Conceptia unui bebelus - iata de ce ar trebui ca barbatii sa poarte boxeri si sa doarma dezbracati

Conceptia unui bebelus - iata de ce ar trebui ca barbatii sa poarte boxeri si sa doarma dezbracati

Conceptia unui bebelus - iata de ce ar trebui ca barbatii sa poarte boxeri si sa doarma dezbracati

Cand e vorba despre conceperea unui bebelus, bărbații ar trebui să poarte boxeri și să doarmă dezbrăcați - asta pentru sănătatea spermatozoizilor, spun cercetătorii.

S-a bănuit de mult timp că lenjeria de corp pe care o folosesc bărbații poate afecta calitatea spermatozoizilor, iar acum, noi cercetări au susținut ideea că bărbații ar trebui să doarmă dezbrăcați... dacă își doresc copii.

- vei citi:
Tipul de lenjerie este asociat cu calitatea lichidului seminal
Lenjeria ar putea aduce beneficii considerabile pentru fertilitatea bărbaților
Oare trecerea la boxeri îi ajută pe bărbați să conceapă mai repede?

Tipul de lenjerie este asociat cu calitatea lichidului seminal

Conform unui studiu recent publicat pe ScienceAlert, bărbații care au purtat boxeri în timpul zilei și nimic la culcare, au avut un nivel semnificativ mai scăzut de ADN deteriorat al spermatozoizilor, comparativ cu cei care au purtat chiloți strânși în timpul zilei dar și noaptea. Deteriorarea ADN-lui din spermă (fragmentare ADN) poate împiedica procrearea și poate duce la un risc mai mare de avort spontan.

„În rândul bărbaților din populația generală care încearcă să conceapă un copil, tipul de lenjerie purtată în timpul zilei și noaptea este asociată cu calitatea lichidului seminal”, a declarat cercetătorul principal Katherine Sapra de la Institutul Național al Sănătății Copilului și Dezvoltare Umană din SUA. „Se observă parametrii mai buni ai calității spermatozoizilor la bărbații care poartă boxeri în timpul zilei și nimic pe timpul nopții.”

Studiul a urmărit 500 de bărbați pe parcursul unui an, luând notă de alegerile lenjeriei de corp și de calitatea spermatozoizilor.

Lenjeria ar putea aduce beneficii considerabile pentru fertilitatea bărbaților

Cercetătorii au descoperit că cei care dormeau dezbrăcați și purtau boxeri în timpul zilei, au prezentat o fragmentare a ADN-ului cu 25 la sută mai puțin decât cei care au optat pentru lenjerie strânsă. Deși dimensiunea eșantionului din studiu a fost relativ mică, este o dovadă suplimentară că, atunci când vine vorba de articole de îmbrăcăminte, acestea ar putea aduce beneficii considerabile pentru fertilitatea bărbaților.

„Știm de ceva timp că bărbații care cresc temperatura testiculelor, fie prin expunerea la căldură la locul de muncă, fie prin purtarea de lenjerie strânsă, au o calitate a spermei mai slabă comparativ cu bărbații ale căror testicule sunt expuse la o temperatură mai scăzută”, a spus Allan Pacey, expert în fertilitatea masculină la Universitatea Sheffield din Marea Britanie, care nu a fost implicat în studiu. „Ceea ce nu s-a arătat niciodată în mod adecvat, este dacă bărbații pot îmbunătăți lucrurile schimbând alegerea lenjeriei, dar acest studiu - deși este destul de mic - oferă o modalitate de a sugera că este adevărat.”

Oare trecerea la boxeri îi ajută pe bărbați să conceapă mai repede?

Dincolo de o simplă analiză a calității spermei, cercetările viitoare ar oferi o perspectivă și mai valoroasă dacă s-ar concentra pe cuantificarea efectelor alegerii lenjeriei. „Ceea ce trebuie să vedem este dacă trecerea la boxeri îi ajută să conceapă mai repede decât bărbații ce au purtat lenjerie strânsă”, a spus el.

Dar între timp, potențialii tăticiii - sau bărbații care doresc pur și simplu să aibă grijă de sănătatea spermatozoizilor lor - nu au nimic de pierdut prin adoptarea unui stil mai flexibil, știind că, în acest sens, pot proteja capacitatea de procreare.

Baile fierbinti reduc fertilitatea barbatilor

Descoperirile efectuate in urma unui studiu de trei ani sustin sfaturile actuale ale specialistilor, conform carora barbatii ar trebui sa evite „supraincalzirea“ propriei sperme. Numarul spermatozoizilor a crescut cu pana la 491% la 5 din 11 barbati cu probleme de fertilitate, dupa ce timp de cateva luni au renuntat sa mai faca bai fierbinti in cada.

Iata mai multe informatii despre problemele de fertilitate ale barbatilor.

Tot despre infertilitatea la barbati cititi:

Infertilitatea la barbati: 10 cauze care o pot provoca, iar unele din ele sunt foarte comune
Disfunctia erectila masculina
Radiatiile produse de conexiunile WiFi pot influenta calitatea spermei
Branza scade dramatic fertilitatea barbatilor
Infertilitatea masculina, noi frontiere depasite
Alimente care maresc calitatea spermei
Laptopul poate afecta calitatea spermei!
Spermograma

Citeste Ceasul biologic al barbatilor ticaie dupa 41 de ani

Autor: Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII