Sub semnul Spargatorului de Nuci - jurnal de sarcina

Sub semnul Spargatorului de Nuci - jurnal de sarcina

Sub semnul Spargatorului de Nuci - jurnal de sarcina

Nu, de data aceasta nu veți auzi povestea clasică a Spărgătorului de Nuci fermecat, ci doar a spărgătorului de nuci ce se va întâmpla, curând, să fie unul dintre partenerii de joacă din lemn ai fetiței-curcubeu. Nu-i așa, Emma?

- vei citi:
Simbolul spărgătorului de nuci
Al doilea spărgător de nuci bifat pe listă
Locatara culcușului creștea deja văzând cu ochii
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina a mamicii lumicris - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Fiecare graviduta din comunitatea Desprecopii are ocazia de a-si pastra un jurnal de sarcina cu amintiri nepretuite din cea mai frumoasa perioada din viata unei femei. Iata ce povesteste o mamica:

Simbolul spărgătorului de nuci

Anul în care fetița-curcubeu s-a hotărât să vină pe lume a stat sub simbolul spărgătorului de nuci. Într-o bună zi va afla și ea povestea clasică a acestuia, dar până atunci, despre ce spărgător vorbim aici? Nu mult după ce aflaseră vestea cea mare pentru prima dată, cuplul de viitori părinți au plecat într-o mică vacanță către mare. Într-una din plimbările pe faleză, au dat peste un iarmaroc de vechituri, unde s-au delectat cu priveliștea a multe lucrușoare minunate - jucării lucrate de mână, decorațiuni și cărți vechi pentru copii și tot felul de alte minuni, cum numai într-un iarmaroc poți găsi. Dintre toate aceste lucruri, un spărgător vechi de nuci, cu chipiu negru, barbă deasă din piele de căprioară (se bănuiește), veston roșu și pantaloni albastri, le-a atras atenția în mod deosebit. Hmm, dar nu era chiar singur, acest spărgător avea și un vecin, ceva mai ponosit, dar care era înarmat cu o sabie mică la brâu. Cuplul oscila – îl plăceau mult pe spărgătorul cu veston roșu, dar apreciau și statura celui înarmat. Văzându-i atât de nehotărâți, vânzătorul se hotărî să le dea un imbold și cât ai clipi, îl dezarmă pe spărgătorul cel ponosit și-i convinse în cele din urmă să-l ia cu ei acasă pe cel pe care puseseră ochii. Aceasta avea să fie primul spărgător de nuci cu care aveau de-a face în acel an.

Al doilea spărgător de nuci bifat pe listă

Mai târziu, în preajma Crăciunului, când deja întâmpinau vestea sosirii copilului-curcubeu cu la fel de multă bucurie ca și prima dată, dar și cu o doză ceva mai mare de emoții, tinerii au fost la cinema pentru a urmări un film nou-nouț despre clasicul Spărgător de Nuci și lumea sa de basm. Al doilea spărgător de nuci bifat pe listă. Să mai spun că toți prietenii lor au primit, în cadourile de Crăciun pregătite de viitoarea mamă, mici spărgători de nuci pentru agățat în brad? Căci oriunde priveai și te-ntorceai în supermarket-uri, dădeai peste zeci de variante ale bietului Spărgător de nuci... Lucrul încă și mai extraordinar, însă, este că au primit, la rândul lor, cadou, două bilete la un spectacol de balet – ghiciți titlul! Exact, Spărgătorul de nuci! – al treilea spărgător bifat pe listă. Interpretarea balerinilor a fost excepțională – dar deja fiind toiul iernii, gazda culcușului primitor de bebe a prins, cu această ocazie, o răceală (ce bine c-a fost doar atât!). În următoarele două săptămâni, n-a mai făcut altceva decât să bea ceaiuri cu lămâie, să se îndoape cu sirop și miere, să privească filme pe Netflix și... ufff, să strănute și să tușească. Și-n tot acest timp, se întreba – oare ce face micul locatar? I-o fi bine în culcuș?

Locatara culcușului creștea deja văzând cu ochii

Noroc că, între timp, viitorii părinți au avut prima vizită mai complexă la doctor – și anume morfologia de trimestrul 1. Imaginile le-au demonstrat clar că locatarul – de fapt, locatara (după cum au aflat în aceeași zi) culcușului cald și primitor, se simțea excelent și nu fusese afectată de mica răceală a mamei sale. De altfel, în câteva zile, cu ajutorul siropului de ridiche neagră, dispăru și tusea cea sâcâitoare. Iar mămica începu, încet-încet, să facă cunoștință cu noul ei corp în continuă schimbare... Pasămite, locatara culcușului creștea deja văzând cu ochii. Iar profilul ei semăna deja (îi plăcea ei să creadă) cu mămica!

(Va urma!)!

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: o mamica de la Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII