De ce nu le place femeilor sa faca dragoste?

De ce nu le place femeilor sa faca dragoste?

De ce nu le place femeilor sa faca dragoste?

  • Pare a fi o intrebare retorica sau, oricum, lipsita de sens la prima vedere. Se stie insa ca, statistic vorbind, femeile au mai des decat barbatii probleme legate de scaderea libidoului, pe care le mascheaza in diverse moduri, mai mult sau mai putin abile. Unele inventeaza o durere de cap, altele se plang ca sunt prea obosite& niciuna nu vrea sa recunoasca faptul ca nu are chef sa faca dragoste

Pare a fi o intrebare retorica sau, oricum, lipsita de sens la prima vedere. Se stie insa ca, statistic vorbind, femeile au mai des decat barbatii probleme legate de scaderea libidoului, pe care le mascheaza in diverse moduri, mai mult sau mai putin abile. Unele inventeaza o durere de cap, altele se plang ca sunt prea obosite& niciuna nu vrea sa recunoasca faptul ca nu are chef sa faca dragoste.
 

La prima vedere pare un simplu moft, un capriciu sau o stare trecatoare. Totusi, specialistii sustin ca s-ar putea sa existe anumite motive medicale pentru care femeile inventeaza scuze pentru a nu face dragoste cu partenerii lor. Se pare ca exista o diferenta destul de mare intre creierul femeilor cu un libidou scazut si cel al celor care au un comportament sexual normal. Ceea ce ucide pasiunea este faptul ca sangele nu ajunge la anumite celule din creier in timpul momentelor de intensitate sexuala, fapt ce ar putea explica motivul pentru care unor femei nu le place sa faca dragoste.

Cercetatorii de la Universitatea din Detroit au comparat creierul unor femei diagnosticate cu o forma de libidou scazut, cunoscuta drept apetit sexual hipoactiv, cu cel al unor femei cu un libidou normal, printr-un experiment inedit. Femeile au vizionat filme erotice, apoi cate un ecran alb, in timp ce creierul le era scanat cu aparate speciale. Experimentul a relevat faptul ca in timpul scenelor pasionale, creierul femeilor cu un libidou normal a inregistrat o crestere a fluxului sangvin in anumite parti, in timp ce femeile cu un libidou scazut nu au avut nicio reactie de acest gen.

Pe de alta parte, unii medici sustin ca libidoul nu are nicio legatura cu circulatia sangvina si ca inventarea acestei legaturi are drept scop marirea vanzarilor de medicamente cu efect de tip Viagra, concepute special pentru femei. Totusi, identificarea unor cauze psihologice ale fenomenului care, in mod cert, exista, este un indiciu al faptului ca nu este vorba doar de o boala falsa. 

E greu de spus ce anume le determina pe femei sa nu isi mai doreasca sa faca dragoste cu partenerii lor, chiar daca flacara iubirii inca nu s-a stins. Poate ca de aceea, dincolo de un diagnostic mai mult sau mai putin real, este nevoie de o anumita intelegere din partea acestora din urma. In fond, ideea de cuplu presupune si depasirea unor astfel de momente.

Va recomandam sa mai cititi:

Jurnale intime
Cum am devenit personaj de roman
Cat de anonim e virtualul?
Cum sa evadezi din provincie?
O caut pe Paula!

Suflet fericit
O cana de ceai pentru suflet
Şi încă odată, Adam a dat, bucuros, Raiul....
Apa de flori de portocal
Lectiile pe care ni le da budismul
Fericirea si sanatatea dumneavoastra
Decizii  banale care ne schimba viata
Gandeste optimist si vei fi mai fericita
Invata to let go

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII