Este epidurala la nastere dureroasa? Iata ce ne spune medicul

Este epidurala la nastere dureroasa? Iata ce ne spune medicul

Este epidurala la nastere dureroasa? Iata ce ne spune medicul

Este epidurala dureroasa? Iata ce ne spune medicul

veti citi
Anestezia epidurala la nastere
Este epidurala dureroasa?
Alternative la anestezia peridurală / epidurală
Despre epidurala

Anestezia epidurala la nastere

Daca esti insarcinata si vrei sa nasti cu cat mai putine dureri, prima optiune este anestezia epidurala.

Aceasta este de fapt o injectie (sau cateter). Acul este introdus in zona coloanei vertebrale - dar nu in maduva. In prezent, multor femei li se injecteaza initial o doza de anestezic pentru calmarea durerii si apoi alte doze consecutive pentru a le linisti in perioadele de travaliu.

In unele spitale se fac epidurale in urma carora femeile se pot deplasa - acestea anihileaza durerea dar nu si muschii. Asta inseamna ca gradida se poate plimba sau cel putin are un control asupra picioarelor - ca sa poata impinge bebelusul cat mai eficient. Altfel, este mai greu sa impingi copilul daca esti complet amortita.

Calmarea durerii prin anestezie epidurala este o alegere in continua crestere pentru femeile aflate in travaliu. Aproape o treime din femeile care nasc au o epidurala iar aceasta metoda este foarte intalnita pentru mamele care nasc pentru prima oara. Pentru femeile care nasc prin cezariana, anestezia epidurala este in mod cert o alternativa preferabila anesteziei generale, permitand mamelor sa isi vada copii, sa ii tina in brate si sa ii alapteze foarte repede dupa nastere.

Este epidurala dureroasa?

Da, injectia epidurala poate fi dureroasa. Acul este mare insa pentru ca injectia se face in spate, e mai greu sa il vezi dar mai intai se face o injectie locala inainte de a fi introdus acul cel mare.
Insa chiar daca injectia epidurala este cam dureroasa - toata lumea este de acrod ca durerea provocata de o epidurala este preferabila celei provicate de travaliu.

Alternative la anestezia peridurală / epidurală

Anestezia peridurala / epidurala este una dintre metodele curente folosite pentru a elimina durerea din prima faza a travaliului, in cazul nasterii vaginale. Desi este o metoda de indepartare a durerii folosita pe scara larga, a fost de multe ori pusa sub semnul intrebarii, specialistii fiind in cautare si de alte metode care sa indeparteze sau sa diminueze durerile chinuitoare din timpul travaliului. Doua dintre ele sunt folosite din ce in ce mai des de catre viitoarele mamici citeste mai departe aici>

Despre epidurala, mai poti citi

Anestezia epidurala: tot ce trebuie sa stii in avans

Cat de dureroasa e nasterea? Si este cea mai mare durere care exista?

Nasterea naturala fara medicamente sau epidurala - cum este si la ce trebuie sa te astepti

Deci eu cum voi naste? Intrebarile si dilemele unei graviduțe

Sarcina se apropie de final si in curând voi naște.  Dar cum e cel mai bine sa nasc? Ce tip de naștere mi s-ar potrivi mie și bebelușului meu cel mai bine? In ce fel e cel mai bine să nasc?

Am citit despre modalitatile de nastere pe Desprecopii, am cautat pe internet, am tot vorbit cu fete care au nascut, am discutat si cu medicul, si cu mama si cu sotul despre metoda prin care voi naste. Mi se pare cea mai grea decizie pe care trebuie s-o iau. Pana la urma decizia imi apartine, nu conteaza ce ma sfatuiesc ei. Fiecare cu organismul ei, cu puterea ei de a face fata durerii, stresului si umilintei.
Iata argumentele pro si contra ambelor metode de a aduce pe lume copii: 

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Desprecopii.com
Articol revizuit de Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, Toate drepturile rezervate (c) 2020
referinte medicale:
Academia Americana de Pediatrie,
WebMd 2019,
Jurnal de Ginecologie - New York

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII