Cat creste in greutate si lungime bebelusul de 3 luni? Iata care sunt valorile medii si ce trebuie urmarit.

Cat creste in greutate si lungime bebelusul de 3 luni? Iata care sunt valorile medii si ce trebuie urmarit.

Cat creste in greutate si lungime bebelusul de 3 luni? Iata care sunt valorile medii si ce trebuie urmarit.

Bebelușul continuă să crească rapid în greutate și lungime la 3 luni. Dar cum și cât de mult va crește, află în continuare...

- vei citi:
Cât de mult va crește bebelușul la 3 luni?
Ar trebui să fiu îngrijorată?
Ce urmează după vârsta de 3 luni?
Bebelusul la 3 luni - avem deja un program si incepem sa recunoastem lumea

Cât de mult va crește bebelușul la 3 luni?

Primele câteva luni de viață sunt o perioadă de creștere rapidă. Bebelușul tău va câștiga aproximativ:

2,5 până la 3,8 centimetri în lungime

681 - 907 grame în greutate

Acestea sunt doar medii - bebelușul poate crește ceva mai repede sau mai lent și este posibil să aibă pusee de creștere - infografic al acestora aici.

Bebelușul tău poate trece prin perioade de foame mai mari și agitație

Acest apetit crescut înseamnă că bebelușul tău trece printr-o perioadă de creștere rapidă (un puseu de creștere). Dacă alăptezi, s-ar putea să observi că vrea să sugă mai des (uneori la fiecare oră!) în anumite perioade ale zilei. Bebelușii hrăniți cu formulă pot dori să mănânce mai des sau vor bea mai mult decât de obicei în timpul hrănirii.

Vei învăța să observi semnele care spun că bebelușului îi este foame sau când este sătul

Vei știi că bebelușului tău îi este foame atunci când pare neliniștit, plânge mult, își scoate limba sau își suge mâinile și buzele. Vei știi că bebelușul tău este plin atunci când nu mai este interesat de păpică sau adoarme la sfârșitul unei sesiuni de hrănire. Nu uita: burtica bebelușului este foarte mică și trebuie să elimine aerul înghițit după alimentare, pentru a elibera gazele care pot provoca disconfort.

Citeste detalii aici Cum stim ca bebelusului ii e foame si cum este plansul de foame al bebelusului? Iata cum plange si cand e flamand.

Medicul pediatru va măsura greutatea, lungimea și circumferința capului copilului și va urmări creșterea acestuia pe o diagramă de creștere standardizată (există diferite diagrame pentru băieți și fete). S-ar putea ca al tău bebe să fie mare, mic sau mijlociu. Atâta timp cât acest model de creștere rămâne consecvent în timp, șansele sunt ca progresul copilului să fie unul bun.

Dacă bebelușul se naște prematur, creșterea și dezvoltarea nu trebuie comparate cu cea a unui copil născut la termen. Prematurii vor trebui urmăriți mai îndeaproape și ar trebui să fie cântăriți mai des în primele luni pentru a te asigura că se dezvoltă/crește în mod corespunzător. Au ceva de recuperat!

Ad-Extra3:

Bebe nu crește după grafic - Ar trebui să fiu îngrijorată?

Dacă bebelușul nu crește la rata preconizată sau dacă rata de creștere încetinește, medicul pediatru va dori să se asigure că bebelușul mănâncă suficient.

► Cat mananca un bebelus de 3 luni - vezi aici informatii complete: Iată cat mănancă bebelușul de 3 luni

Medicul te poate întreba mai multe despre:

De câte ori este alăptat pe zi - La vârsta de 3 luni, un bebe poate suge de aproximativ 8 ori într-o perioadă de 24 de ore; Bebelușii hrăniți cu formula mănâncă de obicei mai puțin frecvent, la fiecare 4 ore. Dacă bebelușul bea mai mult la un moment dat, el se va hrăni mai rar și va dormi mai mult noaptea.

Cât de mult lapte formulă/lapte muls bea copilul la fiecare hrănire - În general, un bebeluș alăptat timp de cel puțin 10 minute, ar trebui să pară mulțumit când a terminat de supt. Bebelușii hrăniți cu formulă vor bea până la 177–207 mililitri - unii mai mult și alții mai puțin - la fiecare hrănire. Mamele care alăptează pot beneficia de un consultant pentru alăptare pentru a crește confortul și a îmbunătăți tehnica.

Câte scaune are bebelușul în fiecare zi, volumul și consistența lor - Majoritatea bebelușilor vor avea 1 sau mai multe scaune zilnic, dar poate fi normal să treacă 1 sau 2 zile fără scaun dacă consistența este normală. Scaunele bebelușilor alăptați tind să fie moi, iar cele ale bebelușilor hrăniți cu formulă tind să fie puțin mai ferme, dar nu trebuie să fie dure!

De cele mai multe ori, creșterea unui bebeluș va fi urmărită pur și simplu în următoarele luni, în timpul vizitelor de rutină ale bebelușului la pediatru.

Ce urmează după vârsta de 3 luni?

Bebelușul tău va continua să crească în lungime și în greutate într-un ritm constant. Până la 4 luni, majoritatea bebelușilor își vor dubla greutatea de la naștere.

 Ai poze cu bebelusul tau - din a treia luna luna de viata? Trimite o poza si povesteste-ne ce amintiri ai de la aceasta varsta a bebelusului tau - la acest topic frumos pe forum: Bebelusi de 3 luni 

 Dezvoltarea pe saptamani a acestei luni:

Bebelusul la 9 saptamani
Bebelusul la 10 saptamani
Bebelusul la 11 saptamani
Bebelusul la 12 saptamani
Bebelusul la 13 saptamani

Bebelusul la 3 luni - avem deja un program si incepem sa recunoastem lumea

Bebelusul de 3 luni a ajuns la o piatra de hotar. Are deja tabieturile lui si un program cu care probabil parintii lui s-au obisnuit. La aceasta varsta bebelusul incepe sa recunoasca persoane si in special obiecte. Unii bebelusi au o paturica sau o jucarie preferata. Incercati la inceput sa-l obisnuiti pe cel mic cu babysitter-ul, dandu-i acestuia jucarioara preferata. Puteti sa lasati copilului o fotografie cu mami si tati sau un obiect care sa-i aduca aminte de dvs. In lipsa dvs. acestea il vor alina pe copil, chiar daca nu poate face inca legatura intre femeia zambitoare din poza si mami... Iata cum creste, cum se dezvolta, ce activitati adora si cat papa bebelușul la 3 luni.

 

 Despre stimularea bebelusului merita citit:

Activitati de joaca pentru bebelusi in a doua luna de viata
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
Bebelusii invata sa vorbeasca citind pe buze
Ce se intampla in mintea unui bebelus?

autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020
referinte medicale: Academia Americana de Pediatrie
articol aprobat de Medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII