Nu amana prima sarcina dupa 35 de ani. Iata ce situatii sau riscuri pot aparea.

Nu amana prima sarcina dupa 35 de ani. Iata ce situatii sau riscuri pot aparea.

Nu amana prima sarcina dupa 35 de ani. Iata ce situatii sau riscuri pot aparea.

Fă primul copil între 20 și 35 de ani: respectă termenul sau riști să nu mai poți deveni mămică, spun medicii...

Medicii sunt preocupați de ratele de infertilitate în rândul celor care întârzie să-și formeze o familie, precum și de riscurile cu care se confruntă mamele mai în vârstă dar și bebelușii lor.

- vei citi:
Vârsta optimă pentru o sarcină este între 20 și 35 de ani
Prețul pe care îl plătesc graviduțele ce au peste 35 de ani
Mamele celebre ar putea afecta în mod nejustificat percepția femeilor despre maternitate

Vârsta optimă pentru o sarcină este între 20 și 35 de ani

Tot mai multe femei amana prima sarcina dupa implinirea varstei de 30 de ani. Daca acum 40 de ani majoritatea femeilor aveau prima sarcina in decenoi 20-30 de ani de varsta, acum deceniul 30-40 este cel care aduna tot mai multe mamici. Insa, e bine sa intarziem prima sarcina dupa 35 de ani?

Citeste Sarcina intre 30-40 de ani: deceniul de aur al maternitatii

Cercetari recente si studii facute de Colegiul Regal de Obstetricieni și Ginecologi din Marea Britania - ne informează că este din ce în ce mai dificil pentru femei să rămână însărcinate după vârsta de 35 de ani. Iar cele care rămân însărcinate, se confruntă cu un risc mai mare de avort. Colegiul specifică „vârsta optimă” pentru o sarcină ca fiind între 20 și 35 de ani.

Ultimele sfaturi vin pe fondul îngrijorărilor medicale în ceea ce privește „epidemia sarcinii” la femeile de 30 de ani. Principalii obstetricieni și specialiști în fertilitate au avertizat adesea că femeile care evită să aibă copii până la 30 de ani „sfidează natura”.

Tratamentul de fertilitate are o rată de succes de 31% pentru femeile până la mijlocul anilor 30, dar scade la doar 5% pentru cele de 42 de ani și peste.

Prețul pe care îl plătesc graviduțele ce au peste 35 de ani

Deși majoritatea sarcinilor la femeile de peste 35 de ani se finalizeaza cu un bebe copil sănătos, experții spun că o parte dintre mamele mai în vârstă ar putea plăti un preț îngrijorător - cum ar fi diabetul și preeclampsia, sau un risc mai mare de complicații medicale.

Riscurile unei sarcini și nașteri pentru o femeie de 40 de ani sunt de de până la 5 ori mai mari decât la femeile de 20 de ani, deși riscurile absolute sunt încă destul de mici.

Citeste si Cand doresti prea tarziu un copil ...

El era îngrijorat că mamele celebre ar putea afecta în mod nejustificat percepția femeilor despre maternitate

Louise Silverton, o moasa celebra din Marea Britanie spune „Complicațiile sarcinii pot fi mai frecvente la femeile în vârstă. Au rate mai mari de inducere a travaliului și a nașterilor prin cezariană, care prezintă riscuri mai mari atât pentru mamă cât și pentru copil. În ciuda acestui fapt, susținem decizia unei femei de a alege când să conceapă. Multe femei consideră că trebuie să întârzie o sarcina până când circumstanțele lor o permit. Problema esențială este că ar trebui să primească informații solide despre riscurile de a naște la o vârstă mai înaintată”.

Ea a spus că tendința de a întârzia o sarcină a avut un impact asupra serviciilor de asistență medicală.

Unitățile de maternitate trebuie să aibă personal adecvat pentru a răspunde „cerințelor complexe” ale mamelor mai în vârstă.

Ai peste 40 de ani si vrei sa devii (iar) mamică?

Avem o  veste bună pentru femeile care doresc sa devină mame după varsta de 40 de ani: un studiu recent arată ca femeile peste 40 de ani care nasc copii fără ajutorul medicamentelor de fertilitate sau al altor proceduri de reproducere asistată tind sa traiasca mai mult. Citeste si Sarcina intre 40-50 de ani: riscuri dar si vesti bune
 

Riscurile maternitatii dupa 35 de ani

In tarile dezvoltate dar si in Romania- in ultimul deceniu, femeile aleg tot mai des sa aduca un copil pe lume dupa varsta de 35 de ani. Cariera, asigurarea unui confort sau pur si simplu alte prioritati, sunt elemente decizive care influenteaza varsta la care ele vor deveni mame. Desigur, a aduce un copil pe lume este o alegere foarte importanta a fiecarei femei/familii. Este insa - sau nu riscant?  Desprecopii.com trece in revista riscurile reale ale maternitatii de dupa 35 de ani.

 Grupuri de suport si intelegere: Asteptand o comoara in viata noastra

 Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infrunta cu curaj drumul acesta.

Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII