Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: cum trebuie să fie alimentația și mișcarea

Greselile mamicilor dupa nasterea bebelusului: cum trebuie sa fie alimentatia si miscarea

Greșelile mămicilor dupa nașterea bebelușului: cum trebuie să fie alimentația și mișcarea

Esti o mamica de bebelus? Probabil ca in timpul sarcinii ai avut grija sa mănânci bine și sa faci mișcare - dar acum, cu bebe - e greu de gasit timp pentru tine. Si totusi, de exact asta ai nevoie!

Aste adevarat ca este un pic dificil să mănânci bine atunci când ai un nou-născut, mai ales dacă faci cea mai mare parte din treburi singură. Sperăm doar că nu este cazul și ai adunat prieteni și rude în jurul tău pentru a te ajuta la gătit, cel puțin în prima lună. Dacă nu, investiția într-un sistem de purtare ergonomic este o idee bună, astfel încât mâinile tale să fie libere să faci niște mese hrănitoare.

Din perspectiva medicală chineză, erai „fierbinte” când erai însărcinată, plină de sânge și Qi (energie). Acum că ai născut ești „rece”, deoarece ai pierdut sânge și Qi și acest lucru trebuie înlocuit...

- vei citi:
Trebuie să mănânci preparate calde
În ceea ce privește băuturile calde, este noul tău esențial
Nici o activitate intensă nu ar trebui să înceapă până când bebelușul va împlini trei luni
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Trebuie să mănânci preparate calde

Din perspectiva medicală chineză, se spune ca erai „fierbinte” când erai însărcinată, plină de sânge și Qi (energie). Acum că ai născut ești „rece”, deoarece ai pierdut sânge și Qi și acest lucru trebuie înlocuit. În același timp, îți hrănești bebelușul, ceea ce îți consumă multă energie. Deci, pentru a te ajuta în aceste chestiuni, este important să iei în considerare ce tip de alimente consumi.

Asta înseamnă să nu mănânci nimic direct din frigider, cum ar fi salata de fructe, iaurtul și băuturile reci. Totul trebuie gătit/încălzit.

Supele, caserolele și tocanele sunt ceea ce ai nevoie în acest moment. Gustările pot include legume la grill cu nuci și semințe. Cel mai bine este să te gândești cum poți obține cea mai mare cantitate de energie și substanțe nutritive din fiecare masă. Alimentele ambalate și junk food-ul nu-ți vor face niciun favor în acest moment, așa că roagă pe cineva să-ți gătească niște fursecuri hrănitoare care îți vor îmbunătăți energia și aprovizionarea cu lapte matern - orice conține proteine te va ajuta, cum ar fi făina de migdale și nucile.

În ceea ce privește băuturile calde, este noul tău esențial

Băuturi precum apa caldă cu lămâie sunt minunate pentru a ajuta ficatul să deplaseze Qi în sistem. Ghimbirul preparat în apă fierbinte este, de asemenea, excelent, deoareceajută la îmbunătățirea sistemul digestiv și încălzește corpul. Acum este momentul în care poți intra din nou în lumea cafelei, cu toate acestea, ia-o treptat, deoarece totul ajunge la bebe și va avea un impact asupra sa.

Ceaiul este o opțiune mai bună în primele zile și un bun ceai negru cu scorțișoară, ghimbir și cuișoare va fi băutura perfectă pentru a te încălzi, fie cu lapte de vacă, fie cu lapte de soia.

Nici o activitate intensă nu ar trebui să înceapă până când bebelușul va împlini trei luni

Exercițiile fizice pot fi dificile după naștere și într-adevăr nu este nevoie să le faci intens imediat, deoarece mușchii și tendoanele au nevoie de timp pentru a se vindeca. Nici o activitate intensă nu ar trebui să înceapă până când bebelușul va împlini trei luni. Vei face exerciții ample din mersul pe jos cu bebelușul în brațe.

Yoga pentru mame este o modalitate excelentă de a începe să integrezi exercițiile fizice în ziua ta, deoarece poți învăța tehnici care vor implica copilul în același.

► Citeste in continuare Dupa nastere: dez-gravidizarea sau revenind la cea de odinioara

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. 

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

 Despre greutatile unei mamici incepatoare, merita citit si:

Suprizele unei mămici incepătoare: cănd ordinea și timpul se modifică

Suprizele unei mămici incepătoare: cănd ordinea și timpul se modifică

Și iată... acel moment a venit. Ți-ai ținut bebelușul iubit în brațe pentru prima oară și ai atins al nouălea cer al fericirii. Ei, și acum ce…

Mamicilina, medicamentul minune

Mamicilina, medicamentul minune

Ca tanara mamica, descoperi brusc tot felul de reclame noi pentru ochiul si urechea ta la tv sau pe Desprecopii cu tot felul de medicamente impotriva febrei bebelusului, impotriva primelor dureri…

Abuzul emotional și violența domestică după nașterea unui copil. De la vorbe la gesturi amare - confesiuni triste

Abuzul emotional și violența domestică după nașterea unui copil. De la vorbe la gesturi amare - confesiuni triste

Ideal vorbind, toată lumea se așteaptă ca un copil să aducă fericire părinților și să le transforme viața într-o oază de bucurie. Și,…


Fricile unei mamici incepatoare

Frica unei mamici de nou nascut: cand ii asculti ingrijorata toata noaptea respiratia

Prima din fricile unei mamici: Ingrijirea buricului bebelusului

Prima baita a bebelusului: sau una din fricile mamicilor incepatoare

Fricile mamicilor la prima iesire afara a nou-nascutului

Frica unei mamici: de ce ma tem ca relatia mea cu partenerul nu va mai fi niciodata la fel

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2020
referinte
- After the Baby's Birth: A Complete Guide for Postpartum Women
by Robin Lim  (Author), Paperback – January 1, 2019
- The Fourth Trimester: A Postpartum Guide to Healing Your Body, Balancing Your Emotions, and Restoring Your Vitality Paperback – Illustrated, December 26, 2017 - by Kimberly Ann Johnson

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII