Alegerea nașilor pentru bebe este foarte complicată și am impresia că asist la un film fără drept de rol - jurnal de sarcină

Alegerea nasilor pentru bebe este foarte complicata si am impresia ca asist la un film fara drept de rol - jurnal de sarcina

Alegerea nașilor pentru bebe este foarte complicată și am impresia că asist la un film fără drept de rol - jurnal de sarcină

Din păcate, nu am o poveste prea fericită în ceea ce privește nașii. Ba chiar îmi vine să plâng când mă gândesc că un eveniment atât de special... a fost distrus.

Alegerea nașilor pentru bebe este foarte complicată dar nu repetați greșeala mea. Faceți ce doriți voi și nu lăsați pe nimeni să intervină. Mie îmi pare rău că nu am spus de la început că nu doresc cu niciun chip ca ei să fie nașii noștri. Îmi pare rău că nu am intervenit când s-a băgat soacra mea. Am vrut să evit un conflict. Însă aceasta nu este cea mai bună cale. Iar acum, ar fi nepoliticos să le spunem că nu îi dorim ca nași. Nu repetați și voi greșeala mea. Alegeți cu grijă nașii.

- vei citi:
Am avut foarte multe opțiuni de nași
Îmi doream ca nașii să fie un model pentru copilul nostru
Singura opțiune cu care era de acord soțul meu era însă vărul său
Tot speram că vom reuși să o scoatem la capăt și să schimbăm nașii
Am știut că soacra mea a intervenit și a creat această situație
Mi s-a părut că particip la un film, fără drept de rol
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MarinaGeorgiana - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Am avut foarte multe opțiuni de nași

Când au aflat că o să avem un copil, foarte multe persoane s-au oferit să ne boteze copilașul. Eu am o experiență minunată cu nașii de botez, am fost atât de norocoasă să fiu botezată de niște nași minunați (în special nașul). Nici dacă aș fi ales eu, nu aș fi putut alege mai bine. Nașa nu îmi este apropiată, dar nașul este cu adevărat un tată pentru mine și îl iubesc enorm. Oricât de tristă aș fi, un cuvânt de-al lui mă face să zâmbesc. Știu că odată îmi era atât de dor de el, așa că i-am dat mesaj să îi spun. Mi-a răspuns „Ai uitat unde stau?”. Nașul meu este minunat și mă bucur că am avut o experiență atât de pozitivă cu el. Însă mă doare sufletul că nu i-am putut oferi copilului meu același lucru. Numai gândul la cine vor fi nașii, mă întristează teribil.

Îmi doream ca nașii să fie un model pentru copilul nostru

După ce am luat fiecare propunere în parte, am realizat că nu există un cuplu ideal ales de amândoi. Mie cel mai mult îmi plăcea să ne boteze sora mea dragă. Ea și soțul ei sunt tineri, minunați și amândurora ne place compania lor. Plus de asta, s-au bucurat când au aflat vestea că vom avea un bebeluș și chiar își doreau din tot sufletul să ne boteze.

Însă soțul meu spunea că își dorește pe cineva din afara familiei, pentru că el însuși are o experiență neplăcută cu nașii lui, care sunt unchi și mătușă. Am înțeles că oamenii vor să își protejeze instinctiv copiii de ceea ce lor nu le-a plăcut în copilărie. Soțul meu dorea să ne boteze un văr primar de-al lui (susținea că e văr, nu frate, spre deosebire de sora mea).

Mie personal nu îmi place relația pe care o au vărul și soția lui, iar eu îmi doream ca nașii să fie un model, niște oameni dragi și buni, de la care copilul nostru are ce învăța. Când îi privesc însă pe acești oameni, eu văd doar cum nu vreau să fiu vreodată. Sora mea și vărul lui erau singurele opțiuni care implicau cupluri tinere. Amândoi ne doream să fie mai apropiați de vârstă, pentru a comunica mai ușor cu ei, pentru a pleca împreună în vacanțe, etc.

Citeste si: Cum alegem nasii de botez ai bebelusului? Cateva sfaturi...

Mai aveam ca opțiuni o mătușă de-a mea care își dorea mult să boteze și un prieten de familie din partea părinților soțului, care la fel, erau încântați să ne fie nași încă dinainte să fiu însărcinată.

Singura opțiune cu care era de acord soțul meu era însă vărul său

Am propus așadar să rămână ei momentan. I-am spus însă că mie nu îmi place, simțeam o repulsie în sufletul meu. Toată noaptea nu am putut dormi și mă gândeam îngrozită că nu sunt nașii pe care mi-i doresc.

A doua zi, după ce soțul meu a venit de la muncă, eram hotărâtă să discut cu el, să alegem pe oricine altcineva ca nași. Însă nu am apucat, pentru că soțul meu deja confirmase vărului său, care l-a sunat. Soția acestui văr a continuat să o sune pe soacra mea, încă de când ne-a propus, zi de zi întrebând dacă am hotărât. Mie mi s-a părut urâtă și această insistare. Plus de asta, nu ne suna pe noi, ci pe ea.  

O rugasem pe soacra mea să nu le spună nimic, că o să hotărâm noi amândoi. Când soțul meu mi-a spus că a confirmat, m-am simțit atât de dezamăgită și tristă! Nu voiam cu niciun chip ca ei să ne fie nași. Soacra mea era însă foarte încântată, că doar erau rudele ei.

Am spus apoi, că mie nu îmi place numele pe care ei îl propuneau. Am sugerat singurul nume care mi-ar fi plăcut de la ei, de față cu soțul și soacra mea. Urma să le spunem noi propunerea deși știam că nașii erau foarte îndârjiți să pună numele de la ei.

Tot speram că vom reuși să o scoatem la capăt și să schimbăm nașii

Am discutat cu soțul meu despre posibilitatea de a suna înapoi să le spunem că noi nu ne-am hotărât, însă el a spus că îi este dificil și că deja ne-au invitat la ei în weekend.

Bineînțeles, tot speram că vom reuși să o scoatem la capăt și să schimbăm nașii. Soțul meu vedea că sunt dezamăgită și se gândea să le spunem. Fără ca măcar să fiu întrebată, am aflat că soacra mea a cumpărat tort cu „Vreți să fiți nașii noștri?”. Mi s-a părut urât că a intervenit așa între noi. Eu o iubesc foarte mult, îi spun mami, însă ceea ce a făcut, nu mi-a plăcut deloc. Am simțit cum a intervenit și a grăbit niște lucruri împotriva voinței mele.

Am știut că soacra mea a intervenit și a creat această situație

Sâmbătă seara, soțul meu mi-a spus să mergem la nași, că ei ne-au așteptat toată ziua. Am fost mirată să aud asta, pentru că știam că a zis că ne vom întâlni în weekend, nu neapărat sâmbătă. Îmi imaginam că îi vom suna noi să stabilim o oră. Soacra mea îl suna însă în continuu pe soțul meu, spunându-i că ne așteaptă. M-am simțit teribil. Este copilul meu. Indiferent cât o iubesc si o respect pe soacra mea, nu poate face asta. E urât.

Soțul meu s-ar fi simțit prost să se răzgândească acum. Simțeam și eu acea presiune.
El confirmase, ei ne așteptaseră toată ziua (simțeam că soacra mea a intervenit aici), ea luase și tortul. Ne mai și suna să mergem la nași. Așa că ne-am văzut nevoiți să mergem. Tot entuziasmul soțului meu dispăruse din pricina mea. Eram nespus de tristă. Mi-a părut rău că i-am stricat entuziasmul, însă asta era ceea ce simțeam. Am fost la ei, am lăsat tortul, a luat soțul meu 2 sticle de vin, apă minerală, wisky si dulciuri pentru copiii lor.

Nici măcar nu ne-am dus la nași acasă, ei ne așteptau la rudele din partea soțului... a fost oribil. Imediat ce am ajuns, au si spus că vor să îi pună numele pe care eu îl sugerasem de față cu soțul și soacra mea. Am știut atunci că soacra mea a intervenit și a creat această situație. A fost însă greșeala mea, că am lăsat de la mine.

Mi s-a părut că particip la un film, fără drept de rol

Mai mult decât atât, am aflat de la ei că au decis să ne boteze la sugestia soacrei mele, care a spus că „Nu are cine să le boteze”. Ceea ce era cu totul fals. Mi s-a părut că particip la un film, fără drept de rol.

Acum simt nevoia să îmi tratez soacra distant și rece. Poate că intențiile sale au fost bune. Dar mie nu mi-a făcut decât rău această situație.

Iartă-mă bebe, că nu ți-am oferit ceea ce am avut eu

Cât despre voi, dragi viitori părinți, nu repetați greșeala mea. Faceți ce doriți voi și nu lăsați pe nimeni să intervină. Mie îmi pare rău că nu am spus de la început că nu doresc cu niciun chip ca ei să fie nașii noștri. Îmi pare rău că nu am intervenit când s-a băgat soacra mea. Am vrut să evit un conflict. Însă aceasta nu este cea mai bună cale. Iar acum, ar fi nepoliticos să le spunem că nu îi dorim ca nași. Nu repetați și voi greșeala mea. Alegeți cu grijă nașii.

Autor - MarinaGeorgiana, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

► Citeste in continuare Botezul bebelusului: cele mai frecvente intrebari si raspunsuri


 

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII