Cum scap de burta dupa nastere? Sfaturi la obiect pentru un adio burticii postpartum
Esti mamica de bebelus? Felicitări! Corpul tău a trecut printr-o transformare uriasa și a născut o nouă ființă umană. Este incredibil!
Dar, dacă ești ca majoritatea mamelor, probabil că ai câteva „răni de luptă” pentru a dovedi prin ce ai trecut. Da, vorbim despre distracția postpartum, cum ar fi epuizarea, emoțiile, lacrimile ... și burtica postpartum. Cum scapam asadar de burtica care se incapataneaza sa ramana - dupa nasterea bebelusului? Iata niste sfaturi foarte la obiect.
- vei citi:
Ce s-a întâmplat cu burtica mea?
Știm cum ai obținut burtica - dar cum scapi de ea?
Exerciții fizice și o alimentație sănătoasă
Centurile postnatale sunt de ajutor?
Mănânci sănătos, faci exerciții fizice ... și burtica este încă acolo. Acum?
Ce s-a întâmplat cu burtica mea?
In primul rand, corpul tau este minuat pentru ca ti-a oferit un bebe scump. Deci incepe prin a-i multumi pentru ceea ce a făcut și să știi că o burtică plată după naștere este supraestimată și este mai degraba o imagine a celebrităților cu antrenori personali. După aceea, poți să îți iei inima în dinți știind că există lucruri pe care le poți face pentru a pierde greutatea extra care pare să stea cu încăpățânare pe mijlocul tău.
Ce s-a întâmplat cu burtica ta? Bebelușul s-a născut ... deci ce face ca burtica să tot fie umflată?
Ei bine, este puțin din toate. Te-ai îngrășat, ceea ce este normal. Iar mușchii tăi abdominali - două benzi paralele de mușchi - s-au întins.
Gândește-te la asta: nou-născutul mediu cântărește aproximativ 3,2 kilograme. Mușchii abdominali și țesutul conjunctiv au trebuit să se întindă pentru a face loc sarcinii. În același timp, intestinul subțire, colonul sigmoid și stomacul s-au mutat politicos pentru a oferi copilului mai mult spațiu. Pe lângă creșterea în greutate și întindere, corpul tău a produs hormoni pentru a face țesutul conjunctiv mai elastic.
Știm cum ai obținut burtica - dar cum scapi de ea?
Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi spune că, în funcție de indicele de masă corporală (IMC), ar fi trebuit să câștigi între 5 și 18 kilograme în timpul sarcinii. Vestea bună este că vei pierde din greutate imediat.
Mai întâi scapi de greutatea bebelușului - este evident. De asemenea, vei scăpa de încă câteva kilograme imediat când pierdeți sânge, lichide și lichidul amniotic. În prima săptămână după naștere, s-ar putea să constați că alergi mai des la baie și că, atunci când te trezești noaptea, ești transpirată. Acesta este modul în care corpul tău poate scăpa de lichidul în plus.
Până la sfârșitul primei luni, este posibil să fi scăpat până la 9 kilograme fără prea mult efort. Așteaptă încă 2 săptămâni pentru ca uterul să se micșoreze la dimensiunea inițială, iar burtica va părea mai plată.
Și dacă alăptezi, nu uita că alăptarea nu se rezumă doar la hrănire - s-ar putea chiar să te ajute să pierzi în greutate. Potrivit Academiei de Nutriție și Dietetică, mamele care alăptează folosesc zilnic 400 până la 500 de calorii pentru a face produce cantitatea completă de lapte de care au nevoie majoritatea copiilor de la naștere până la 6 luni.
Și cel puțin un studiu a arătat că mamele care alăptează exclusiv timp de mai bine de 3 luni tind să slăbească mai mult decât cele care nu alăptează. (Acestea fiind spuse, nu toate mămicile scapă rapid de kilogramele în plus în timpul alăptării.)
Majoritatea medicilor și kinetoterapeuților recomandă să aștepți 6 săptămâni înainte de a începe un program formal de exerciții fizice dacă ai avut o naștere vaginală necomplicată sau 8 săptămâni dacă ai avut o naștere prin cezariană.
Așadar, dacă la câteva luni postpartum te simți mai puternică, iată cum să fii proactivă și să-ți aduci greutatea pe linia de plutire.
Exerciții fizice și o alimentație sănătoasă
Exercițiul fizic și o alimentație sănătoasă te vor ajuta să te întorci la greutatea dinaintea sarcinii, în câteva luni. Dar dacă vrei să vezi acel abdomen plat, va trebui să faci câteva exerciții care vizează mușchii abdominali. Și iată secretul: nu te îndrepta imediat către abdomene.
Îți amintești de țesutul conjunctiv dintre benzile de mușchi care s-au întins? O mică întindere se întâmplă la toate sarcinile și este normal. Pe măsură ce țesutul începe să se vindece, se va repara singur. Dar cercetările arată că abdomenele făcute prea devreme după naștere, de fapt întind țesutul conjunctiv mai mult și îl fac mai subțire și mai slab. Nu este ceea ce vrei.
Pentru a începe cu exercițiile potrivite, trebuie să tonifiezi mușchii abdominali - abdominisul transvers. O modalitate bună de a începe este aceasta:
Întinde-te pe spate, așează picioarele pe podea și îndoaie genunchii.
Trage burtica spre coloana vertebrală și ridică pelvisul de pe podea.
Strânge fesele și stai așa timp de 5 secunde.
Continuă cu 5 seturi, cu 20 de repetări.
Citeste si Scrisoare catre corpul meu dinainte de sarcina
În termen de 8 până la 12 săptămâni, ar trebui să fii gata pentru exerciții abdominale mai profunde. Conform Consiliului american pentru exerciții, poți efectua exerciții abdominale de tonifiere musculară de 2-3 ori pe săptămână.
Iată câteva exerciții excelente pe care ai putea să le încerci:
Cu tălpile la o distanță egală cu lățimea șoldurilor, stai pe antebrațe și pe degetele picioarelor, astfel încât coatele să fie plasate în dreptul umerilor. Suge-ți burtica, strânge fesele - timp de 20 și crește durata timpului pe măsură ce devii mai puternică.
Culcă-te pe spate cu genunchii îndoiți și coapsele perpendiculare pe sol. Folosind abdomenul, adu genunchii spre piept. Ține-i timp de 2 secunde și repetă de 10 ori.
Intinde-te pe spate cu picioarele drepte. Ridică ambele picioare de pe podea și apoi fă foarfeca coborând și ridicând picioarele alternativ. Fă 15 până la 20 de repetări.
Dacă mușchii abdomenului sunt separați mai mult de 2 până la 2,5 centimetri - diastază rectă - și nu vezi nicio închidere a decalajului cu timpul și ajutorul exercițiul fizic, este posibil să ai nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a corecta acest lucru.
O dietă sănătoasă
Când ai grijă de un nou-născut 24/7, este tentant să ajungi la ciocolată și să alungi obiceiurile alimentare sănătoase - mai ales în miezul nopții. Iată câteva gustări ușoare, gustoase dar sănătoase:
cereale bogate în fibre, ideale pentru digestie și hormoni obosiți
legume și fructe
fulgi de ovăz instant
iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi presărat cu granola sau fructe uscate
Centurile postnatale sunt de ajutor?
Centurile postnatale vor sprijini stomacul și partea inferioară a spatelui și vor aplatiza burtica, dar nu-i va schimba forma. Mamele care au avut o naștere prin cezariană le vor adora pentru că pot ajuta la vindecarea inciziei.
Mănânci sănătos, faci exerciții fizice ... și burtica este încă acolo. Acum?
Dacă mai ai burtică la 3 sau chiar 6 luni postpartum, este normal. Zicala „9 luni pentru a o pune la punct; 9 luni pentru a o elimina” poate să nu fie o știință temeinică, dar a provenit din experiența multor mămici la fel ca tine.
Dacă simți că greutatea bebelușului a devenit parte din tine pentru totdeauna sau ai alte întrebări, adresează-te medicului pentru ajutor și rezistă tentației de a te compara cu alte mămici.
Citeste si Dupa nastere: Iata ce se intampla cu corpul tau mamico si la ce trebuie sa te astepti
Ai nascut de curand si inca nu scapi de kilogramele in plus? Iata 5 motive
Pentru multe proaspete mămici, poate fi frustrant să se confrunte cu kilogramele în plus persistente sau să se ocupe de hainele care nu se mai potrivesc.
Dar cele mai recente cercetări ne spun și de ce mămicile nu reușesc să slăbească după naștere...
Despre pierderea kilogramelor in plus, dupa nastere, mai cititi:
Despre cum se da lupta cu kilogramele, dupa nastere, cititi neaparat:
Tinerele mamici, silueta si vedetele
Sa scapam de kilogramele in plus, dupa nastere
Cum si cand ne recapatam silueta
321... start la dieta pentru proaspete mamici!
Interesant de citit: Probleme emotionale dupa nastere
Depresia postnatala, semne ingrijoratoare
Suprizele unei mamici incepatoare
Cauze ale starii depresive postpartum
Factori si mituri care pot contribui la depresia postnatala
Abuzul emotional si violenta domestica dupa nastere
Haideti alaturi de mamicile inteligente de bebelusi geniali:
Primele 365 de zile din viata unui bebelus nazdravan
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.
Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.
autor: Desprecopii.com -Toate drepturile rezervate (c) 2020
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII