Bebelușii pot dobândi alergii de la mamele lor încă din uter

Bebelusii pot dobandi alergii de la mamele lor inca din uter

Bebelușii pot dobândi alergii de la mamele lor încă din uter

Femeile insarcinate pot transmite alergii bebelusilor în timp ce se dezvoltă în uter și acesta este unul dintre motivele pentru care bebelușii prezintă alergii la începutul vieții, potrivit unui studiu facut in Singapore.

- vei citi:
10-30% din populație este afectată de alergii
Sistemul imunitar al mamei poate influența descendenții
Anticorpii care se transferă de la mamă la făt se vor descompune încet în timp
Despre alergiile mamei in timpul sarcinii

Factorul declansator al alergiei intra prin placenta

Rezultatele cercetărilor publicate in octombrie 2020 în revista Science arată că anticorpul cheie, imunoglobulina E (IgE), responsabilă pentru declanșarea reacțiilor alergice, poate pătrunde în făt din corpul mamei prin placentă. Odată ajunsă în făt, se leagă de mastocitele fetale, care sunt celule imune responsabile de provocarea reacțiilor alergice, cum ar fi nasul care curge și astmul.

La nivel global, 10-30% din populație este afectată de alergii și acest număr continuă să crească. Ratele de sensibilizare pentru alergii la copiii școlari sunt de aproape 40-50%, potrivit actualizării din 2018, din World Allergy Organization.

Sistemul imunitar al mamei poate influența transmiterea alergiei

"Acesta este un mod necunoscut anterior prin care sistemul imunitar al mamei poate influența descendenții în timpul dezvoltării și după naștere și ar putea explica de ce unii descendenți dezvoltă un răspuns imunitar prima dată când întâlnesc un alergen, chiar și atunci când nu au fost niciodată expuși înainte." spune Ashley St. John, coautor al studiului și imunolog la Duke-NUS Medical School - SUA.

Cercetătorii au expus șoarecii la polen de ambrozie, un alergen comun, înainte de sarcină. Șoarecii care au dezvoltat sensibilitate la polen au avut descendenți care au prezentat și reacții alergice la ambrozie. Cu toate acestea, sensibilitatea a fost specifică alergenului și descendenții nu au prezentat nicio reacție la acarienii de praf sau alți alergeni obișnuiți.

Cercetătorii au observat că sensibilitatea specifică alergenului a dispărut cu timpul. Șoarecii nou-născuți au avut reacții alergice atunci când au fost testați la patru săptămâni, dar mai puțin sau nici unul la șase săptămâni.

Anticorpii care se transferă de la mamă la făt se vor descompune încet în timp

"Anticorpii au un timp de înjumătățire, ceea ce înseamnă că anticorpii care se transferă de la mamă la făt se vor descompune încet în timp. Prin urmare, conferă răspunsuri alergice doar pentru o perioadă de timp și apoi scad încet în concentrare și influență. Noi încă nu știu dacă provoacă descendenții să dezvolte propriile alergii la acei alergeni și acest lucru este ceea ce vom studia în viitor", spune St. John pentru SciDev.Net.

Studiul, o colaborare a oamenilor de știință și a clinicienilor de la Singapore-Duke-NUS, Agenția pentru Știință, Tehnologie și Cercetare (A * STAR) și KK Women’s and Children's Hospital (KKH), a arătat în continuare că, pentru transferul IgE pe placentă, este necesar ajutorul unei alte proteine ​​numită receptor Fc neonatal (FcRN).

FcRN este o proteină care se leagă în mod specific de anticorpi și acționează ca o navetă, transportându-i peste această barieră placentară care este de obicei destul de strâmtă și nu permite fluxul de anticorpi fără un transport activ. Mastocitele se pot lega de IgE, dar nu există nicio sursă la făt, astfel încât FcRN acționează, în combinație cu alte molecule, pentru a livra IgE mastocitelor", explică Sf. Ioan.

În prezent, există o lipsă semnificativă de cunoștințe privind mastocitele care sunt prezente la început la dezvoltarea fătului, notează Florent Ginhoux, coautor al studiului și cercetător principal la A*STAR Singapore Immunology Network.

Cercetarea, în studii de laborator, a demonstrat, de asemenea, că IgE maternă se poate lega de mastocitele fetale umane, sugerând că are loc o transmisiune similara la oameni.

Constatările deschid posibilitatea unor noi strategii de intervenție pentru a preveni transmiterea alergiilor de la mamă la copil. „Am putea identifica mamele foarte alergice și am putea încerca să le reducem nivelul IgE în timpul sarcinii, îndepărtându-le din circulația sângelui”, spune Ginhoux pentru SciDev.Net.

"Din punct de vedere clinic, dezvoltarea unei înțelegeri suplimentare în transferul placentar al IgE și mecanismul activării mastocitului fetal ar fi cheia dezvoltării strategiilor pentru a reduce șansa ca eczemele sau alte alergii să fie transferate de la mamă la bebeluș".

Despre alergiile mamei in timpul sarcinii citeste si

Alergiile: ce anume le cauzeaza si de ce devin tot mai dese

Copiii nascuti prin cezariana si riscul de a dezvolta alergii

Nas infundat in timpul sarcinii sau rinita de sarcina: ce e de facut

Greutatea in timpul sarcinii: cat este sanatos si cat nu

Sarcina nu este un motiv pentru a manca pentru doua persoane. A castiga prea multe kilograme in plus in timpul sarcnii nu este sanatos nici pentru bebelusul din burtica si nici pentru nastere sau sanatatea post-natala a mamei.

Iata care sunt normele pentru kilogramele acumulate in timpul sarcinii si cum se calculeaza greutatea ideala in timpul sarcinii. Citeste in continuare cate kilograme este sanatos sau nu sa iei in timpul sarcinii.



Despre alimentatia din timpul sarcina

Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Ceaiurile si sarcina
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati – sunt sigure in timpul sarcinii?
Soia si sarcina
Acidul folic si sarcina: importanta, surse si dozare
Sarcina si homeopatia
Poftele in timpul sarcinii
Consumul de nuci si alune in timpul sarcinii
Femeile insarcinate si consumul de alcool - o problema controversata
Antibioticele si sarcina
Indulcitorii artificiali pot declansa nasterea prematura
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Octombrie 2020)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Sursa: SciDev.Net

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII