Bebelusul stranuta des? Iata de ce stranuta bebelusii si cand e cazul sa te ingrijorezi

Bebelusul stranuta des? Iata de ce stranuta bebelusii si cand e cazul sa te ingrijorezi
Bebelusul stranuta des? Trebuie sa stii ca nou-nascutii respira pe nas si nu incep sa respire prin gura la vârsta de trei-patru luni. Având în vedere acest lucru, ei trebuie să-și curețe des nasul. In plus, bebelusii au nasul micut. Nasurile mici înseamnă pasaje nazale minuscule. Acea mică cale poate fi ușor înfundată
→ Iata de ce stranuta bebelusii si cand e cazul sa te ingrijorezi...
veti citi
Este normal ca un bebelus nou nascut sa stranute des?
Vestea buna este ca stranuturile bebelusului au un scop
Stranutul este normal la sugarii sănătoși
Este normal ca un bebelus nou nascut sa stranute des?
Este normal ca un bebelus nou nascut sa stranute des? Trebuie sa ma ingrijorez? - ne intreaba o mamica de bebelus la sectiunea de INTREBARI
Ti se pare ca bebelusul tau nou-născut stranuta des? E foarte normal sa te ingrijorezi la tot ce i se intampla bebelusului, daca estI mami sau tati de nou-nascut. BIne ati venit in randul parintilor iubitori.
In calitate de parinte de bebelus e normal sa fIi in alerta la orice semn care ar spune ca bebe se îmbolnăvește. Si te intrebi desigur daca strănutul este semnul ca bebelușul are prima răceală. Te poti panica si intreba daca trebuie sa il duci la medic...
Ei bine, de faptul ca bebe stranuta nu ai de ce sa te ingrijorezi. De fapt, poti sa te linistesti afland ca micul sau corp funcționează exact așa cum trebuie.
Vestea buna este ca stranuturile bebelusului au un scop
Să ne uităm la câteva fapte de bază despre modelul de respirație al nou-născutului:
- Prin natura lor, nou-născuții respira pe nas. Nu încep să respire prin gură decât până la vârsta de trei-patru luni. Având în vedere acest lucru, ei trebuie să-și curețe des nasul.
- Nou-născuții au nasul micut. Nasurile mici înseamnă pasaje nazale minuscule. Acea mică cale poate fi ușor înfundată cu scame din îmbrăcăminte și semifabricate, părul de la animale de companie, praf, reziduuri, etc. La fel ca și la adulți, pasajele lor nazale sunt concepute pentru a îndepărta particulele și a le elimina astfel încât să nu se termine în plămâni. Deci bebelusii stranuta pentru a-si menține curățenia.
Stranutul este normal la sugarii sănătoși
Dacă stranutul bebelusului nu este însoțit de alte semne de boală, atunci probabil că nu aveți de ce să vă faceți griji. Ei stranuta pentru a elimina in mod natural germenii și particulele din pasajele nazale și să mențină curentul de aer din pasajul nazal,
S-ar putea să observați ca bebelusul stranuta si când este alaptat asta pentru ca bebelusul are poate o nară închisă de pielea ta, mami (in timpul unei pozitii de alaptare). S-ar putea ca copilul tău să stranute pentru a-si deschide iar nara.
In plus, pe lângă eliminarea lichidului amniotic din pasajele aerului la scurt timp după naștere, bebelușii sfârșesc, de asemenea, cu lapte și salivă în nari de la hrănire. Ei nu înghit totul și deseori scuipă sau regurgitează ceea ce au înghițit, putând ajunge înapoi în nas.
Medicii și asistenții medicali spun că primesc o mulțime de apeluri despre bebeluși cu nasul infundat care stranutau. Insa atata timp cât bebelusul nu are probleme evidente pentru a respira, este mai bine să nu interveniți cu picături saline sau cu un aspirator nazal. Lăsați corpul micuțului dvs. să funcționeze în funcție de modul în care a fost proiectat. Aceste strănuturi vor ajuta la menținerea aerului în mișcare în interior și în afară.
Citeste si Igiena nazala a bebelusului: cum scapam de nasul infundat?
Cand e cazul sa te ingrijorezi
Asadar stranutul este ceva normal la bebelusi. Cu toate acestea, în combinație cu alte simptome, poate indica o răceală sau o infecție.
Despre nasucuri infundate - mai cititi
12 intrebari si raspunsuri despre folosirea unui nebulizator pentru copii
Congestia nazala a copilului se invinge cu un plasture Respiran
Copilul tau are nasul infundat seara? Ce e de facut ...
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII