Am inceput alaptarea - oare chiar am nevoie de o pompa pentru san?

Am inceput alaptarea - oare chiar am nevoie de o pompa pentru san?

Am inceput alaptarea - oare chiar am nevoie de o pompa pentru san?

Ai inceput sau vei incepe in curand alaptarea? O pompă de alaptare este un instrument minunat de a avea la dispoziție atunci când este nevoie, dar nu toate mamele au nevoie de o pompă.

De fapt, chiar și pentru cele care au nevoie să-și extragă laptele, extragerea manuală este o opțiune bună (deși este posibil să nu fie cea mai bună opțiune pentru o anumită situație).

- vei citi:
Cine are nevoie de o pompă de sân?
Ești gravidă și nu ești sigură dacă vei avea nevoie de o pompă de sân?
Ce se întâmplă dacă te aștepți să fii cu copilul de cele mai multe ori?

Cine are nevoie de o pompă de sân?

Este posibil să ai nevoie de o pompă de sân dacă ...

Bebelușul tău nu suge bine (sau deloc). O pompă de calitate este cel mai bun mod de a menține aprovizionarea cu lapte în această situație.

Trebuie să crești cantitatea de lapte sau să induci alăptarea pentru un copil pe care nu l-ai născut. În aceste situații, o pompă nu este absolut necesară, dar cu siguranță poate accelera procesul.

Vrei/trebuie să te întoarci la muncă cu normă întreagă sau parțială și vrei să furnizezi lapte pentru bebeluș.

Ai de gând să te separi ocazional de copil pentru mai mult de câteva ore. Extragerea manuală este o altă opțiune.

Preferi să oferi lapte muls (fie o parte din timp, fie tot timpul) din diverse motiv.

Ești gravidă și nu ești sigură dacă vei avea nevoie de o pompă de sân?

Ai întotdeauna opțiunea de a aștepta până la nașterea bebelușului și de a cumpăra o pompă numai dacă vei avea nevoie de una. În multe comunități, pompele de calitate pot fi găsite cu ușurință în farmacii.

Citeste si: 5 lucruri pe care ar fi trebuit să le știu despre pompele de san - din experiența unei mame

Ce se întâmplă dacă te aștepți să fii cu copilul de cele mai multe ori?

Dacă nu te aștepți să fii separată de copil pentru perioade mai lungi de timp, atunci probabil că nu vei avea nevoie de o pompă. Deși multe mame pompează din diverse motive, există și altele care nu pompează deloc - oricare dintre opțiuni poate fi foarte funcțională.

Multor mame li se spune că achiziționarea unei pompe este în esență o cerință pentru alăptare. Fals!

Iată câteva dintre motivele pentru care s-ar putea să ți se spună că o pompă este un echipament esențial:

Angorjarea: Unor mame le place să aibă o pompă disponibilă pentru a ajuta la angorjarea sânilor, deci acesta poate fi cu siguranță un motiv valabil pentru obținerea unei pompe. Dar este necesară o pompă? În situații normale, o pompă nu este o necesitate - alăptarea frecventă poate preveni angorjarea. Dacă pompezi atunci când suferi de angorjare, reține că țesutul mamar este mai ușor de deteriorat, deci evită durata excesivă de pompare sau aspirația. Extragerea laptelui matern cu mâinile este întotdeauna o opțiune, este o metodă mai blândă față de mâmă și poate fi mai eficientă atunci când mama suferă de angorjare.

Timp singură: nu lăsa pe nimeni să spună că, dacă nu pompezi, nu poți avea timp doar pentru tine - acest lucru pur și simplu nu este adevărat. Multe mame ies afară doar o oră sau două și lasă partenerul sau un alt îngrijitor cu bebe; timpul petrecut între hrănire va crește odată cu creșterea copilului.

Separarea de bebeluș: este rar să întâlnești o situație în care trebuie să fii separată de bebeluș fără avertisment prealabil. Dacă descoperi că trebuie să pleci de lângă bebe, este în general timp să planifici din timp și cumpăreri rapid o pompă de sân de la farmacie.

O boală sau o operație: Este aproape întotdeauna mai bine să continui să alăptezi când ești bolnavă (și mai ales când bebelușul este bolnav). Alăptarea poate fi, de asemenea, continuată fără întrerupere după ce ai avut o anestezie generală, anestezie locală și majoritatea celorlalte proceduri medicale. Informațiile exacte sunt esențiale. Dacă nu poți alăpta din cauza unei boli bruște, este cu siguranță util să extragi laptele matern și să-l pui în congelator, dar acest lucru nu este un lucru atât de obișnuit.

Medicamente: este foarte rar să întâlnești o situație în care o mamă care alăptează trebuie să ia un medicament care este cu adevărat contraindicat în timpul alăptării (și pentru care nu există o alternativă sigură). Din nou, cheia aici este să obții informații corecte. În situația rară în care trebuie să iei un medicament care este cu adevărat contraindicat, poate fi posibil să amâni medicamentul până când poți pompa laptele pentru bebeluș și poți face alte pregătiri.

Bebelușul nu poate suge: Ocazional, un bebe va avea probleme de alăptare la naștere sau mai târziu (din cauza unei boli, intervențiilor chirurgicale etc.) sau va intra în grevă de alaptare. Poți cumpăra o pompă dacă este necesară.

Acest articol nu susține că mamele care alăptează nu au nevoie de pompă - există multe situații în care o pompă bună este cel mai bun instrument disponibil. Cu toate acestea, multe mame nu au nevoie să cumpere o pompă. Trebuie doar să decizi dacă o pompă este un „must-have” pentru propria situație particulară.

Sfatul Desprecopii

Din experienta mamicilor de pe forumul Desprecopii, o pompa manuala de san poate produce rani la sfarcurile deja sensibile de suptul bebelusului, din cauza faptului ca presarea cu mana poate fi inconstanta. Multe mamici au cumparat mai intai o pompa manuala de san - si ulterior au fost nevoite sa cumpere o pompa electrica de san. Asadar, investiti de la inceput intr-o pompa electrica de calitate.

► Citeste in continuare Pompa de san ideală: diagrama de alegere a pompei de san

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII