De ce atat de multi bebelusi se nasc dimineata, in jurul orei 8:00?

De ce atat de multi bebelusi se nasc dimineata, in jurul orei 8:00?

De ce atat de multi bebelusi se nasc dimineata, in jurul orei 8:00?

Ca oameni, viețile noastre sunt pline de rutine, obiceiuri și programe. Sunt momente în care ne trezim, mergem la școală sau la muncă sau la sală. Avem rutine în jurul pauzelor de cafea și întâlnirilor.

Cu toate acestea, există unele lucruri care ne rup rutina. Multe familii povestesc despre copilul care s-a născut la câteva minute după ce mama a ajuns la spital, cu tatăl conducând emotionat cu viteză în miez de noapte...

- vei citi:
În septembrie se nasc mai mulți copii decât în ianuarie
Tipul de naștere afectează ora nașterii
Există foarte puține nașteri prin cezariană noaptea
Despre nastere merita citit si...

În septembrie se nasc mai mulți copii decât în ianuarie

Pe baza poveștilor pe care le împărtășim, ar fi ușor să ne imaginăm că atunci când se naște un copil este întâmplător. În SUA, de exemplu, săptămânile din septembrie au cu 5 până la 10 la sută mai multe nașteri decât săptămânile din ianuarie. 12.000 de bebeluși se nasc într-o zi tipică de marți, comparativ cu 8.000 într-o zi tipică de sâmbătă. Șaizeci la sută dintre bebeluși se nasc în timpul zilei, între 6 A.M. și 6 P.M. Și, de 3,5 ori mai mulți bebeluși se nasc exact la 8:00 A.M.

Graficul de mai jos (dezvoltat de Nadieh Bremer și Zan Armstrong pentru Scientific American Iulie 2017) relevă aceste modele de naștere obișnuite. Acesta arată ce minute din zi, ore din săptămâna și săptămâni ale anului sunt mai frecvente sau mai puțin obișnuite decât media.

Există un ritm la fiecare scară de timp. De exemplu, doar 20 la sută mai mulți bebeluși se nasc în cea mai populară săptămână decât cel mai puțin populară. În fiecare dimineață a săptămânii, există un vârf mare în jurul orei 8 A.M.

De ce există o diferență atât de mare în numărul de bebeluși născuți în anumite momente ale zilei decât alții?

Tipul de naștere afectează ora nașterii

În S.U.A., 32 la sută dintre nașteri sunt cezariene, alte 18 la sută sunt rezultatul travaliului indus și 50 la sută sunt naturale (naștere vaginală). Dacă descompunem datele după metoda de naștere, vedem un ritm distinct pentru fiecare tip de naștere. Împreună, aceste trei modele care se intersectează creează modelul general pe minut pe care îl vedem: mai puține nașteri pe timp de noapte și un vârf imens dimineața.

Nașterile induse arată, de asemenea, un model distinct în fiecare zi. Cu toate acestea, există mai puține ore de vârf, de la doar 1 până la 6 P.M. Diferența este, de asemenea, mai mare, cu 220 la sută mai mulți copii născuți pe minut în orele de vârf decât între 6 și 7 A.M. Pentru 50 la sută dintre bebelușii născuți fără intervenție, există un tipar de noapte / zi. Aproximativ cu 20 până la 30 la sută mai mulți bebeluși se nasc pe minut între 6:45 A.M. și 6 P.M. decât în ​​timpul nopții.

Din punct de vedere medical, există un decalaj lung și variabil între momentul inducerii travaliului și momentul nașterii. Așadar, profesioniștii din domeniul medical ar putea induce travaliul în speranța că bebelușul se va naște în timpul unei zile de lucru, atunci când există mai mult personal la îndemână.

Există foarte puține nașteri prin cezariană noaptea

Aproximativ de 10 ori mai mulți bebeluși se nasc pe minut în timpul vârfului dimineții devreme decât în ​​mijlocul nopții. În timp ce unele cezariene sunt efectuate din cauza unei urgențe în timpul nașterii, majoritatea sunt programate din motive variate. Prin urmare, atunci când are loc o cezariană, este puternic influențată de programele spitalicești și de săptămâna de lucru, așa cum este valabil pentru orice altă procedură medicală planificată.

Aceste trei metode de livrare au modele zilnice diferite, deoarece diferiți factori le influențează calendarul: o naștere naturală; o întârziere după inducerea travaliului; sau o intervenție chirurgicală programată. Împreună, aceste trei tipare se combină. De exemplu, ora cu cele mai multe nașteri pe săptămână, Luni între orele 8 și 9 A.M., este condusă în cea mai mare parte de nașterea prin cezariană.

După-amiaza devreme, de la 2 la 3 P.M. în zilele lucrătoare, rata generală este de până la 1,4 ori rata medie. În această oră, toate tipurile de nașteri sunt crescute: cezariana este de 1,4 ori media; inducerea este de două ori decât media; iar nașterea fără intervenție este de 1,2 ori mai mare decât media. Toate cele trei metode de naștere sunt, de asemenea, mai puțin frecvente noaptea decât în ​​timpul zilei, deși diferența este cea mai mare pentru inducții și cezariene.

Când ne uităm la numărul de bebeluși născuți pe minut, și nu doar pe zi sau săptămână, descoperim că majoritatea se nasc ziua. Nu ne putem abține să ne întrebăm, de ce? Ce provoacă aceste nașteri? Dezagregarea nașterilor relevă faptul că fiecare metodă de naștere are un model zilnic distinct. Și, în plus, putem vedea acum cum se combină aceste trei tipare distincte pentru a crea modelul general pe minut. Aceasta duce la o relație mai generală între copii când se nasc și cum se nasc. Drilling down nu luminează doar detaliile, ci sugerează o nouă modalitate de a vedea imaginea cea mai mare.

Cate operatii de cezariana poate avea o femeie ?

Cate nasteri prin cezariana poate avea o femeie ? Pentru unele femei, riscul de a avea complicatii chirurgicale - cum ar fi infectia sau sangerari abundente - creste doar usor de la o cezariana la alta.  Desi nu s-au facut suficiente cercetari pentru a demarca o limita a numarului operatiilor cezariene care pot fi facute in conditii de siguranta, cele mai multe femei pot avea 3 nasteri prin aceasta metoda.

Fiecare operatie de cezariana, este in general, mai complicata decat anterioara. Citeste mai departe aici.

Despre nastere merita citit si:

Ameliorarea durerilor la nastere
11 informatii despre epiziotomie
Anestezia epidurala
Nasterea de urgenta acasa
Nasterea prin cezariana
Semne prevestitoare nasterii
Travaliul prematur
Nasterea vaginala (naturala) dupa o operatie cezariana
Fiti barbate fetelor!
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea pas cu pas
Revenirea la normalitate dupa o nastere
Travaliul de la A la Z
Refacerea dupa o nastere prin cezariana
Cezariana si legatura cu copilul

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau in primul an de viata - saptamana de saptamana

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici

 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: sursa - Centers for Disease Control and Prevention

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII