Sunt în săptamana 40 și bebe se lasă așteptat - jurnal de sarcină

Sunt in saptamana 40 si bebe se lasa asteptat - jurnal de sarcina

Sunt în săptamana 40 și bebe se lasă așteptat - jurnal de sarcină

Sunt in saptamana 40... cred. De ce cred? Pentru ca la fiecare din ultimile ecografii 3D/Doppler data estimata a nasterii s-a tot schimbat. Initial a fost 15 ianuarie, apoi 11, apoi 9, apoi 7, apoi 4, apoi iarasi 9, iar pe 7 ian am aflat ca e 12 ian.

Am refuzat cezariana și vreau să nasc natural.

- vei citi:
Cert este ca asteptarea e crunta
Bebe a primit cele mai multe cadouri
Am refuzat cezariana la rece
Am inceput sa fac si plimbari mai lungi de 8-9km
Toata lumea intreaba: A venit bebe?
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii oana_tatiana - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Cert este ca asteptarea e crunta

Sunt convinsa ca ma aflu in saptamana 40 de sarcina. Cumva ma asteptam (sau imi doream) ca bebe sa isi faca aparitia undeva intre Craciun si Revelion, mai ales ca tot in perioada aceea este si aniversarea mea. Insa nu a fost asa. Bebe m-a lasat linistita sa fac pregatirile de Sarbatori cand am avut invitati parintii (Craciun) si separat surorile (Rev) . Obiceiul era ca noi sa mergem pe la ei, dar anul acesta, toate obiceiurile s-au adaptat potetialei veniri a lui bebe.

Desi pandemie, m-am simtit farte bine in rolul de gazda, mai ales ca asteptarile culinare si de natura casnica catre mine au fost minime dar am reusit sa fac fata cu brio si multa energie. Cumva, toata lumea era surprinsa ca ma puteam misca asa usor, ca eram vesela si bine dispusa, la fel ca de obicei cu diferenta ca aveam un balon in fata.

Bebe a primit cele mai multe cadouri

Bebe a primit cele mai multe cadouri, desi inca nu s-a nascut, cadouri care il asteapta sub brad, brad pe care am promis ca il las impodobit pana ajunge el, desi pare ca nu se incumeta sa vina.

Am refuzat cezariana la rece

Desi doctorita imi sugerase cezariana la rece pe 28 decembrie, am refuzat pe motiv ca imi doresc ca bebe sa vina atunci cand se simte pregatit (dar nu mai tarziu de 41s6z ca altfel va trebui sa-l scoatem fortat) si sa vina natural. Stiu ca parerile sunt impartie legate de acest subiect (natural vs cezariana), insa cred ca asta e o decizie personala a fiecarei mamici, pe care trebuie sa o ia informat si asumat (sa cunosti avantajele si dezavantajele fiecarei proceduri si sa iti asumi o directie sau pe cealalta).

Asa cum o femeie are dreptul de a alege sa faca sau nu avort, la fel isi poate alege si modul de a naste. Vreau sa nasc natural. Revenind la alegerea mea, aceea de a naste natural, tin sa mentionez ca este o deicizie flexibila pentru ca daca, la un moment dat, lucrurile nu decurd cum ne-am asteptat, voi alege fara sa clipesc cezariana pentru ca eu si bebe sa fim bine, sanatosi. Insa la acest aspect tin foarte mult : ca cezariana sa fie la cald, adica sa se fi declansat natural travaliul.

Citeste Nasterea naturala fara medicamente sau epidurala - cum este si la ce trebuie sa te astepti

Asa ca am ramas cu asteptarea care e din ce in ce mai dificila, mai ales acum dupa sarbatori cand tocmai am intrat in concediul pre-natal si am mai mult timp la dispozitie sa ma gandesc la diverse lucruri. O parte din frica de evenimentul nasterii a trecut, in ideea ca stiu mai bine la ce sa ma astept, ce poate merge bine, ce poate merge rau si cum pot eu actiona pentru a face ca lucrurile sa mearga bine. Imi imaginez ca de la teorie la practica, mai ales in contextul avalansei hormonale si emotionale de la nastere, e drum lung, dar ma mangai cu gandul ca poate macar o parte din informatia aceea va iesi la iveala in minte cand voi avea nevoie de ea, in contextul instinctului de supravietuire.

Am inceput sa fac si plimbari mai lungi de 8-9km

Pentru a fi pregatita, am inceput sa fac si plimbari mai lungi de 8-9km, dar si cu speranta de a-l convinge pe bebe sa se arate mai curand, insa tot nu s-a lasat induplecat. Are ritmul lui (se treeste mereu pe la 9 dimineata si mai face niste exercitii prin burtica pe la 12 noaptea) si pare ca nimic nu-l poate scoate din acesta.

Asa ca la sfarsitul saptamanii 39, medicul a incercat o decolare a membranelor, pentru a ne ajuta sa ne cunoastem mai repede. Procedura a avut partial efect in sensul in care urmatoarea zi am scapat de dopul gelatinos, insa cu toate astea travaliul propriu-zis nu a inceput. Au trecut 3 zile de atunci si lucrurile au avansat in sensul ca in fiecare seara am contractii mai pronuntate si mai dureroase, insa nimic care sa ma trimita la spital.

Toata lumea intreaba: A venit bebe?

Aceasta asteptare este accentuata si de faptul ca tot mai multa lume (rude, prieteni), ma tot intreaba aproape zilnic daca a venit bebe, punand fara sa vrea o presiune suplimentara.

Insa nu-mi ramane decat sa ma relaxez, cu o carte si muzica buna si sa am incredere in instinctul lui bebe ca va veni cand este gata si in marja de timp acordata.

► Citeste si: 10 Semne ale travaliului - invata sa le recunosti

Autor - oana_tatiana, o mamica de la Desprecopii - publicat aici


Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII