Aleargă pentru a-ți schimba viața

Alearga pentru a-ti schimba viata

Aleargă pentru a-ți schimba viața

O singură alergare îți poate schimba ziua, mai multe alergări îți pot schimba viața! Această afirmație este foarte apropiată de adevăr.

Pregătirea pentru a merge la prima alergare poate destul de descurajantă insa haideti sa aruncăm o privire rapidă la ghidul pentru începători pentru a începe cu piciorul drept.

- vei citi:
Echipamentul potrivit pentru alergare
Ambianța potrivită
Compania potrivită
Începutul corect în alergare
Iata in ce mod alergatul iti afecteaza imunitatea

SECRETUL sanatatii incepe cu INIMA

Alergarea, potrivit a zeci de studii internationale si multe zeci de ani de studiu, este una dintre cele mai perfecte mijloace de a fi activ si sanatos. Da, știm cu toții că alergarea este bună pentru noi. Ajută la controlul greutății, întărește inima și plămânii, ne oferă cel mai bun tip de stare de bine. Fa miscare - aleargă, iar sănătatea, energia și calitatea vieții tale sunt atat de importante cât și absolut vitale.

Pune-ți palma în partea stângă a pieptului. Simti bataia inimii? Acesta este cel mai mare beneficiu de depășire a vârstei pe care ți-l oferă alergarea. Bolile de inimă sunt principala cauză de deces în lume ucigând mai mulți oameni decât toate tipurile de cancer combinate. Pe măsură ce îmbătrânim, arterele noastre se rigidizează; nu se pot lărgi la fel de bine pentru a se potrivi cu o creștere a fluxului de sânge și acest lucru este valabil mai ales în aorta, artera care duce din inimă și în arterele carotide, care merg de la piept la cap.

Când se produc aceste schimbări, evenimentele cardiace majore nu intarzie sa apara. „Știm acum că declinul cognitiv cu îmbătrânirea și boala se datorează în mod semnificativ scăderii funcției arteriale și a sănătății”, spune Douglas Seals, Ph.D., un profesor distins de fiziologie integrativă care studiază îmbătrânirea vasculară la Universitatea din Colorado - SUA. Tendinta ta de a deveni mai predispus la diabet zaharat cu imbatranire este afectata si foarte corelata cu sanatatea si functia vasculara. Chiar și bolile de rinichi sunt strâns legate de sănătatea arterelor. ”

Echipamentul potrivit pentru alergare

Pentru a începe, singurul lucru de lux al echipamentului de alergare ar trebui să fie încălțămintea. Fii puțin darnic cu bugetul tău atunci când vine vorba de achiziționarea lor. Cei mai mulți dintre noi vor alerga pe drumuri pavate și o bună amortizare este o necesitate pentru a preveni rănile legate de impactul repetat pe genunchi și glezne. O încălțăminte bună înseamnă o experiență mai plăcută, mai ales atunci când alergi pe suprafețe dure neuniforme care se întâlnesc în mod obișnuit.

Fie că alergii în interior pe o bandă de alergat sau în aer liber, preocuparea ar fi, de asemenea, dacă vei achiziționa încălțăminte neutră sau de stabilitate. Dacă piciorul tău are tendința de pronație sau supinație, atunci pantofii de stabilitate cu amortizare suplimentară sunt necesari pentru a menține piciorul pe linia sa ideală de mers. Dacă mersul tău este normal, atunci alege pantofi neutri. În loc să cumperi prima pereche online, o idee mai bună ar fi să vizitezi un magazin local pentru a-i putea testa.

Ambianța potrivită pentru alergare

Află dacă ești alergător de interior sau de exterior. Alergarea în interior are avantajul unei suprafețe stabile, aer condiționat, mai puțină poluare și disponibilitatea televizorului ca o distragere mentală de la durerile corporale. Alergarea în aer liber vine cu o ambianță naturală și sentimentul de libertate care o însoțește.

În cele din urmă, este important să te bucuri de mediul de alergare.
Pentru cei care iubesc natura, trail running-ul poate fi, de asemenea, o experiență foarte plăcută.

Muzica este un mare motivator. Fă-ți propria listă de melodii pentru a îmbunătăți experiența de alergare. Investește într-o bandă de braț pentru telefonul mobil și într-o cască Bluetooth rezistentă la transpirație. Folosește telefonul mobil ca player de muzică în loc de instrument de comunicare. Cu orice preț, evită conversațiile sau chat-urile în timpul alergării. Fă din alergare o experiență conștientă.

Compania potrivită pentru alergare

Dacă ești o persoană socială, atunci ar putea fi o idee bună să te alături unui grup de alergare! Acestea fiind spuse, mulți dintre noi preferă și alergarea solo. Avantajele aderării la un grup sunt multe, cum ar fi obținerea de sfaturi excelente de alergare de la alergătorii mai experimentați, motivarea colegilor și sfaturi despre exerciții care îmbunătățesc alergarea. Introspectează ceea ce ți se potrivește cel mai bine.

Dacă orele de alergare ale grupului nu se potrivesc cu ale tale, atunci încearcă să alergi singur. Este minunat și pentru că, în cele din urmă, competiția este doar cu tine, scopul fiind de a fi mai bun decât ceea ce erai înainte!

Începutul corect în alergare

O persoană nu devine alergător peste noapte. Deci, începe încet cu o intensitate de alergare ușor de gestionat. Progresează treptat de la intervale de mers pe jos până la alergare fără pauze, să spunem timp de 15 minute. Odată ce durata a atins aproximativ 30 de minute de alergare neîntreruptă, lucrează în ritm de dezvoltare, astfel încât să se parcurgă mai multă distanță în mai puțin timp. Asigură-te că utilizezi o aplicație de fitness care înregistrează distanța, timpul și alte valori din alergarea ta. Datele ar fi utile pentru a evalua propriul progres în timp.

Iata in ce mod alergatul iti afecteaza imunitatea

Alergarea castiga tot mai multi adepti. Tot mai multe mamici sau tatici gasesc in alergare -  modul ideal de a se relaxa si de a arde niste calorii. Iar vestile sunt si mai bune - alergatul poate imbunatati imunitatea. Iata in ce mod...

→  autor: redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII