Esti mami de bebelus? Iata ce riscuri aduc unghiile false - daca ai

Esti mami de bebelus? Iata ce riscuri aduc unghiile false - daca ai

Esti mami de bebelus? Iata ce riscuri aduc unghiile false - daca ai

Esti mami de bebe si te intrebi daca e ok sa ai unghii false? Există vreun adevăr în faptul că extensiile de unghii pot reprezenta un pericol pentru nou-născuți?

Răspunsul este DA -  pot exista unele pericole dacă nu iei măsuri suplimentare de precauție atunci când vine vorba de unghiile tale lungi și frumoase.  De la zgarieturi pe pielea fina a bebelusului pana la bacterii nocive care isi fac adapostul sub unghiile tale...

- vei citi:
Extensiile de unghii pot reprezenta un pericol pentru nou-născuți?
Zgârierea - primul pericol reprezentat de unghiile lungi
Bacteriile - un risc major pentru pielea nou-născutului
Când pot fi purtate unghiile false (lungi) în siguranță?

Deși există îngrijorări legate de purtarea unghiilor lungi în preajma unui nou-născut, atâta timp cât sunt luate măsuri de precauție, totul se reduce la cum se simte o mamă confortabil.

Purtarea unghiilor cu acril, gel sau a altor tipuri de unghii poate face o femeie să se simtă mai încrezătoare în sine. Este, de asemenea, o modalitate prin care ea poate să exprime cine este prin culoarea, designul sau lungimea unghiei pe care alege să o poarte. Iar cele au avut astfel de unghii ani de zile, s-au obișnuit deja să facă lucrurile într-un mod ușor diferit. Pur și simplu a devenit doar un mod de viață.

Extensiile de unghii pot reprezenta un pericol pentru nou-născuți?

În zilele noastre, femeile, în special vedetele, care au copii mici, au fost supuse unor jigniri pentru că purtau unghii lungi și ornamentate, deoarece par nesigure de purtat în preajma celor mici, în special a nou-născuților. Există vreun adevăr în faptul că extensiile de unghii pot reprezenta un pericol pentru nou-născuți? Răspunsul este da, pot exista unele pericole dacă o mamă nu ia măsuri suplimentare de precauție atunci când vine vorba de unghiile ei lungi și frumoase.

Zgârierea - primul pericol reprezentat de unghiile lungi

Pentru cele care poartă unghii de orice fel, cu cât sunt mai lungi, cu atât există un risc mai mare de a zgâria un nou-născut. Și pentru că pielea unui nou-născut este atât de sensibilă, chiar și cea mai mică zgârietură poate lăsa o amprentă.

Pentru cele care alăptează, mai ales atunci când sunt obosite și încearcă să-l facă pe bebeluș să se atașeze corect la sân, unghiile lungi pot zgâria ușor fața. În timp ce încerci să schimbi scutecul și cel mic se răsucește puțin, se poate întâmpla cu ușurință o zgârietură. Și, cu toate că acea simplă zgârietură nu ar fi dureroasă pentru un adult, poate fi chinuitoare pentru un nou-născut. Deoarece pielea lor încă se dezvoltă, orice umflătură sau zgârietură deteriorează cu ușurință pielea fragilă, conform Skin Site. Ca atare, ar putea merita să scurtezi unghiile puțin în primele etape ale vieții unui bebeluș, astfel încât să nu fie o problemă.

Bacteriile - un risc major pentru pielea nou-născutului

De la schimbarea scutecelor la unguentele și cremele utilizate la un nou-născut, există o multitudine de lucruri care se blochează inevitabil sub unghiile lungi. Un lucru foarte real dar îngrijorător este faptul că bacteriile pot crește (dezvolta) sub unghii dacă nu se iau măsuri de precauție adecvate.

Pentru cele care poartă extensii lungi de unghii, este important să frecați cu săpun și o perie de unghii după fiecare schimbare de scutec sau orice altceva, dacă există riscul ca ceva să intre sub unghie. Acest lucru se datorează faptului că există o posibilitate foarte reală ca bacteriile să poată fi transferate de sub unghie la nou-născut, potrivit unui studiu publicat de Centrul Național pentru Informații despre Biotehnologie. Acest lucru îl poate determina pe cel mic să se îmbolnăvească grav, deoarece nu are un sistem imunitar pregătit, ceea ce ar putea justifica vizitala un medic dacă nou-născutul se îmbolnăvește prea des.

Când pot fi purtate unghiile false (lungi) în siguranță?

Deși nu există nicio orientare specifică care să precizeze când pot sau nu pot fi purtate unghiile lungi, s-a sugerat păstrarea acestora cât mai scurte până când micuțul este puțin mai mare și schimbarea scutecelor nu este la fel de frecventă. Făcând acest lucru, este posibil ca mai puține bacterii să fie transferate copilului, deoarece pielea fragilă pe care a avut-o este puțin mai dură acum și va fi mai rezistentă la o zgârietură accidentală.

La final, este opțiunea personală a mamei dacă va păstra sau nu extensiile lungi de unghii. Pentru cele care le-au avut de ani de zile, au trăit mare parte din viață cu ele și fac lucrurile puțin diferit dar mai ușor, atunci când vine vorba de ridicarea lucrurilor și multe altele, a devenit a doua natură. Ca atare, îngrijirea unui nou-născut poate un act uvor. Și atâta timp cât se practică o igienă adecvată în timpul îngrijirii bebelușului, se rezumă pur și simplu la faptul că nu este nevoie să blamăm mamele pentru alegerea lor de a avea unghiile lungi sau scurte.

Perturbatorii endocrini – cum protejam bebelusul de ei?

Perturbatorii endocrini sunt substante nocive care declanseaza, inhiba sau modifica activitatea hormonilor, afectand sanatatea organismului, mai ales a organismului bebelusului, care este foarte sensibil la orice stimul chimic.

Aratati mereu cu degetul de catre cercetatori, evitati de catre consumatori si adesea cosmetizati de catre producatori, perturbatorii endocrini sunt substante care se gasesc peste tot in jurul nostru, afectandu-ne zilnic sanatatea citeste in continuare aici >>

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII