zile) are nevoie de protectie suplimentara ca sa nu piarda caldura atunci cand doarme. In somn adanc, mecanismul de producere a caldutii incetineste - asa ca atunci cand vremea este mai rece, ia cu tine o paturica in plus, pentru somnicul de la pranz din carucior.

Citeste Caciulita bebelusului nou nascut, de ce e importanta si cum o alegem

Daca bebe doarme intr-o camera mai rece noaptea, un sac de dormit ii va tine cald. Totusi nu ii da caciulita daca il culci in interir deorece s-ar putea supra-incalzi. - ai grija si citeste Greșelile mămicilor de bebeluși: au o temperatură NEADECVATĂ în camera bebelușului

► Citeste in continuare Bebelușul in scaunul de masină: ATENTIE, hainele groase jos

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi? 

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII