Fabricati-va propriul dezinfectant pentru maini!

Fabricati-va propriul dezinfectant!

Fabricati-va propriul dezinfectant!

  • Germenii din virusuri si bacterii se afla peste tot, pe toate suprafetele cu care intram in contact. Practic, orice suprafata pe care cineva a atins-o poate deveni un potential factor de imbolnavire. De aceea, curatarea mainilor este un obicei esential pentru micsorarea riscului de imbolnavire, indiferent de anotimp.

Germenii din virusuri si bacterii se afla peste tot, pe toate suprafetele cu care intram in contact. Practic, orice suprafata pe care cineva a atins-o poate deveni un potential factor de imbolnavire. De aceea, curatarea mainilor este un obicei esential pentru micsorarea riscului de imbolnavire, indiferent de anotimp. Uneori insa este dificil sa ajungem la o chiuveta si sa gasim un sapun. De aceea, un dezinfectant pe care sa il purtam permanent in poseta pare sa fie solutia ideala pentru a ne pastra mereu mainile curate. 
 
Producatorii de produse cosmetice s-au gandit, desigur, de mult timp la acest lucru si de aceea, la ora actuala exista pe piata numeroase produse dezinfectante care sunt usor de utilizat, oricand si oriunde. Ca alternativa, puteti sa va fabricati propriul dezinfectant, pe baza de uleiuri esentiale. Este un procedeu extrem de usor si produsul obtinut este foarte eficient, putand fi folosit atunci cand apa si sapunul nu va sunt la indemana.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti pentru obtinerea unui dezinfectant ideal:

1. Cumparati un recipient cu pulverizator. Asigurati-va ca se inchide foarte bine, pentru a nu avea surprize legate de varsarea continutului in poseta. Dimensiunea este optinoala, insa este recomandat ca in recipient sa incapa macar 50  60 ml de apa.

2. Umpleti recipientul cu apa distilata.

3. Adaugati 3  4 picaturi de ulei esential de oregano (sovirv), care are proprietati antibacteriene si antiseptice recunoscute.

4. Adaugati 3  4 picaturi de ulei esential de arbore de ceai. Acesta este un dezinfectant foarte bun. Ucide bacteriile, virusurile si ciupercile, fiind recunoscut ca un antibiotic natural. Uleiul esential de arbore de ceai ajuta, de asemenea, la imbunatatirea sistemului imunitar, marind rezistenta organismului la diferite boli.

5. Adaugati 3  4 picaturi de ulei esential de eucalipt, recunoscut pentru proprietatile sale antivirale si antibacteriene.

6. Amestecati foarte bine, agitand energic recipientul si utilizati dezinfectantul natural cu incredere, pulverizandu-l pe maini sau pe suprafete pe care vreti sa le mentineti curate.

Va recomandam sa mai cititi si:

Medicina Naturista
Masca de miere pentru tratarea acneei
Masca de miere pentru tratarea acneei
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?

Super Sanatate 

Pentru un trup sanatos.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII