Un bebeluș iubit s-a născut la numai 19 săptămâni - mult prea devreme pentru o șansă la viață

Un bebelus iubit s-a nascut la numai 19 saptamani - mult prea devreme pentru o sansa la viata

Un bebeluș iubit s-a născut la numai 19 săptămâni - mult prea devreme pentru o șansă la viață

♦ ATENȚIE: Unele persoane pot găsi aceste imagini deranjante sau dureroase. Acestea conțin fotografii ale unui făt născut la 19 săptămâni de sarcină, împreună cu familia sa.

În 2015, guvernul Australiei a anunțat eliberarea de certificate de „recunoaștere a pierderii” pentru acei părinți care pierd un copil înainte de 20 de săptămâni de sarcină - aceste imagini puternice și emoționante ale unei familii al cărei bebeluș complet format, cu inima bătând, s-a născut la 19 săptămâni de sarcina... înainte de a muri.

- vei citi:
Certificate de recunoaștere a pierderii unui copil

Un bebeluș dorit s-a născut la numai 19 săptămâni
Travaliul prematur: semne si factori de risc

Certificate de recunoaștere a pierderii unui copil

In Australia, certificatele de recunoaștere a pierderii unei sarcini sunt gratuite și emise de Registrul Nașterilor, Deceselor și Căsătoriilor.

"Certificatele de recunoaștere nu sunt documente legale, dar se speră că, cel puțin într-un mod mic, un certificat formal de recunoaștere va ajuta - spune un oficial autralian in ziarul britanic The Daily Telegraph.

Citeste: Saptamana 19 de sarcina - VIDEO

Un bebeluș dorit s-a născut la numai 19 săptămâni

In spiritul acestei stiri, si pentru ca durerea unor parinti care isi pierd un prunc atat de devreme este imensa - va prezentam aceste imagini. Acest copil - cu numele de Walter s-a născut la 19 săptămâni de sarcina. Aici este în mâinile mamei sale, Lexi.

Walter a fost ținut apoi de tatăl său, Joshua. Walter era al treilea copil al lui Lexi și Joshua. Perfect format din toate punctele de vedere - Lexi i-a putut vedea inima fiului ei bătând în piept.

Lexi a mers imediat la spital după ce a început să aibă sângerări, doar pentru a i se spune că este în travaliu și că nu există nicio speranță de supraviețuire a bebelușului ei. A fost vorba despre o pierdere spontana a sarcinii.

Citeste Semne ale avortului spontan: de ce e bine sa le stii

Walter s-a născut la ora 21.42 și a doua zi, tatăl său, Joshua a făcut aceste poze frumoase pentru a marca nașterea fiului său.

Copiii lui Lexi și Joshua și-au cunoscut fratele și l-au putut ține în brațe.

► Citeste si Tinandu-mi primul copil in brate, stiam ca il pierdeam pe al doilea - Meghan povesteste deschis despre durerea pierderii sarcinii

Travaliul prematur: semne si factori de risc

Nasterea prematura este responsabila de aproximativ 75% din decesele nou nascutului care nu sunt determinate de defecte congenitale. Cresterea si dezvoltarea din ultima perioada a sarcinii sunt critice pentru sanatatea copilului.

Daca travaliul prematur este depistat indeajuns de precoce, nasterea poate fi prevenita sau macar amanata. Acest lucru va oferi copilului dumneavoastra timp suplimentar pentru a creste si a se maturiza. Pana si cateva zile in plus pot insemna un copil mai sanatos.

Uneori semnele ca incepe un travaliu prematur sunt destul de usor de depistat. Semnele de avertizare ale unui travaliu prematur sunt enumerate mai departe...     

►Citeste si Medicamentele care intarzie nasterea cand exista riscul unei nasteri premature

Despre nasterea prematura si riscurile sale, merita citit si:

Poluarea poate cauza nasterea prematura
Bebelusul nascut prematur - ce trebuie sa stie parintii lui
Prematuritatea si complicatiile sale - una dintre principalele cauze de mortalitate neonatala din Romania
Stresul nasterii premature – cum poate fi infruntat
Alimentatia bebelusului prematur

 Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea Sarcinii in 40 de saptamani i luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
Sursa:https://www.kidspot.com.au

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII