Vaccinul impotriva coronavirusului ar putea fi gata in toamna spun cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie

Vaccinul impotriva coronavirusului ar putea fi gata in toamna spun cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie

Vaccinul impotriva coronavirusului ar putea fi gata in toamna spun cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie

Vaccinul împotriva coronavirusului Covid-19 ar putea fi gata in toamna  spun cercetătorii de la Universitatea Oxford, UK.  Peste 500 de voluntari vor începe testele în această lună, care vor dura până în septembrie.

veti citi
Un vaccin impotriva coronavirusului pe care toata lumea il asteapta
Problemele de testare a vaccinului
Până acum, rata deceselor la nilvel mondial nu este foarte mare

Un vaccin impotriva coronavirusului pe care toata lumea il asteapta

Lumea este ingrozita de acest virus, coronavirusul Covid-19 - iar acum, toate sperantele se indreapta catre cercetatorii care ne pot da vestea cea buna a unui vaccin disponibil.

Ei bine, un vaccin contra coronavirusului ar putea fi gata încă din toamnă, spun oamenii de știință din spatele unui studiu major din Marea Britanie. Cercetătorii de la Universitatea Oxford sunt încrezători că pot scoate un vaccin eficient pentru boala incurabilă în următoarele opt luni.

Acest „scenariu de caz” este mult mai devreme decât a fost prezentat anterior - initial primul astfel de vaccin era asteptat in 2021. Dar echipa de la Oxford, una dintre sutele care lucreaza pentru un vaccin - este optimita.

Una din dificultatile cu care se confrunta ei este sa identifice persoane neexpuse la virus care vor să participe la proces, spun cercetătorii. Insa, peste 500 de voluntari cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani s-au înscris la proces și vor începe testele până la sfârșitul lunii.

Cercetătorii au declarat pentru ziarul The Telegraph: „In cel mai bun scenariu, până în toamna anului 2020 avem rezultatele despre eficacitatea vaccinului dintr-un studiu de faza III și capacitatea de a produce cantități mari de vaccin.”

Aceștia au recunoscut insa ca data este „extrem de ambițios”.

Problemele de testare a vaccinului

În acest moment nu este posibil să se identifice cine a fost deja infectat, iar dacă virusul se răspândește rapid în întreaga populație, s-ar putea să fie dificil să găsești persoane neexpuse să participe la proces. - spun cercetatorii.

„Efectuarea de încercări după scăderea vârfului epidemic prezintă o altă problemă, deoarece atât de multe persoane vor fi dezvoltat o imunitate naturală până atunci, iar cantitatea de transmitere va fi scăzut, astfel încât cei care încă nu sunt imuni vor dura mai mult pentru a fi expuși la virus. '

Până acum, rata deceselor la nilvel mondial nu este foarte mare - dar ce sunt atât de îngrijorați experții în domeniul sănătății?

Experții spun că comunitatea internațională este ingrjirata de acest virus, deoarece se știe atât de puțin despre acesta și se pare că se răspândește rapid.

Coronavirusul Covid-19 este similar cu SARS, care a infectat 8.000 de oameni și a ucis aproape 800 într-un focar din Asia în 2003, prin faptul că este un tip de coronavirus care infectează plămânii oamenilor. Cu toate acestea, este mai puțin mortal decât SARS, care a ucis aproximativ una din 10 persoane, comparativ cu aproximativ una din 50 pentru COVID-19.

Citeste Pneumonia cauzata de Covid-19 este diferita si mai severa - iata de ce

Un alt motiv de îngrijorare este că nimeni nu are imunitate la virus, deoarece nu l-au mai întâlnit niciodată. Aceasta înseamnă că poate fi capabil să provoace mai multe daune decât virușii pe care îi întâlnim deseori, cum ar fi gripa sau răceala obișnuită.

Vorbind la o informare din ianuarie, dr. Peter Horby, profesorul universitar din Oxford, a declarat: „Virusurile noi se pot răspândi mult mai repede în rândul populației decât virușii care circulă tot timpul, deoarece nu avem imunitate pentru ei.

„Majoritatea virusurilor gripale sezoniere au o rată de fatalitate a cazului mai mică de una din 1.000 de persoane. Aici vorbim despre un virus în care nu înțelegem pe deplin spectrul de severitate, dar este posibil ca rata mortalității cazului să fie mai mare decât două la sută ”.

Dacă rata decesului este cu adevărat de două la sută, asta înseamnă că doi din fiecare 100 de pacienți care îl primesc vor muri.

- Sentimentul meu este că este mai scăzut, a adăugat dr. Horby. „Probabil ne lipsește acest aisberg de cazuri mai ușoare. Dar aceasta este situația actuală în care ne aflăm.

„Două procente de cazuri de fatalitate sunt comparabile cu pandemia de gripă spaniolă din 1918, deci este o preocupare semnificativă la nivel global”.  

Citeste si Cum se transmite coronavirusul: o tuse, un stranut in apropiere sau un sarut pe obraz 

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020
referinte

UK scientists enrol volunteers for coronavirus vaccine trial
Oxford University calls for COVID-19 vaccine volunteers

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII