De ce este atat de greu sa scapam de grasimea abdominala dupa ce am implinit 40 de ani?
Dacă te întrebi de ce este greu să slăbești după ce ai împlinit 40 de ani, acest articol este pentru tine.
Iată 5 motive pentru care nu mai scapi de grăsimea abdominală.
- vei citi:
Ai peste 40 de ani și încerci să slăbești?
De ce este dificil să pierzi grăsimea de pe burtă după 40 de ani?
Schimbări hormonale
Un metabolism lent
Pierderea masei musculare
Rezistența la insulină
Stresul și cortizolul
Ai peste 40 de ani și încerci să slăbești?
Deși pierderea în greutate nu a fost niciodată ușoară, înaintarea în vârstă o face și mai dificilă, mai ales atunci când încerci să pierdeți grăsimea abdominală. Este doar ceva cu care trebuie să ne ocupăm. Dar ce să faci atunci când trebuie să scapi de kilogramele în plus din cauza unei probleme de sănătate, a unei vătămări sau a unei alte probleme? Astăzi, îți spunem de ce este greu să slăbești după vârsta de 40 de ani și ce poți face în acest sens.
De ce este dificil să pierzi grăsimea de pe burtă după 40 de ani?
Pierderea grăsimii viscerale este importantă pentru a ține departe problemele de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și multe altele. Cu toate acestea, anumite lucruri pot întrerupe eforturile de a slăbi, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Dacă ești o persoană care nu poate slăbi după 40 de ani, următorii factori ar putea fi un motiv pentru care grăsimea nu se dă dusă.
Schimbări hormonale
Nu poți slăbi după 40 de ani? Hormonii tăi ar putea fi cei de vină. Hormonii sunt mesagerii care controlează majoritatea funcțiilor corporale. Atunci când hormonii tăi au nivelurile corespunzătoare, poate deveni dificil să slăbești.
Când femeile ajung la vârsta menopauzei, nivelurile de estrogen, progesteron și testosteron fluctuează, ceea ce determină o cascadă de modificări în organism. Hormonii determină, de asemenea, creșterea și pierderea în greutate. Fluctuația hormonală, atât la bărbați, cât și la femei, poate face dificilă scăderea în greutate, în special din partea de mijloc. Singura modalitate de a depăși acest lucru este să nu te gândești la schimbările hormonale care au loc în corpul tău. Este mai bine să consulți un profesionist și să afliimai multe despre aceste schimbări.
Un metabolism lent
Metabolismul este procesul prin care alimentele pe care le consumăm sunt transformate în energie necesară pentru ca organismul să prospere. Cu alte cuvinte, este rata la care corpul nostru arde caloriile pentru a ne menține activi. Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul nostru încetinește, iar viteza cu care corpul nostru descompune alimentele scade, de asemenea. Deci, devenim incapabili să ardem cât mai multe calorii. Acești factori fac extrem de dificilă pierderea în greutate. A rămâne activi este o modalitate sigură de a ne revitaliza metabolismul și de a pierde grăsimea abdominală.
Pierderea masei musculare
Când ai 40 de ani, începi să pierzi mușchi. Pierderea musculară combinată cu un metabolism lent poate fi o problemă pentru cei care încearcă să slăbească. Deși vârsta este un factor, lipsa activității fizice este unul dintre cei mai mari factori în pierderea mușchilor. Prin urmare, exercițiul este o componentă crucială atunci când vine vorba de prevenirea pierderii masei musculare. Antrenamentul de forță poate ajuta la refacerea masei musculare slabe, care ajută la arderea grăsimilor de pe burtă și la îmbunătățirea metabolismului.
Rezistența la insulină
Pe măsură ce îmbătrânești, corpul începe să ignore hormonul (insulina) responsabil pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge. Când zahărul din sânge este mai mare, ai mai multe pofte, ceea ce poate duce la creșterea în greutate. Este mai bine să reduci aceste pofte prin includerea unei diete bogate în carbohidrați sănătoși, proteine și grăsimi.
Stresul și cortizolul
Când ești stresată, corpul tău eliberează un hormon numit cortizol. Prea mult din acest hormon poate provoca o creștere a nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru duce la creșterea nivelului de insulină. Deci, corpul tău începe să păstreze mai multe grăsimi, mai ales în jurul taliei. Ar trebui să nu te mai stresezi din cauza situațiilor pe care nu le poți controla și să începi să lucrezi la cele aflate sub controlul tău.
Ce am aflat in ziua in care am implinit 40 de ani
In dimineata in care am implinit fatidica varsta de 40 de ani, m-am întins in pat cu mainile impreunate pe piept, ca o implinire a premonitiei mele infantile si am asteptat. Surpriza: n-am murit. Asa ca am zambit, am sarit din pat, l-am ascultat la maximum pe Freddie cu ”Don’t stop me now” si, ca in filmele americane cu substrat motivational, am revazut in gand o lista incompleta, dar perfectibila, a atuurilor lui ”40”. Nu de alta, dar la urmatoarea dezbatere vreau să am contraargumentele pregătite... Mai departe...
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII