Laptele matern poate avea anticorpii necesari pentru a trata COVID-19

Laptele matern poate avea anticorpii necesari pentru a trata COVID-19

Laptele matern poate avea anticorpii necesari pentru a trata COVID-19

Laptele matern este considerat benefic din mai multe motive: nu numai că ajută sugarii să crească, dar îi protejează de infecții și boli atunci când sunt prea mici pentru a se imuniza.

- vei citi:
Anticorpii din laptele matern al femeilor care au fost testate pozitiv COVID-19 pot ajuta la tratarea virusului?
Conexiunile potențiale dintre laptele matern și COVID-19
Anticorpii din laptele matern vs cei din sânge
Ce se intampla daca mama este infectata cu coronavirus? Poate continua alaptarea bebelusului sau?

Anticorpii din laptele matern al femeilor care au fost testate pozitiv COVID-19 pot ajuta la tratarea virusului?

Dar anticorpii din laptele matern al mamelor care s-au testat pozitiv pentru COVID-19 ar putea ajuta adulții să lupte cu virusul? Unii experți cred că ar putea. Lars Bode, director la Fundația Larsson-Rosenquist de la Universitatea din California San Diego's Larsson-Rosenquist Foundation Mother-Milk-Infant Centre of Research Excellence, a declarat recent pentru Vice că studierea laptelui matern poate avea efecte pe termen lung asupra tratamentului pentru COVID-19 și, eventual, orice alte boli.

„Înțelegând că există componente antivirale în laptele matern care pot proteja sugarii, cred că este un lucru bun care ne va ajuta pentru următoarea pandemie”, a explicat Lars Bode. „Dar imaginați-vă doar, am putea urmări laptele uman pentru a vedea dacă o mamă infectată produce componente antivirale - anticorpi, oligozaharide, orice ar fi - și apoi să folosim aceste cunoștințe pentru a face acele componente sintetic - ceea ce este absolut posibil -  pentru a trata adulții.

De ani buni, Bode studiază efectele pozitive pe care laptele matern le poate avea atât asupra mamelor, cât și a bebelușilor lor, așa că speră ca anticorpii găsiți în laptele matern al femeilor care au fost testate pozitiv COVID-19 să poată ajuta la tratarea virusului COVID-19. În prezent, Lars Bode cercetează dacă mamele pot transmite virusul sau nu prin intermediul laptelui matern, deși Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au spus că este puțin probabil.

Conexiunile potențiale dintre laptele matern și COVID-19

Există o mulțime de alte componente magice în laptele matern care fac mai mult decât să ajute sugarul să crească”, a spus Bode. "Acestea protejează într-adevăr sugarul și mama de mai multe boli - de la anumiți agenți patogeni, la bacterii și viruși - și de aici începe povestea: de ce suntem atât de interesați de acest subiect când vorbim de coronavirus."

Rebecca Powell, imunolog ce studiază laptele uman și profesor asistent la Spitalul Mt. Sinai din New York, studiază și conexiunile potențiale dintre laptele matern și COVID-19. Recent, a lansat un apel pe rețelele de socializare care a îndemnat mamele ce alăptează și trăiesc în zona New York, și cred că au - sau se recuperează - de COVID-19, să-și doneze laptele, astfel încât să poată cerceta dacă există sau nu anticorpi în probele utilizate pentru tratarea virusului.

În acest moment, Powell oferă femeilor care alăptează și trăiesc în New York, 5 dolari pe uncie de lapte donat, și preia de la mame chiar ea laptele. În plus, acceptă mostre și de la mamele care trăiesc în afara orașului New York, dacă au COVID-19, sau suspectează că ar putea să o aibă sau au un risc ridicat de expunere.

"Există o mulțime de femei care alăptează, se infectează și ar fi dispuse să doneze laptele - vă pot spune asta pentru că primesc sute de e-mailuri de mame care vor să participe, iar multe dintre ele suspectează o infecție sau sunt testate pozitiv", a spus ea pentru Vice. "Ele există și nu cred că ar trebui trecute cu vederea."

Anticorpii din laptele matern vs cei din sânge

Pentru Powell, studiul anticorpilor care ar putea fi prezenți în laptele matern este de neprețuit, mai ales având în vedere o constatare recentă din China. Acolo, cercetătorii de la trei spitale au extras sânge de la pacienții care și-au revenit din COVID-19, au scos anticorpii și i-au injectat la zece pacienți grav bolnavi. Deși cercetarea este preliminară, pacienții care au primit injecția - cunoscută sub numele de "plasmă convalescentă" - au avut mai puține simptome, acestea fiind diminuate, potrivit unui studiu realizat în Proceedings of the National Academies of Sciences.

Potrivit Powell, natura durabilă a anticorpilor găsiți în laptele matern ar putea face o transfuzie la pacienții infectați și mai eficientă, comparativ cu cei din sânge. Este crucial ca profesioniștii interesați de plasmă convalescentă să nu ignore anticorpii la fel de puternici din laptele uman.

Citeste si Ce se intampla daca mama este infectata cu coronavirus? Poate continua alaptarea bebelusului sau?

Etapele alăptarii si nevoile bebelusului

Furia laptelui sau cand laptele vine cu nerabdare: ce e de facut
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare 
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare

 Verifica ultimele stiri despre coronavirus in Romania pe topicurile de discutii 

Coronavirusul este și in Ro

Ce facem în situații de criză - COVID 2019

► Citeste si Coronavirusul si sarcina. Sfaturi importante pentru gravidute si intreaga familie de la medicul ginecolog

Despre CORONAVIRUS in Romania

Coronavirusul si gripa - asemanari si diferente

Coronavirusul si copiii - patru masuri esentiale pentru a-i proteja. Sfaturi de la UNICEF

Ce este coronavirus, virusul al carui focar a inceput in China si cum ne putem feri

Protejeaza-te impotriva coronavirusului cu un simplu pas

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
surse de informatii
vice.com, pnas.org, cdc.gov, popsugar.co.uk

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII