Nu am știut că recuperarea după naștere este cu MULT mai grea decat travaliul - confesiuni de mamică

Nu am stiut ca recuperarea dupa nastere este cu mult mai grea decat travaliul - confesiuni de mamica

Nu am știut că recuperarea după naștere este cu MULT mai grea decat travaliul - confesiuni de mamică

In timpul sarcinii singura mea grija era emotia si frica pentru travaliu și naștere. Dar nimeni nu mi-a spus că trebuie să mă pregătesc și pentru recuperarea de după naștere... iar aceasta a fost mai grea decât a da naștere copilului.

Știam că recuperarea nu va fi floare la ureche .... deoarece aveam de împins afara un copil de 3 kg și un pic. Totuși nu m-am gândit prea mult la asta. Eram o fată puternică și știam că pot suporta durerea. Procesul meu de gândire a fost: „Hai să trec și pe asta o data!” Ei bine, cred că am fost puțin optimistă cu privire la modul în care va decurge recuperarea...

- vei citi:
Chiar înainte de a rămâne însărcinată am știut că travaliul o să doară
Nimeni nu mi-a spus că recuperarea după naștere va fi atât de dureroasă
La naștere am avut o ruptură de gradul 4
După naștere, nimănui nu-i păsa de cum mă simțeam eu
Acum am patru copii perfecți și minunați

Chiar înainte de a rămâne însărcinată am știut că travaliul o să doară

Pana sa raman insarcinata si chiar in timpul sarcinii, ma intriga sa vad femei la televizor trecând prin cea mai mare durere din viața lor și le vedem durerea pe chip. Auzim femei spunând că travaliul și nașterea este cea mai puternică durere pe care au simțit-o vreodată. Când rămâi gravidă, te pregătești pentru travaliu. Unele femei chiar sunt îngrozite să treacă prin travaliu din cauza durerii. Mă pregăteam pentru durere, dar știam că vor fi vreo 12 ore în care le voi avea și apoi vor trece. Îmi voi ține copilul dulce în brațe și viața va fi mai bună.

Nimeni nu mi-a spus că recuperarea după naștere va fi atât de dureroasă

Știam că recuperarea va fi puțin dificilă, deoarece aveam de împins un copil de 3 kg și un pic. Totuși nu m-am gândit prea mult la asta. Eram o fată puternică și știam că pot suporta durerea. Procesul meu de gândire a fost: „Hai să trec și pe asta o data!” Ei bine, cred că am fost puțin optimistă cu privire la modul în care va decurge recuperarea.

Da, travaliul a fost greu. Epidurala nu a funcționat așa că am simțit toate durerile. Nașterea a fost destul de traumatică, deoarece fiul meu avea 4.5 kg... nu 3 kg cum credeam, iar capul său avea peste 40 cm. A fost greu și am împins timp de o oră și jumătate. Nimeni nu mi-a spus că recuperarea va fi atât de dureroasă. Poate este din cauză că nimeni nu a vrut să mă sperie...

La naștere am avut o ruptură de gradul 4

Nu am crezut niciodată că recuperarea va fi dificilă, deoarece voi avea un copil total grozav, cum ar putea fi greu? Ei bine, vă voi spune de ce este atât de greu! Am avut o ruptură de gradul 4. Deci, o mulțime de cusături. M-a durut să stau pe șezut, m-a durut să mă rostogolesc și nu am putut șterge vreo 6 săptămâni. Am folosit tone de spray pentru amorțeală, practic stăteam pe gheață 24-7 timp de aproximativ 7 săptămâni. Am luat medicamente puternice pentru durere, deoarece a fost atât de rău. Există atât de multe alte lucruri pe care trebuie să le faci în procesul de recuperare... trebuie să te descurci cu furia laptelui, uterul se contractă în timp ce îți alăptezi copilul, ceea ce doare grozav de tare, apoi sfârcurile te dor când alăptezi și poți avea mastită (eu de vreo 5 ori doar...).

Citeste si: Epiziotomia: ce este, de ce se face si ce trebuie sa stii

După naștere, nimănui nu-i păsa de cum mă simțeam eu

Vei avea des schimbări de dispoziție, dureri de cap și acnee! Apoi, părul cade și el. Părul meu a început să cadă în ciorchine masive. Scurgerea era mereu înfundată din cauza căderii părului. Apoi, ai un om minuscul care trebuie hrănit, spălat, alinat fiindcă plânge mult - plus o mulțime de scutece de schimbat. Și atunci nimănui nu-i păsa de cum mă simțeam eu. Întrebau despre copil, despre cât de mare a crescut și dacă doarme noaptea. Îmi spuneau cât de drăguț era și îmi ofereau sfaturi nesolicitate. Dar nimeni nu ar fi spus „Tu cum te simți?” Dacă cineva m-ar fi întrebat cum mă simțeam, probabil că aș fi început să plâng instant.

Citeste si: Depresia postpartum - de ce este important sa o depistam la timp si ce trebuie sa stii

Acum am patru copii perfecți și minunați

De atunci am mai avut trei copii. Am patru copii perfecti si minunati. Și pot spune sincer că recuperarea este mult mai grea decât travaliul. De fapt, îmi place foarte mult travaliul și nașterea. Ador emoția și ador sentimentul de a aduce pe lume un copil. Recuperarea nu este un lucru pe care îl aștept cu nerăbdare și un lucru de care mă tem cu fiecare sarcină.

Sigur vrei sa stii si aceasta informatie Prima menstruatie dupa nasterea bebelusului

Dupa nastere: Iata ce se intampla cu corpul tau mamico si la ce trebuie sa te astepti

Dupa nastere, fiecare mamica ar trebui sa se simta ca intr-un nor roz de de fericire. In mare parte, asa te simti - ai un sentiment urias de fericire si de eliberare mentala. Cu siguranta ai avut o serie de temeri inaintea nasterii iar acum, ca totul s-a terminat cu bine, rasufli usurata.  Dar, sa nu uitam si de epuizare, si de hemoragia postpartum, de vindecarea ranilor, fie ca e de la epiziotomie, fie de la taietura cezarianei.

Iata ce se intampla cu corpul unei mamici, imediat dupa nasterea bebelusului.

Dupa nastere: Iata ce se intampla cu corpul tau mamico si la ce trebuie sa te astepti

Dupa nastere, fiecare mamica ar trebui sa se simta ca intr-un nor roz de de fericire. In mare parte, asa te simti - ai un sentiment urias de fericire si de eliberare mentala. Cu siguranta ai avut o serie de temeri inaintea nasterii iar acum, ca totul s-a terminat cu bine, rasufli usurata.  Dar, sa nu uitam si de epuizare, si de hemoragia postpartum, de vindecarea ranilor, fie ca e de la epiziotomie, fie de la taietura cezarianei. Iata ce se intampla cu corpul unei mamici, imediat dupa nasterea bebelusului. 

Despre recuperarea dupa nastere, mai poti citi

Refacerea dupa o nastere prin cezariana

Corsetul sau centura postpartum: despre rol, cât timp trebuie purtat și cum trebuie ales

Hemoragia postpartum: Am crezut că voi muri - sau povestea reală și infricoșătoare a unei mamici

Viata sexuala dupa operatia de cezariana - cat de curand va reveni la normal? Iata sfatul medicului

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII