Complicațiile severe la naștere sunt mai frecvente la femeile peste 35 de ani

Complicatiile severe la nastere sunt mai frecvente la femeile peste 35 de ani

Complicațiile severe la naștere sunt mai frecvente la femeile peste 35 de ani

Femeile care au cel puțin 35 de ani la prima nastere sunt predispuse o varietate de complicații majore ale sarcinii, confirmă un studiu recent.

Deși cercetările anterioare au legat ceea ce este cunoscut sub numele de vârstă maternă avansată de probleme precum hipertensiunea arterială, diabet în timpul sarcinii, un risc mai mare de deces și complicații severe pentru bebeluși, studiul actual oferă o perspectivă nouă asupra problemelor grave de sănătate cu care se confruntă mamele mai în vârstă.

- vei citi:
Dupa 35 de ani, riscurile cresc semnificativ
Vârsta maternă avansată este legată de un risc mai mare de probleme pentru mame și bebeluși
Despre complicatiile la nastere, citeste si

Dupa 35 de ani, riscurile cresc semnificativ

Dupa varsta de 35 de ani, riscurile eventuale - posibile la o nastere cresc. Acest lucru este important pentru consilierea femeilor care intenționează să întârzie o sarcină până la 40 de ani. În timp ce o întârziere a nașterii cu câțiva ani nu face o diferență mare la începutul varstei anilor treizeci, o întârziere de câțiva ani la sfârșitul anilor patruzeci crește semnificativ riscurile.

Pentru studiu, cercetătorii au examinat date despre toate nașterile individuale a 828.269 de femei din statul Washington, SUA -  din 2003 până în 2019.

După ajustarea pentru alți factori care pot influența rezultatele sarcinii, cum ar fi dacă este o primă sarcină sau dacă femeile sunt obeze sau utilizează tehnologia de reproducere asistivă, cercetătorii au comparat ratele specifice vârstei de deces matern și complicații severe, cum ar fi șocul obstetric sau lichidul amniotic care intră fluxul sanguin al mamei.

Comparativ cu mamele cu vârste cuprinse între 25 și 29 de ani, femeile cu vârsta cuprinsă între 35 și 39 de ani au fost cu 20% mai predispuse să aibă complicații severe, iar șansele au fost de peste cinci ori mai mari pentru femeile cu vârsta peste 50 de ani, relatează cercetătorii în jurnalul medical american PLoS Medicine.

Femeile de 35 de ani și peste au fost, de asemenea, de opt ori mai susceptibile de a avea lichid amniotic în fluxul sanguin, o complicație care poate provoca o reacție alergică care pune viața în pericol, a constatat studiul.

Embolia cu lichid amniotic: simptome, factori de risc, diagnostic si tratament

Studiile au constatat că mamele cu vârsta de 40 de ani și peste, au avut de 16 ori mai multe șanse de a avea insuficiență renală și de trei ori mai multe șanse de a avea șoc obstetric, atunci când organele nu primesc suficient sânge și oxigen. Aceste femei au fost, de asemenea, de aproape cinci ori mai predispuse fie să aibă complicații în urma intervențiilor făcute pentru a ajuta la nașterea copilului.

Studiul nu a fost un experiment controlat conceput pentru a demonstra modul în care vârsta maternă influențează direct șansele de complicații. De asemenea, cercetătorii nu au avut suficiente cazuri pentru a determina modul în care vârsta influențează direct decesele materne.

Vârsta maternă avansată este legată de un risc mai mare de probleme pentru mame și bebeluși

Chiar și așa, descoperirile se adaugă dovezilor care leagă vârsta maternă avansată de un risc mai mare de probleme pentru mame și bebeluși.

Deși multe dintre aceste probleme pot fi gestionate chirurgical, studiul evidențiază unele complicații rare, care sunt mai greu de tratat și pot fi fatale, cum ar fi insuficiența renală și lichidul amniotic care intră în sânge - provocand ambolie cu lichid amniotic.

Despre complicatiile la nastere, citeste si

Am nascut placenta inaintea bebelusului sau despre abruptia placentara - povestea emotionanta a unei mamici la nastere

E posibil sa am o nastere vaginala daca bebelusul este mai mare? Ce probleme pot aparea?- iata experienta unei mame

Ce se intamplă la naștere dacă bebelușul are cordonul ombilical in jurul gatului? - iată ce spune medicul ginecolog

Embolia cu lichid amniotic: simptome, factori de risc, diagnostic si tratament

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

autor: Dr. Ileana Zotta, Medic Desprecopii.com si Dr. Daniela ter Horst , Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal Bronovo, Haga, Olanda, Toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII