Primul scaun al bebelușului nou-născut - iată ce e NORMAL și ce nu

Primul scaun al bebelusului nou-nascut - iata ce e NORMAL si ce nu

Primul scaun al bebelușului nou-născut - iată ce e NORMAL și ce nu

Primul scaun pe care îl are nou-născutul tăuse numeste meconiu și nu miroase urât. Asta pentru că meconiul (prima sa mișcare intestinală), cu aspect de gudron, este steril.

Până când intestinele nu sunt colonizate cu bacterii, nu este nimic care să facă scaunul urât mirositor. Totuși, nu te lăuda cu scaunul inodor al bebelușului tău; colonizarea bacteriană începe cu prima hrănire.

- vei citi:
Bebe va avea primul scaun în primele 24 de ore de viață
Când trebuie să sun pediatrul în privința scaunului bebelușului?
Scaunul bebelușului (căcuță) - iată ce poate semnala culoarea și cum trebuie să fie, ghid

Bebe va avea primul scaun în primele 24 de ore de viață

Unii bebeluși vor avea primul scaun (meconiu) când sunt încă în uter, de obicei ca urmare a stresului fiziologic, cum ar fi o infecție sau o naștere dificilă. Când se întâmplă acest lucru, bebelușul este expus riscului de boli pulmonare, numit sindrom de aspirație de meconiu.

Nou-născutul va avea cel mai probabil prima sa mișcare intestinală în primele 24 de ore de viață. Când durează mai mult decât atât, medicii caută probleme precum blocaje intestinale, un anus nedezvoltat sau scaun blocat, numit dop de meconiu.

Nou-născutul va continua să treacă meconiul în primele zile, dar dacă se hrănește bine, vei observa că în câteva zile scaunul va trece de la negru la verde închis, apoi la galben.

Mici diferente in functie de modul de alimentatie

Bebelușii alăptați au scaunul care arată ca muștarul -  apos, cu mici bucăți albicioase ce par seminte.

Bebelușii hrăniți cu lapte formulă pot avea scaune mai puțin apoase, de obicei pastoase în consistență și galbene sau de o culoare cafenie. Mulți părinți se îngrijorează dacă văd că scaunul este mai degrabă verde decât galben. În realitate, toate tonurile pământului sunt fine, de la galben la verde până la maro.

Când trebuie să sun pediatrul în privința scaunului bebelușului?

Există 2 culori pe care scaunul bebelușului nu ar trebui să le aibă. Prima culoare este albul. Scaunele de culoarea argilei pot fi un semn al unei boli hepatice grave. Cealaltă culoare este roșu. În timp ce sângele din scaunul unui bebeluș poate fi pur și simplu înghițit la naștere sau poate rezulta din sângerarea mameloanelor mamei, este întotdeauna înțelept ca un medic să verifice copilul.

Citeste si: Continutul unui scutec de bebelus - un ghid practic

Scaunul bebelușului (căcuță) - iată ce poate semnala culoarea și cum trebuie să fie, ghid

Una din grijile proaspetilor parinti este despre ce inseamna culoarea si consistenta continutului solid sau mai putin din scutec... da, vorbim despre cacuta. Iata mai jos un super ghid al descifrarii scaunul bebelusului (cacuta) pregatit de medicii pediatri ai unei clinici pediatrice din SUA. Speram sa iti foloseasca.

Iată ce poate să insemne culoarea si textura continutului de scutec - un ghid. Succes in continuare la schimbatul scutecelor!

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII